Sunteti aici :: Sanatate » ELIBERAREA GH
ELIBERAREA GH
Exista controverse asupra efectelor rele ale hormonului de crestere (HGH) in privinta dezvoltarii musculare ca si cele mai bune cai de a mari secretia naturala de HGH in organism. Unele cercetari sustin ca HGH-ul are un puternic efect anabolic si de mobilizare a grasimilor, insa exista si cercetari care dezabroba acordarea unui rol foarte important in dezvoltarea musculara. Este foarte greu de separat adevaratul efect al HGH-ului de acela al steroizilor pe care multi din culturistii profesionisti le folosesc.
In medie se produce un miligram pe zi. El circula in sange o ora si este apoi degradat in ficat. Cel mai important lucru care se stie este ca HGH este eliberat in valuri scurte de-a lungul zilei in functie de mai multi factori. HGH promoveaza productia in ficat a unei substante numite "Factorul I de Crestere Insuline" (IGF-I) care este prezent in muschi. Deoarece insulina este un hormon cu efecte anabolice si IGF-I este considerat o puternica substanta anabolica. Cea mai mare secretie de HGH are loc in primele 90 de minute de somn, mai ales in ciclurile de somn profunde. Tocmai de aceea anumite suplimente nutritionale (aminoacizii de exemplu) sunt luate cu putin timp inaintea somnului.
Cercetatorul O. Yarasheki a condus un studiu in care a dat 40 de unitati de HGH/kilogramcorp, timp de 5 zile pe saptamana unui grup de tineri sanatosi, dar sedentari. Tinerii au fost inclusi intr-un program de culturism timp de 12 saptamani pentru testarea relatiei HGH-exercitii fizice-dezvoltare musculara si a fortei. Rezultatele au aratat ca grupul la care s-a administrat HGH a obtinut aceleasi rezultate cu un alt grup la care s-a administrat placebo si a urmat acelasi program de antrenament.
Aceleasi experimente s-au facut pe doua grupuri de tineri care se antrenasera timp de cel putin 3 ani si s-a observat ca nu a existat o suplimentare a dezvoltarii musculare la grupul la care s-a administrat HGH. Desi studiile s-au efectuat pe termene scurte (doua saptamani) Yurakeshi crede ca, chiar in cazul unor experimente de lunga durata s-ar obtine aceleasi rezultate. Pe de alta parte s-a observat ca in situatiile patologice de secretie excesiva a HGH (gigantism) subiectii au muschi dezvoltati, dar slabi, ceea ce sugereaza ca s-a dezvoltat excesiv tesutul conjunctiv si proteinele contractile. Pentru a realiza o crestere a secretiei de HGH multi culturisti utilizeaza aminoacizi din care cel mai important este arginina. S-a observat prin cercetari, ca intr-adevar, doze mai mari de arginina (30 de grame) produc o substantiala crestere a HGH-ului, insa doar la 10% din acestia se observa beneficii in dezvoltarea musculara.
Un factor important care blocheaza efectul argininei este faptul ca este concurata de alti aminoacizi, astfel ca ar trebui luata fara vreo alta forma de aminoacizi sau proteine, deasemenea trebuie sa existe un nivel scazut al glicemiei, astfel ca trebuie sa treaca un timp de la ultima masa care a continut carbohidrati pana la administrarea argininei, timp care ar trebui sa fie de 4 ore.
Precursori ai acetilcolinei ar putea ajuta in eliberarea de HGH pentru a optimiza secretia de acetilcolina, cu rol in secretia de HGH:
1) DMAE (dimetilaminoetanol) corpul il converteste in colina-acetilcolina.
2) Complex B rol in formarea acetil-acetilcolina
3) OKG (ornitinalfaketoglutarat)
S-a observat ca cel mai bun mod de a optimiza secretia de HGH este sa mentii pauze de un minut intre seturi si sa se realizeze mai mult de 10 repetari pe set. Ceea ce stimuleaza eliberarea de HGH in timpul exercitiilor este concentratia ionului de hidrogen in sange. Problema este ca eliberarea este afectata atunci cand se utilizeaza greutati medii care sa produca o mare intensitate a efortului prin seturi cu un numar mare de repetari. Trebuie amintit ca o parte din suplimentele energizante care exista pe piata inhiba secretia de acid lactic (ceea ce duce la o scadere a concentratiei de ioni de hidrogen din sange) inhiba si eliberarea de HGH in timpul exercitiilor.
Dr. Serban Damian

Acest articol a fost vizualizat de 51534 ori.
Cum sa ai un ABDOMEN PLAT!
26 Iunie 2022Faci sute de abdomene, te infometezi, te impachezi ca sa transpiri sau dai mii de lei pe tratamente la clinici de infrumusetare, totul in incercarea de a topi grasimea incapatanata de pe abdomen. Si cu toate aceste eforturi, rezultatele intarzie sa apara. De ce este atat de greu sa elimini grasimea din zona abdominala? Ce e de facut ca sa ai un abdomen plat si sa poti purta cu incredere haine pe talie?
Urmareste acest video pentru detalii!
Micul dejun - e important sau nu?
20 Iunie 2022Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei! Dar... oare chiar este?
Aceasta este una dintre afirmatiile pe care le auzi frecvent cand vine vorba de regulile alimentare pentru o viata sanatoasa, inclusiv daca vrei sa slabesti.
In acest video vei afla daca masa de dimineata este cu adevarat importanta sau putem sa sarim peste ea!
Cum scapi de balonare?
13 Iunie 2022Vrei sa stii ce trebuie sa faci ca sa scapi de BALONARE? Pana la urma, cine nu a fost balonat macar o data in viata lui?
Realitatea este ca balonarea e o problema digestiva frecvent intalnita, care produce disconfort. Senzatia de stomac plin si abdomenul umflat nu sunt deloc placute. Pentru a reduce balonarea sau a scapa de ea, este important mai intai sa stii ce o provoaca.
In acest clip iti voi vorbi despre principalele cauze ale balonarii, dar si despre ce trebuie sa faci ca sa previi sau sa scapi de balonare!

Stiai ca exista o singura boala reumatica ce poate fi ...

Expunerea la soare ne ofera multiple beneficii, printre care se ...

Daca te-ai saturat de clasicele sfaturi de genul "mananca mai ...

La inceput de primavara totul inverzeste si soarele straluceste din ...
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii