Painea ingrasa?
Unele persoane care vor sa slabeasca iau decizia de a renunta la paine, considerand-o un aliment nepotrivit cand... Citeste mai mult
Sunteti aici :: Nutritie » DIETE DIFERITE, REZULTATE DIFERITE
DIETE DIFERITE, REZULTATE DIFERITE
Oamenii cu probleme ponderale sunt pur si simplu asaltati de multitudinea de "oferte" in ceea ce priveste solutiile pentru slabire, de la diete-minune promovate agresiv de mass-media, dar care nu au un fundament stiintific si pana la cure de slabire gandite pe principii medicale, care la prima vedere nu sunt atat de atractive, pentru ca de obicei nu sunt insotite de tot circul ieftin de care se bucura prima categorie.
Cercetatorii de la Departamentul de Nutritie Umana din cadrul Universitatii Illinois, au realizat un studiu care urmarea sa faca comparatie intre doua tipuri de regimuri alimentare: unul bogat in proteine si sarac in carbohidrati, celalalt bogat in carbohidrati si sarac in proteine. In plus, au inclus si un alt criteriu - efortul fizic sustinut. Ei au masurat compozitia corpului si profilul lipidic al subiectilor luati in studiu pentru a constata care dintre cele doua abordari este mai eficienta din punct de vedere al transformarii corporale si a sanatatii.
Dr. Donald K. Layman si colaboratorii lui au luat in studiu persoane cu o medie a varstei de 48 de ani, care aveau un IMC in jur de 33 kg/m2, ceea ce ii incadra in randul obezilor. Studiul a durat 4 luni, iar subiectii au fost impartiti in 4 grupuri, in functie de regimul alimentar primit si de antrenament. Toate grupurile au avut un aport caloric in jur de 1700 kcal, din acestea aproximativ 30% fiind generate de catre lipide. Primul grup a fost numit PRO pentru ca subiectii au primit 1,6 g/kgcorp/zi proteine si 1,5 g/kgcorp/zi carbohidrati, iar al doilea grup a fost numit CHO (prescurtarea in engleza pentru carbohidrati) primind 0,8 g/kgcorp/zi proteine si 3,5 g/kgcorp/zi carbohidrati. In ceea ce priveste efortul fizic, au mai fost create doua grupuri: PRO+EX si CHO+EX, in care participantii la studiu au participat la un program de antrenament alcatuit din 2 sedinte de antrenament de forta pe saptamana si in restul zilelor mers pe jos. Cei din grupurile PRO si CHO nu au facut miscare decat in limitele activitatii lor curente.
Cercetatorii au constatat ca subiectii din grupurile PRO+EX si PRO au inregistrat o mai mare scadere in greutate si o mai redusa pierdere a masei musculare decat cei din grupurile CHO+EX si CHO. Antrenamentele au indus o mai accelerata slabire si au mentinut masa musculara. Profilul lipidic s-a imbunatatit la toti subiectii, dar cu diferente in functie de regimul alimentar primit. Cei din grupul CHO au inregistrat o scadere mai mare a colesterolului total si a LDL-colesterolului, in timp ce subiectii din grupul PRO au avut o scadere mai buna a trigliceridelor si au mentinut la valori optime HDL-colesterolul.
Acest studiu demonstreaza ca regimurile alimentare cu procent mare de proteine si putini carbohidrati, in combinatie cu un program de antrenament, imbunatatesc compozitia corpului si induc scaderea in greutate, in timp ce efectele asupra profilului lipidic sunt diferite in functie de regimul alimentar. .
Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)
Acest articol a fost vizualizat de 41574 ori.
Painea ingrasa?
4 August 2022
Unele persoane care vor sa slabeasca iau decizia de a renunta la paine, considerand-o un aliment nepotrivit cand esti la dieta. Ce te faci insa daca adori mirosul de paine calda, textura crocanta si gustul atat de bun?
Oare chiar ingrasa asa rau precum se crede? Cat ar trebui sa consumam in mod obisnuit si cat atunci cand urmam o cura de slabire?
Cea mai buna PIZZA cand vrei sa slabesti
1 August 2022
Poti sa mananci pizza atunci cand vrei sa slabesti?
Pizza este una dintre cele mai iubite mancaruri din lume, asociata cu relaxare, petreceri, iesiri cu prietenii, weekend si, in general, cu sentimente placute. Totusi, cand vine vorba de slabit, majoritatea oamenilor se feresc de pizza, considerand-o un produs nesanatos, care ingrasa. Asa sa fie?
Raspunsul in acest video!
De unde luam IODUL?
25 Iulie 2022
Desi prezent in cantitati mici in organismul uman, iodul este un mineral esential, necesar pentru o buna stare de sanatate. El nu poate fi produs de corp, deci trebuie asigurat din alimentatie sau suplimente.
Iodul este implicat in producerea de tiroxina si triiodotironina, hormoni tiroidieni implicati in reglarea metabolismului, precum si in sinteza proteinelor si activitatea enzimelor. Rolul lor este decisiv inclusiv pentru dezvoltarea sistemului osos si a sistemului nervos central in perioada intrauterina, dar si dupa.
Fara un aport adecvat de iod, hormonii tiroidieni nu functioneaza eficient si pot dezechilibra activitatea glandei tiroide, care devine sub-activa si produce prea putini hormoni situatie numita hipotiroidism sau devine hiperactiva si ii produce in exces, adica hipertiroidism.
Adauga un comentariu
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)
Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii