Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Renuntati la vicii
CONCURS OPTIMUM NUTRITION
SUCURILE DE PRIMAVARA
STREETBALL - SPORTUL ELIBERARII
Dana Serbanescu


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE ONICOMICOZA
Extensia pumnilor cu haltera
SCAPA DE LEZIUNILE ACNEICE!
ANEMIILE FERIPRIVE
COZONAC
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » MITUL APEI DISTILATE

MITUL APEI DISTILATE


In jurul subiectului "apa distilata - utilizare in culturism" au aparut de-a lungul timpului o multime de idei preconcepute care s-au mentinut in folclorul de sala, in ciuda unor dovezi stiintifice care le combateau. In acest articol intentionez sa aduc in discutie cateva astfel de "mituri".

In primul rand, poate unii dintre voi va intrebati de ce ar folosi un culturist apa distilata?

Ei bine acesta este primul "mit": fiindca se presupune ca ar fi de ajutor in obtinerea unui plus de definire in perioada precompetitionala. Aceasta supozitie se bazeaza pe un alt "mit" foarte des vehiculat, cel conform caruia procesul de distilare ar elimina toate mineralele din apa, substante care in organism "retin apa".

Cei care se opun utilizarii apei distilate vin si spun ca sportivii nu ar trebui sa o consume, deoarece depriveaza organismul de aceste minerale foarte importante. De acest argument se folosesc si unele firme care produc filtre de apa, laudandu-si produsele lor care nu lasa sa se piarda valoroasele minerale, ci elimina sau distrug doar elementele patogene, cum ar fi bacteriile, virusurile, precum si metalele grele, radionuclizii, substante organice si anorganice toxice.

Realitatea este urmatoarea: intr-adevar aportul optim de minerale este absolut esential pentru buna functionare a organismului, iar lipsa unuia dintre aceste oligoelemente poate produce imbolnaviri foarte grave; trebuie insa retinut faptul ca cea mai mare parte a mineralelor o luam din alimente: fructe si legume proaspete, carne, cereale, lactate. Cercetatorii au aratat ca pentru a asigura necesarul zilnic de calciu al organismului ar trebuie sa bem in jur de 676 pahare de apa!!! Pentru magneziu ar treuie sa bem 1848 pahare de apa, pentru fier - 848 pahare, iar pentru fosfor "doar" 168960 pahare de apa... Este o nebunie numai sa iti imaginezi ca cineva ar putea sa bea atata apa. Sa fim seriosi, multi oameni au probleme in a consuma acel minim zilnic de 2 litri de lichide (care nu inseamna doar apa simpla, ci lichide in general), pe care il recomanda medicii.

Cand spunem "apa pura", ne gandim in mod evident la apa si atat, adica H2O, fara a pune la socoteala mineralele. Din acest punct de vedere, apa distilata se apropie cel mai bine de definitia apei pure. Procesul de distilare elimina cea mai mare parte a substantelor care "contamineaza" apa.

Privit dintr-un unghi diferit, unii ar putea crede ca tocmai datorita faptului ca apa distilata este mult mai pura decat cea obisnuita, consumul ei ar putea sa saraceasca organismul, fortandu-l sa elimine din "rezervele" sale de minerale, ceea ce ar conduce in timp la imbolnavire. Nu exista nici o dovada documentata prin studii stiintifice care sa sustina aceasta afirmatie. Tot in cadrul acestui mit se include si ideea conform careia cosnumul indelungat de apa distilata ar conduce la deteriorarea structurii dintilor, printr-o presupusa deprivare a compusilor de fluor. Nici pentru aceasta afirmatie nu exista o baza stiintifica demonstrata.

Despre apa distilata se mai afirma ca ar avea un gust fad, neplacut, fiind incriminata tot eliminarea mineralelor, insa explicatia este daca mai curand de modul de imbuteliere. Apa distilata nu este produsa in mod curent pentru consumul casnic, de aceea se folosesc bidoane de plastic de calitate mai slaba, care uneori modifica gustul si mirosul apei. De aici si gustul fad care poate fi constatat uneori.

In final, retineti urmatoarele concluzii:

* Distilarea, combinata si cu filtrarea activa, va ucide si elimina aproape 100% dintre bacteriile, virusurile, chistii si va elmina metalele grele, radionuclizii, substantele organice si anorganice

* Mai mult de 95% dintre mineralele necesare organismului provin din alimente si mai putin de 5% din apa.

* "Apa pura" este un termen care se refera la H2O si atat, nu H2O plus calciu, fluor, fier... Apa distilata se apropie cel mai bine de ceea ce numim apa pura.

* Apa distilata nu favorizeaza eliminarea mineralelor din corp si nu exista nici o dovada conform careia un consum indelungat de apa distilata ar pune probleme sanatatii.

* Apa distilata nu afecteaza structura dintilor.

* Apa distilata nu are gust fad.

* Apa distilata nu are un efect benefic real in perioada de definire musculara. Consumarea ei nici nu dauneaza sanatatii, dar nici nu ajuta in mod special.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 114648 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Articole din aceeasi categorie

Efectele aminoacizilor asupra eliberarii de hormon de crestere in timpul antrenamentelor
Hormonul de crestere este produs de glanda pituitara aflata in ...
HMB
"Cand am auzit pentru prima data de HMB recunosc ca ...


NUTRITIE INTELIGENTA
Pentru a obtine performantele scontate orice culturist stie cat de ...
ALIMENTATIE OPTIMA
31 Martie 2009 - Cererea zilnica normala de energie este de aproximativ 1600-1800 kcal ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 12 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii