Sunteti aici :: Antrenament » SARCINA SI EXERCITIILE FIZICE
SARCINA SI EXERCITIILE FIZICE
Nenumarate pareri pro si contra s-au ciocnit de-a lungul timpului cu privire la exrcitiile fizice care ar trebui sau nu efectuate de catre femeile insarcinate. Ar putea face rau bebelusului sau ar putea sa aiba mai degraba un efect benefic atat asupra mamei cat si asupra copilului?
Mai intai de toate, medicul curant trebuie sa decida care dintre exercitii ar trebui sa fie parte integranta a rutinei tale zilnice si care ar trebui evitate; acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste durata si intensitatea acestor exrcitii. Daca sarcina e cu probleme acestea sunt de evitat.
Departamentul de Sanatate din Statele Unite recomanda in jur de 150 minute de aerobic de o intensitate moderata in fiecare saptamana,atata timp cat medicul spune ca atat mama cat si copilul sunt in siguranta.
Beneficiile nu pot fi contestate.
Exercitiile:
- confera o stare de bine datorita cresterii nivelului de energie dar si a eliberarii de endorfina;in plus, aceste execitii pot alina durerile de spate , pot reduce constipatia datorita miscarii impuse intestinelor, si pot imbunatati somnul;
- dau mamelor un aspect sanatos si radios datorita inlesnirii circulatiei sangelui ;
- pregatesc corpul pentru nastere-niste muschii puternici si o inima in forma pot usura travaliul si nasterea in mod considerabil;
- ofera femeilor sansa de a-si recapata mult mai usor silueta pe care o aveau inainte de sarcina. Exercitiile pe parcursul sarcinii previn depunerea gresimilor in timpul celor 9 luni; scopul acestora ramane de a mentine corpul in forma in ciuda schimbarilor pe care le sufera, in nici un caz nu vor ajuta la slabit in timpul sarcinii.
Se recomanda consultarea medicului in cazul in care apar motive de ingrijorare precum: dureri neobisnuite, sanerari vaginale, ameteli, insuficienta respiratorie,contractii uterine sau o accelerare neobisnuita a batailor inimii.
O serie de exercitii care nu pun probleme, insa nu sunt observabile la exterior, sunt exercitiile Kegel; scopul acestor exercitii este de a intari muschii ce controleaza mictiunea.Femeile practica aceste exercitii pentru a reduce scurgerile ce rezulta in urma presiunii exercitate de bebelus asupra vezicii. Medicul poate indica exact despre ce categorii de muschi este vorba.
Cateva reguli de baza:
- incepe treptat (incepe cu 5 minute de exercitii si adauga alte 5 in fiecare saptamana, pana ajungi la 30 minute);
- poarta haine confortabile si largute;
- bea multa apa pentru a preveni deshidratarea;
- evita exrcitiile cand te simti rau;
- cel mai important este sa iti asculti propriul corp!

Acest articol a fost vizualizat de 41950 ori.
E bine sa consumi alimente alcaline?
30 Ianuarie 2023Printre atatea diete si regimuri care te imbie cu promisiuni de tot felul, dieta alcalina iese in evidenta prin atentia pentru sanatate, in primul rand, nu doar pentru slabit.
Dar cat este insa adevar si cat mit cand vine vorba de beneficiile sale? Cat de utile sunt alimentele alcaline pentru sanatate si pentru slabire?
Relatia dintre DIETA si ACNEE
24 Ianuarie 2023„Renunta la ciocolata daca vrei sa scapi de cosuri! Nu mai manca grasimi!” Sunt sigur ca ai auzit aceste replici daca te afli in cautarea unei solutii ca sa ai fata mai curata. Cosurile, numite oficial acnee, sunt neplacute pentru adolescenti, dar nu ocolesc nici adultii. La multi oameni, acneea va disparea dupa 25-30 de ani, dar mai sunt si „norocosi” care nu scapa de aceasta problema a pielii nici la 40 sau chiar 50 de ani.
Ce e de facut ca acneea sa dispara de tot de pe fata ta? Ce ar trebui sa mananci atunci cand ai acnee?
Cum sa ai un FICAT sanatos
17 Ianuarie 2023Situat in partea dreapta sus a cavitatii abdominale, sub diafragma, ficatul este unul dintre cele mai mari organe are corpului omenesc si cantareste aproximativ 1,5 kg - greutatea sa variaza de la persoana la persoana.
In acest video vei afla care sunt rolurile ficatului si ce trebuie sa faci ca sa il mentii sanatos!

Muschii si articulatiile umerilor permit o gama larga de miscari, ...

Deoarece vara incepe sa vina si pe la noi, va ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii