Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Exercitii pentru muschii oblici abdominali 1
IN FORMA DUPA SARBATORI
TOXINA BOTULINICA - ARMA BIOLOGICA SAU PRODUS DE UTILITATE?
ACIDUL LACTIC SI PERFORMANTA
Stretching - coapse - teorie


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole 13 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE GREUTATE
Fluturari la scripeti
UNEORI, MAMELE SUNT RELE
CUM SLABESC CELEBRITATILE
MINTE VERSUS CORP
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » DUREREA MUSCULARA DE A DOUA ZI

DUREREA MUSCULARA DE A DOUA ZI


Cu totii cunoastem senzatia care apare de obicei in dimineata de dupa un antrenament intens...acea durere musculara, uneori de nesuportat. Unii o numesc "febra" musculara.Oamenii de stiinta au ajuns la un acord: aceasta criza dureroasa este produsa de contractiile musculare dinamice (sau excentrice). O contractie excentrica este definita prin scurtarea si alungirea unui muschi impotriva unei forme dinamice de rezistenta (greutati sau gravitatie, de exemplu). S-a dovedit ca aceste contractii dinamice produc leziuni la nivelul tesutului contractil din muschi.

Pe de alta parte exista si contractii concentrice (sau statice), care produc scurtarea muschiului impotriva unei forte statice ce opune rezistenta.Aceste contractii nu produc atat de multe probleme la nivelul celulei musculare.Cercetandu-se la nivelul microscopic celulele musculare supuse la contractii excentrice au fost descoperite nenumarate microleziuni care constituie cauza durerii. O cauza a durerii este si supraintinderea tesuturilor conective (tendoane, ligamente) care sunt atasate muschiului. O alta teorie atribuie durerea procesului de vindecare a inflamatiei musculare produsa de antrenamentul agresiv.

Acest tip de durere musculara se manifesta la 24 - 48 ore dupa antrenament si are varful maxim la 24 - 78 ore. Descreste pana la disparitie in 7 - 10 zile. Sunt afectati doar muschii scheletici si poate aparea la orice atiet, indiferent de nivelul de pregatire fizica.Aceasta durere nu este provocata de o crestere a nivelului muscular de acid lactic (cresterea acidului lactic da senzatia de "arsura" care insoteste sedintele de antrenament). Utilizarea unor antiinflamatoare, precum ibuprofenul, poate fi utila numai in cazuri extreme.

Durerea nu este un indicator al calitatii antrenamentului. Multi au impresia ca daca nu au dureri musculare dupa antrenament si-au pierdut timpul la sala. Este o conceptie gresita, iar acesti oameni ar trebui sa stie ca exista alti parametri care arata daca antrenamentul a fost eficient. Numai ca acestia se cuantifica dupa mult timp.



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 65017 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

PROGRAM DE INTRAT IN FORMA
Unul dintre cele mai frecvent intalnite "fenomene" la sala este ...
BICICLETA STATIONARA - MIC GHID DE ALEGERE SI UTILIZARE BICICLETA STATIONARA - MIC GHID DE ALEGERE SI UTILIZARE
Bicicletele stationare reprezinta mijloace sigure si eficiente pentru cei ce ...


ABDOMENUL - SCURTA ANALIZA
"Vreau sa am un abdomen plat!", "Vreau sa mi se ...
PENTRU PARINTI SI FRATI MAI MARI
Este antrenamentul de forta o alegere buna pentru copii? Ar ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 12 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii