Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Indreptari cu picioarele in extensie
DETOXIFIEREA DE PRIMAVARA
9 SFATURI DE NUTRITIE
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
FASCIITA PLANTARA - PROBLEME CU CALCAIUL


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole SPECIFICITATEA ANTRENAMENTULUI AEROB
CONTROLUL GREUTATII SI AL STILULUI DE VIATA
VALORILE NUTRITIONALE ALE ALIMENTELOR
CELE 6 REGULI DE AUR ALE SCADERII IN GREUTATE
SUFERI DE PERFECTIONISM?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum sa mananci cu adevarat sanatos Fierbinte
"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » EFEDRINA + COFEINA + ASPIRINA = COMBINATIE REUSITA IN ELIMINAREA MASEI ADIPOASE SI IN DEZVOLTAREA MUSCULARA

EFEDRINA + COFEINA + ASPIRINA = COMBINATIE REUSITA IN ELIMINAREA MASEI ADIPOASE SI IN DEZVOLTAREA MUSCULARA


Rolul sistemului - agonist in controlul depozitelor adipoase, hipertrofiei musculare, raspunsul organismului la exercitii si chiar determinarea diferentierii fibrelor musculare a fost evidentiat in ultimii 10 ani prin efortul a sute de oameni de stiinta, care au publicat mii de pagini despre acest subiect. Calea nervoasa - agonista este una din cele mai importante cai de transmitere a influxului nervos in organism.

Pentru a intelege cum functioneaza acesta si ce rol joaca cofeina, efedrina si aspirina in acest sistem trebuie mai intai sa intelegem ce sunt - agonistii si ce fac ei.Pe suprafata multor celule ale organismului (pentru discutia noastra cele mai importante sunt celulele musculare si adipoase) sunt localizati - receptori. Acesti  - receptori leaga - agonistii adrenalina si non-adrenalina. Cand un - agonist se leaga de un - receptor, acesta initiaza o serie de reactii chimice din care rezulta un mesager chimic numit cAMP (ciclic adenozin monofosfat). Acest cAMP va activa la randul lui enzime care fosforileaza proteine. De ce este acest lucru important? Ei bine, multe dintre aceste proteine sunt enzime, iar procesul de fosforilare poate activa unele enzime si poate inhiba altele.

In celulele adipoase enzimele sunt activate pentru a induce lipoliza (distrugerea grasimilor) . In celulele musculare enzimele activate cresc metabolismul si aceasta duce la activarea altor reactii ce controleaza dezvoltareamusculara, determina tipul de fibra si concentratia enzimatica.

Deci cum intervin efedrina, cofeina si aspirina in acest sistem?

- Efedrina mareste productia de - agonisti si actioneaza ea insasi ca - agonist

- Cofeina inhiba metabolizarea cAMP

- Aspirina inhiba bucla de feed-back negativ care ar reduce productia de - agonisti

Luati impreuna, acesti agenti actioneaza asupra a trei elemente diferite in cadru sistemului - agonist.

Rolul efedrinei ca agent lipolitic (adica substanta care favorizeaza consumul grasimii ca energie) este cunoscut de catva timp. A fost demonstrat ca efedrina administrata in doze terapeutice are efecte observabile in tratamentul obezitatii.Problema este ca efectul lipolitic initial al efedrinei se diminua repede, pe masura ce calea - agonistilor era inhibata la alte niveluri prin feed-back negativ. Pentru a depasi aceste probleme, cercetatorii au adaugat cofeina si aspirina. Rezultatul a fost o combinatie foarte eficienta in tratarea obezitatii. Dozele administrate erau: 20 mg efedrina, 300 mg cofeina si 80 mg aspirina, adica echivalentul unei tablete de efedrina, o ceasca de cafea si o aspirina.

Rezultatul obtinut (lipoliza) nu numai ca nu s-a determinat in timp, ba chiar s-a remarcat o amplificare a efectului.Efectele combinatiei de efedrina, cofeina si aspirina se impart in efecte favorabile si nedorite.Efectele favorabile constau in lipoliza si economisirea consumului de proteine ca materie prima pentru producerea de energie (la subiectii carora li s-a administrat aceasta combinatie s-a putut remarca o scadere mai lenta a masei musculare decat la un grup de subiecti care a primit o substanta placebo). Iar aceste efecte favorabile nu s-au diminuat in timp.

Efectele nedorite, cresterea frecventei cardiace si tremurul muscular s-au mentinut numai cateva zile si nu au mai aparut apoi.Dupa 1 an de administrare a suplimentului, subiectii nu au mai acuzat nici un fel de efecte secundare, iar efectele benefice (lipoliza si limitarea proteinolizei) s-au mentinut la acelasi nivel.Pana in momentul de fata nu s-a putut determina daca aceasta combinatie de efedrina, cofeina si aspirina poate initia dezvoltarea musculara si eliminarea tesutului adipos la adultii sanatosi, care practica exercitii fizice in mod regulat.

Totusi, bazandu-se pe pe ceea ce cunoastem despre sistemul - agonist, acest fapt apare ca posibil.Este important sa observam ca un mic grup din subiectii inclusi in studiu a trebuit sa abandoneze administrarea combinatiei datorita intolerantei la unul sau mai multi dintre compusi.

Concluzia este ca cei mai multi dintre oameni pot folosi fara probleme combinatia de efedrina, cofeina si aspirina, in timp ce un mic procent prezinta intoleranta. De aceea recomand ca inainte de a incepe acest regim sa mergeti la medic pentru un consult de specialitate. Numai medicul va poate da avizul favorabil, altfel va asumati intreaga responsabilitate pentru complicatiile ce pot aparea.Paradoxal este faptul ca exista mai multe studii despre dezvoltarea masei musculare la puii de gaina decat la oameni. Explicatia este simpla si este una de natura economica: carnea de pui este cea pe care o consumam cel mai frecvent.

S-a demonstrat ca la pui - agonisti stimuleaza dezvoltarea masei musculare chiar in lipsa activitatii fizice (ceea ce steroizii anabolizanti nu pot face). Efectul asupra celulei musculare umane nu este inca foarte bine cunoscut.

Clenbuterolul, o substanta cu actiune - agonista, poate produce conversia fibrelor musculare cu contractie lenta in fibre musculare cu contractie rigida. De asemenea, poate preveni atrofia musculara in cazul utilizarii reduse a muschilor.Alte studii au aratat ca - antagonistii (agenti care blocheaza - receptorii) au capacitatea de a creste numarul de fibre musculare cu contractie lenta si pot produce atrofie musculara. Aceste studii indica faptul ca - agonistii pot juca un rol important in mentinerea fibrelor musculare cu contractie rigida si in mentinerea sau chiar cresterea masei musculare.Se stie ca mari cantitati de - agonisti (adrenalina si non-adrenalina) sunt produsi in timpul sedintelor foarte intense de antrenament.

Este de remarcat ca unii - agonisti pot fi periculosi (de exemplu clenbuterol sau cocaina) si chiar ilegali.Asa cum am mentionat si mai devreme, combinatia cofeina, efedrina si aspirina pare sa fie nenociva (si bineinteles legala), unii oameni prezentand intoleranta si de aceea trebuind sa se prezinte la doctor inainte de a incepe un astfel de tratament.


Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 99436 ori.



Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.


Ce mananci pentru rinichi sanatosi

27 Februarie 2023

Tu stii care este rolul rinichilor in organism si ce poti sa faci ca sa ii mentii sanatosi pe toata durata vietii? Rinichii filtreaza sangele si fac parte din sistemul complex responsabil de indepartarea toxinelor, eliminand prin urina substantele care nu sunt necesare organismului De asemenea, ei echilibreaza nivelul unor minerale din corp, ca de exemplu calciu si potasiu

Contribuie la reglarea tensiunii arteriale si ajuta la eliminarea excesului de lichide Controleaza producerea de globule rosii si sunt responsabili de mentinerea nivelului de electroliti. Acestea sunt doar cateva dintre functii. Afla restul din acest clip!



Adauga un comentariu Acest articol are 2 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(29 Martie 2010 15:36) tony a spus

combinatia eca mai are efect luata fara efedrina( e greu de gasit),doar cofeina+aspirina???

(8 Iunie 2009 11:47) surulescu adrian a spus

care sunt complicatiile ce pot aparea in cazul folosirii efedrinei la sportivi?


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii