Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Ce sunt suplimentele nutritive?
CIRCUMFERINTA GATULUI SI IDENTIFICAREA OBEZITATII INFANTILE
TOTUL DESPRE ALIMENTELE-MEDICAMENT
CUM PREVENIM RAHITISMUL
CAND DISTANTA STA IN CALEA UNEI RELATII...


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CARNATI DE CASA
REMEDII INEDITE PENTRU PROBLEME DE SANATATE
CSID - Cum poti sa slabesti cu 5 mese pe zi si 1000 kcal
Chirurgia limitativa
DEMONTAREA MITURILOR ANTRENAMENTULUI DE FORTA PENTRU FEMEI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Psihologie » IMPLICATIILE EMOTIONALE ALE UNEI SARCINI PIERDUTE

IMPLICATIILE EMOTIONALE ALE UNEI SARCINI PIERDUTE


IMPLICATIILE_EMOTION_43971.jpgPierderea unei sarcini poate fi o trauma din punct de vedere emotional. Daca recuperarea fizica este mai rapida, suferinta emotionala se vindeca mult mai greu. Poate nu vrei sa infrunti aceasta situatie, dar facand fata cu curaj vei trece cu siguranta peste si vei deveni mai puternica.

Etapele prin care ar trebui sa treci:

> Pierderea sarcinii
> Probleme emotionale:
> Depasirea problemelor
> Vindecarea dupa pierderea sarcinii
> Afectarea celorlati copii ai cuplului

Ca orice pierdere, este normal sa simti o tristete enorma dupa acest eveniment negativ. Desi vrei sa pari puternica si uneori nu iti reuseste, este important sa tii minte ca aceasta perioada este perfect normala dupa o pierdere de sarcina. Durata acestei perioade depinde de fiecare cuplu in parte si nu este dictata de varsta sarcinii. Fiecare cuplu decide cat de mult va prelungi aceasta perioada.

Trecand peste suferinta...

Tristetea nu este singura emotie negativa asociata cu pierderea unei sarcini. Alte emotii tipice includ depresia, singuratatea si izolarea. Cu toate ca aceste sentimente sunt perfect normale, daca totusi nu reusesti sa le depasesti ar trebui sa consulti un psiholog. Cand aceste emotii negative interfera in activitatile tale zilnice, este un semn de depresie majora si ar fi cazul sa ceri sfatul unui specialist. Alta emotie comuna este auto-invinuirea. Exista sentimentul de vina, gandul ca poate ai fi putut proceda altfel intr-o anumita situatie asa incat sa nu ajungi sa pierzi sarcina. Aceste ganduri le poti avea saptamani intregi si iti ingreuneaza situatia daca nu incerci sa le stopezi.
Pierderea unei sarcini iti poate cauza de asemenea o furie imensa sau invidie fata de alte femei, chiar prietene bune, care sunt gravide. Aceste stari emotionale pot fi suparatoare, dar in timp se vor estompa.

Partea masculina..

Pierderea unei sarcini poate fi pentru un barbat destul de dificila...Nu numai ca este extrem de suparat, dar sufera pentru partenera lui. Partenerul tau este reticent sa abordeze acest subiect, fiindu-I teama ca te va supara. Fii sincera cu partenerul tau daca nu esti inca pregatita sa discuti despre acest lucru. Dar anunta-l cand esti pregatita sa o faci. Dupa o pierdere de sarcina, te poti indeparta de partenerul tau si ai tendinta sa ascunzi ceea ce simti cu adevarat. Sa discuti despre ceea ce simti este extrem de dificil pentru un cuplu, dar este necesar. Daca consideri ca nu poti face fata situatiei, consilierea cuplului de catre o persoana specializata te poate ajuta sa treci peste suferinta si sa imbunatatesti comunicarea cu partenerul tau.

Gasirea unui suport emotional

Familia si prietenii tai iti pot oferi un sprijin de nadejde in scopul traversarii acestei perioade dificile din viata ta. Din nefericire, uneori cei de la care astepti cel mai mult ajutor te ignora cu desavarsire si nu-ti ofera un real sprijin. Acest lucru te va face sa te simti furioasa, dar incearca sa te gandesti ca de fapt aceste persoane evita acest subiect, fiindu-le teama sa nu te supere. Este important sa fii sincer cu familia si prietenii tai si sa-i informezi cand esti cu adevarat dispusa sa discuti despre acest lucru. Un alta modalitate de a face fata situatiei este participarea la un grup de suport. Discutiile cu persoane care au trecut printr-o intamplare asemanatoare te ajuta sa treci peste sentimentele negative care te domina.

Cateva ponturi care te pot ajuta in acesta perioada:

> Un jurnal este bine-venit ca sa te eliberezi de gandurile negative. Pentru ca este ceva foarte personal, poti fi sincer cu tine insuti si sa reflectezi la ceea ce gandesti. Conform unor studii, scrisul intr-un jurnal iti poate accelera refacerea dupa aceasta perioada grea.
> Stabileste niste reguli: poate fi dificil pentru familia si prietenii tai sa stie cand te vei simti confortabil sa discuti despre ce ti se intampla. Ca sa te ajuti pe tine insuti si pe cei din jurul tau, fii foarte clara cu subiectele de discutie pe care le abordati, in asa fel incat sa fie bine pentru toata lumea.
> Evadeaza: Daca nu esti pregatita sa infrunti lumea dupa tot ce ti s-a intamplat, atunci nu o fa. Concentreaza-te asupra ta, eventual ia-ti o mica vacanta eventual cu partenerul tau si ...totul va fi bine.
> Gaseste o modalitate speciala sa-ti comemorezi copilul, acest lucru te poate ajuta sa mergi mai departe. Unii parinti tin o slujba de comemorare , in schimb altii decid sa planteze un copac intr-un parc sau in spatele casei...

Pierderea unei sarcini poate cauza o depresie severa pentru multe femei. Relatiile cu alte femei care au trecut prin aceeasi experienta ca si tine este un lucru pozitiv si iti va alina suferinta.



Dr. Raluca Burja


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 22008 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

CE TE DEPRIMA? CE TE DEPRIMA?
Lispa banilor, lipsa unui partener stabil, bolile, teama de imbolnavire, ...
JOCURI SI ACTIVITATI DE FAMILIE JOCURI SI ACTIVITATI DE FAMILIE
S-a vorbit si se vorbeste mult despre rolul important pe ...


SUFERI DE TICURI NERVOASE? SUFERI DE TICURI NERVOASE?
Daca nu esti sigur cum anume ar trebui sa raspunzi ...
SUFERI DE PERFECTIONISM? SUFERI DE PERFECTIONISM?
Inca din copilarie ne-am dorit sa fim cei mai buni. ...


Alte articole despre Psihologie






« 1 2 3 4 »
Pagina 2 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii