Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Fosfatidilserina
15 TRUCURI CARE TE VOR AJUTA SA SLABESTI
ELIBERAREA GH
CE AR TREBUI SA STIE ORICE CULTURIST DESPRE TRATAMENTUL MICILOR TRAUMATISME
EXERCITII DE FORTA PENTRU MUSCHII COAPSELOR SI GAMBELOR


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole PROGRAM DE INTRAT IN FORMA
FASCITERAPIA
Stretching - gat - exercitii set 2
DIETE CLASICE - O COMPARATIE
SA II SPUI SAU NU CA ESTE BOLNAV?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » SA JUCAM TENIS!

SA JUCAM TENIS!


SA_JUCAM_TENIS_89026.jpgMotive sa faci miscare sunt foarte multe; posibilitati ar trebui sa fie in numar la fel de mare; motivatia ar putea sa fie singura care sa te impiedice sa faci miscare. Uita-te putin pe geam. A venit primavara, vremea splendida, aerul proaspat si natura care renaste de jur imprejur sunt toate motive sa iesi cat mai mult in aer liber. Fie ca e vorba de o plimbare prin parc in weekend, mers cu bicicleta la serviciu sau putin aerobic in natura in timpul liber, nu ar trebui sa ignori nimic din toate acestea. Dimpotriva, lasa-te sedus de tot ce inseamna soare, caldura, aer curat si nu sta in casa. Fa ceva ce iti place cu adevarat in aer liber; joaca fotbal cu baietii sau volei cu fetele, fa jogging sau joaca tenis. Iti vei revigora organismul, te vei mentine in forma si te vei destinde. Ai numai de castigat, asa ca nu mai sta pe ganduri, incalta-ti adidasii preferati si iesi la tenis, de exemplu.


Tenisul - sportul preferat al multora


Tenisul este un sport olimpic foarte indragit la nivel mondial. Milioane de ochi sunt atintiti in fiecare an asupra celor mai importante turnee mondiale, si multi dintre privitori devin apoi practicanti mai mult sau mai putin priceputi.


Avand origininea in Regatul Unit Al Marii Britanii la sfarsitul secolului al XIX-lea, cunoscut ca si "tenis de camp", tenisul este un sport jucat de oameni de toate varstele. Cine poate sa joace tenis? Oricine detine o racheta poate sa invete sa joace tenis; chiar si cei aflati in scaun cu rotile pot sa practice acest sport. Ideea e destul de simpla: doi adversari (single) sau doua perechi de adversari (double) trebuie sa loveasca o minge de tenis cu ajutorul unei rachete, astfel incat sa o trimita in terenul oponentilor, peste plasa care ii desparte. De fapt, regulile sunt aproximativ aceleasi inca din anii 1890. Totusi, din 1908 pana in 1961 cel care servea trebuia sa isi mentina in permanenta un picior pe pamant, iar in anii '70 s-a introdus meciul de baraj (tie-break). Partea mai moderna a tenisului zilelor noastre a cunoscut alt gen de transformari, cum ar fi adoptarea tehnologiilor electronice de analiza a jocului sau sistemul de provocare a punctelor, care permite unui jucator sa puna in discutie decizia unui arbitru. Numarul provocarilor unui jucator e nelimitat, dar atunci cand se fac trei asemenea provocari incorecte intr-un set, jucatorul respectiv nu mai poate sa provoace din nou pana la urmatorul set.

REGULIE GENERALE


Un meci "oficial" de tenis impune asadar prezenta unui arbitru care este ajutat de 9 arbitri de linie care au menirea de a lua decizii referitoare la joc. Inainte de inceperea unui meci propriu-zis, arbitrul va arunca o moneda care va stabili cine va alege partea de teren preferata, serva sau cine va alege primirea. Optiunea pote fi cedata adversarului/adversarilor.

Odata stabilite aceste detalii, jocul incepe prin servirea din partea dreapta a terenului, in diagonala, spre partea stanga a terenului adversarului. Urmatorul joc sau game va trece serva la celalalt jucator. Dupa cum spuneam si ceva mai devreme, scopul principal al tenisului este de a trece mingea cu ajutorul rachetei peste fileu, in partea cealalta. Exista mai multe modalitati prin care se pot catsiga puncte: fie atunci cand mingea atinge terenul adresarului si sare de doua ori, fie cand mingea atinge corpul adversarului, fie cand adversarul nu reuseste sa trimita mingea peste fileu sau o loveste si iese in afara terenului. Atunci cand racheta adversarului sau corpul sau ating fileul in timp ce mingea este inca in joc, adversarul face puncte.

 

Un set este format din 6 jocuri, un joc este format din 4 puncte. Asadar, cine si cum castiga un joc de tenis? Cel care castiga 3 seturi din 5, sau 2 din 3. Primul punct este denumit "15", al doilea "30", al treilea "40" si al patrulea este "jocul" propriu-zis. In caz de egalitate, se joaca la avantaje, castigatorul fiind jucatorul care va reusi sa ia 2 puncte consecutive. Vorbeam ceva mai devreme si de tie-break sau egalitate; aceasta intervine daca in urma celor 6 jocuri exista egalitate si presupune jucarea unui set suplimentar. In acest caz, terenurile se vor schimba la fiecare 6 puncte, iar servele la 2 puncte. Doua puncte avantaj si 7 puncte sau mai multe inseamna ca se poate desemna un castigator. Egalitatea sau tie-break-ul se va juca in toate seturile, cu exceptia ultimului in care se va stabili un castigator tinandu-se cont de jocurile anterioare ale setului.

Terenul de tenis e in forma de dreptunghi, iar dimensiunile sale pentru meciul simplu sau dublu sunt diferite. (23.77 m x 8.23 m pentru simplu si 23.77 m x 10,97 m la dublu) Impartirea terenului in doua jumatati se realizeaza prin intermediului unui fileu care are aproape 1 metru inaltime. Terenul poate fi "asezat" pe iarba, pe suprafete tapetate sau dure si argiloase.

Tenisul e un joc minunat, captivant, care implica foarte multa miscare si concentrare; antreneaza intregul corp, date fiind toate loviturile care trebuie executate, alergarea permanenta dupa minge si goana dupa puncte. Intinderi, aplecari, fuga, sarituri, ghemuiri, toate antreneaza muschii bratelor, ai picioarelor, ai spatelui si ai abdomenului pe parcursul unui meci de tenis care se va lasa cu multa transpiratie, puls marit si o stimulare foarte buna a muschiului inimii.


Acum ca ai cat de cat habar cum se joaca tenis si esti constient de avantajele sale, nimic nu te mai poate impiedica sa il si practici in timpul liber, cu prietenii sau cei din familie.



Alexandra Igna

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 62389 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA? CE ESTE ACTIVITATEA FIZICA?
Din pacate, prea multa lume are tendinta de a se ...
TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA TAI CHI PENTRU OSTEOARTRITA
Daca suferiti de obezitate... In mod sigur, suferiti si de osteoartrita ...


TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014 TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Specialistii in fitness au inceput sa se intreaca in previziuni ...
ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE ANTRENAMENT IN TIMPUL SEZONULUI RECE
Sa recunoastem, antrenamentele din timpul sezonului rece nu prea tenteaza ...


Alte articole despre Antrenament






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii