Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam TOT CE TREBUIE SA STII DESPRE CANCERUL DE COL UTERIN
Ion Oncescu (campion skandenberg)
ATACUL DE PANICA
CAI MAI USOARE DE A PIERDE DIN GREUTATE
Indreptari cu picioarele in extensie


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole FEBRA MUSCULARA - CATEVA IDEI PRACTICE
Nutritia in sporturile de anduranta
CSID - Consumati sucuri de fructe!
Extensia picioarelor la aparat
Dietele
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » PROTEINELE DIN ZER IMBUNATATESC ACTIVITATEA MENTALA

PROTEINELE DIN ZER IMBUNATATESC ACTIVITATEA MENTALA


Performantele cognitive, anume capacitatea de invatare si capacitatea de memorare sunt diminuate sub efectul unei expuneri cronice la stress. Un articol publicat recent in American Journal of Clinical Nutrition subliniaza faptul ca suplimentele nutritive contribuie la prevenirea degradarii acestor perfomante cognitive.

Au fost luati in studiu 23 de subiecti vulnerabili, adica supusi la un grad inalt de stress. Acestia au fost testati printr-un test de memorare, dupa ce au urmat un regim alimentar imbogatit fie cu lactalbumina, fie cu caseinat sodic. Acestea sunt proteine ce se gasesc in lapte. Lactalbumina se gasea sub forma unui concentrat de proteina din zer. Subiectii implicati in experiment au primit cate 20 de grame zilnic, iar grupa de control a primit zilnic cate 16 grame de caseinat sodic.

Testele vizand capacitatea de memorare au demonstrat o imbunatatire semnificativa numai in cazul subiectilor care au consumat lactalbumine provenind din concentratul de proteine din zer. Autorii studiului au tras concluzia ca suplimentele nutritive bogate in lactalbumina amelioreaza performantele cognitive in cazul subiectilor supusi la stress cronic, prin cresterea cantitatii de triptofan in creier si prin imbunatatirea activitatii serotininice.

Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 48534 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 2 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(30 Iunie 2009 12:57) Dr. Serban Damian a spus

Ar putea incerca lapte batut, sana, iaurt, branzeturi - acestea ar putea fi tolerate deoarece lactoza a fost transformata in procesul de fermentare,

(30 Iunie 2009 11:20) Adriana a spus

Pentru persoanele care sunt intolerante la lactoza ce alte produse care contin lactalbumine pot consuma ?


Articole din aceeasi categorie

INFLUENTA ALIMENTATIEI LA NIVEL CEREBRAL INFLUENTA ALIMENTATIEI LA NIVEL CEREBRAL
E bine stiut faptul ca o dieta echilibrata se asociaza ...
MIEREA, ALIMENTUL PERFECT MIEREA, ALIMENTUL PERFECT
Mierea este cel mai vechi indulcitor natural si cel mai ...


IN LUPTA CU DEPENDENTA DE CIOCOLATA IN LUPTA CU DEPENDENTA DE CIOCOLATA
Va place ciocolata? Si mie. Si de fapt, cui nu-i place...? ...
ALIMENTE ANTIAGING ALIMENTE ANTIAGING
Exista cateva fructe si legume in a caror compozitie exista ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 10 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii