Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Energia
DIETA SI SANATATE ORALA
Compozitia corpului
Concurs Dove Rexona Clear
PIROSTRIA: PENTRU ELE - VIS, PENTRU EI - COSMAR


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CUM TE PROTEJEZI DE FRIG
Marius Rus (Ironman)
SANDVIS CU LEGUME SI PUI
IUBIRE CU FUNDA
REZISTENTA FIZICA LA EFORT INDELUNGAT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » DELICII DE TOAMNA: NUCILE, MIGDALELE SI ALUNELE DE PAMANT

DELICII DE TOAMNA: NUCILE, MIGDALELE SI ALUNELE DE PAMANT


DELICII_DE_TOAMNA_NU_73527.jpgFructele oleaginoase au numeroase beneficii asupra organismului nostru. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Harvard a aratat ca femeile care au consumat regulat aproximativ 150 de grame de fructe oleaginoase pe saptamana si-au redus semnificativ riscul de a dezvolta boli coronariene. Mai mult de atat, prin continutul de magneziu, fructele oleaginoase contribuie la buna functionare a unor enzime cu rol de refacere celulara.
In ciuda interdictiilor care s-au adus acestor delicii de toamna, nucile, migdalele si alunele nu ingrasa, daca sunt consumate cu moderatie, ba chiar contribuie la scaderea ponderala. Un studiu publicat in 2006 in British Journal of Nutrition a aratat ca in cazul persoanelor obeze, includerea in dieta a 30-59 g/zi de nuci sau alune contribuie la scaderea ponderala. Fibrele care se regasesc in oleaginoase au un rol important intr-o alimentatie sanatoasa, impiedicand supraalimentatia prin aparitia senzatiei de satietate.

Nucile, bogate in acizi grasi omega 3

Cei mai multi oameni ar fi de acord ca nucile sunt gustoase, dar stiati ca au proprietati nutritive care au un rol important in sustinerea unui organism sanatos? Nucile crude contin fitonutrienti (substante capabile sa incetineasca procesul de imbatranire), proteine, vitamina B, magneziu si antioxidanti precum vitamina E.

De asemenea, nucile au un continut ridicat in steroli vegetali si grasimi, dar mai ales grasimi monosaturate si polinesaturate (acizi grasi omega 3) care au un rol important in scaderea colesterolului. Dintre toate fructele oleaginoase, nucile au un continut bogat de acizi grasi omega 3, esentiali pentru buna functionare a organismului. Cercetarile stiintfice realizate de-a lungul timpului arata ca adaugarea nucilor in alimentatie previne aparitia ateroamelor (depunderea substantelor grase pe peretii vaselor sangvin) reducand, astfel, riscul bolilor de inima.

Nucile coapte sunt recomandate in caz de aciditate prea mare a stomacului (2-3 nuci pe zi), in hipertensiune (5-6 nuci pe zi), timp de o luna si jumatate. Se face o pauza de doua luni, dupa care se reia tratamentul. Totusi, in cazul bolilor intestinale, nucile sunt contraindicate.

Migdalele, necesare pentru minte si trup

Migdalele sunt bogate in numeroase minerale (fier, fosfor, cupru) si vitamina B necesare atat pentru corp, cat si pentru minte, fiind un remediu valoros pentru mai multe boli. Un studiu efectuat la St. Michael Hospital din Toronto a demonstrat ca migdalele contin grasimi din seria acizilor grasi omega 3 si omega 9. Aceste grasimi previn bolile cardiovasculare, impiedicand aparitia ateroamelor si cresterea colesterolului. De asemenea, migdalele ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar, au rol antiinflamator si protejeaza ficatul de actiunea nociva a toxinelor. Astfel, migdalele sunt benefice in pastrarea vitalitatii, in intarirea muschilor si la prelungirea vietii.

Cel mai bun mod de a consuma migdale este untul de migdale, fiind usor de asimilat de catre organism. Are un rol important in dieta varstnicilor care nu mai asimileaza atat de usor proteinele. Asadar, prin consumarea untului de migdale, organismul obtine nu numai proteine de inalta calitate, dar si alte elemente necesare unei alimentatii sanatoase. In cazul in care migdalele sunt mancate intregi, trebuie bine mestecate. Pot fi consumate impreuna cu legume si fructe, precum salata verde, castraveti, mere.

Alunele de pamant (arahidele), nutritive si energetice

Arahidele sunt bogate in vitamine (B, E), calciu, fosfor, sodiu, fier, cupru, materii grase si azotate, celuloza, fiind o sursa importanta nutritiva si energetica. Cercetãtorii de la Universitatea din Florida (SUA) afirmã cã alunele de pamant sunt printre cele mai eficiente mijloace de profilaxie a afecciunilor cardiovasculare, datoritã proprie¬tãcilor antioxidante. Aceste proprietãci sunt date de polifenolii, substance care distrug radicalii liberi. Arahidele contin mari cantitati de proteine, fiind recomandate persoanelor care fac body-buildind, dar si pentru cele care sunt slabite si subponderale.

Alunele fara sare sunt bune pentru artere. Un sfert de cana de arahide contine aceeasi cantitate de grasimi monosaturate pe care o contine si o lingura de ulei de masline. Grasimile monosaturate s-au dovedit a fi importante in scaderea colesterolului din sange. Vitamina B din arahide ajuta la recuperarea celulelor deteriorate si ofera protectie impotriva bolii Alzheimer, pe cand vitamina E, antioxidant puternic, s-a dovedit a avea un rol important in reducerea riscului de cancer si boli cardiovasculare. Fierul este esential pentru functionarea corecta a celulelor rosii din sange, iar calciul mentine oasele sanatoase. De asemenea, consumul regulat de arahide accelereaza cresterea hormonilor masculini si feminini.

Cu toate ca au numeroase beneficii asupra organismului, exista persoane care sunt alergice la oleaginoase. De asemenea, persoanele cu probleme ale rinichilor sau vezicii biliare ar trebui sa evite consumul de arahide deoarece contin cantitati de oxalati, substante naturale gasita in plante, animale si fiinte umane, care in concentratie prea mare pot provoca probleme de sanatate.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 63245 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

ALIMENTATIA IN COLECISTITA ALIMENTATIA IN COLECISTITA
Colecistitele cronice sunt inflamatii ale veziculei biliare care pot, in ...
SPANACUL SPANACUL
Aceasta planta legumicola este foarte vestita pentru continutul ridicat de ...


FAST FOOD, AVANTAJE VS. DEZAVANTAJE FAST FOOD, AVANTAJE VS. DEZAVANTAJE
Stiu ca este o tema mult adusa in discutie in ...
ALIMENTATIA IN CONSTIPATIE ALIMENTATIA IN CONSTIPATIE
Constipatia este o boala in care materiile fecale (scaunul) sunt ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 7 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii