Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CALCIUL - MINERAL ANABOLIZANT
Elena Diaconu
10 MODALITATI CA SA ARATI MAI TANAR
CUM TE PROTEJEZI DE FRIG
Tribulus


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Stretching - fese - exercitii set 3
POFTITI LA SLABIT! ELENA
DIETELE: ESEC SAU SUCCES?
CAMPIONII SANATATII
RISCURILE ASOCIATE CU UN PROCENT PREA MARE DE TESUT ADIPOS
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » CUM II INVATAM PE COPII SA MANANCE SANATOS?

CUM II INVATAM PE COPII SA MANANCE SANATOS?


CUM_II_INVATAM_PE_CO_15912.jpgMicutul tau a ajuns la varsta la care poate sa manance mai toate preparatele solide? Daca da, sunt sigura ca si tu te confrunti cu numeroase nelinisti cu privire la alimentatia copilului, te intrebi zilnic daca reusesti sa ii asiguri hrana cat mai sanatoasa. Pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare, trebuie sa cunosti regulile de baza ale unei alimentatii sanatoase pentru copilul tau, si anume ceea ce nu trebuie sa lipseasca din hrana lui, dar si ce trebuie in mod constant evitat.

Pentru cresterea sanatoasa si armonioasa a copilului tau, din alimentatia lui zilnica nu ar trebui sa lipseasca:

· Proteinele: acestea ajuta la intarirea organismului, mentinand copilul puternic si sanatos. Alimentele bogate in proteine sunt: mazarea, fasolea, ouale, carnea de pui, laptele, iaurtul, pestele, branza cu un continut redus de grasimi.

· Carbohidratii: sunt alimentele cel mai usor asimilate de organism. Le gasim in cantitati importante in paine, paste fainoase, cereale.

· Grasimile "bune": sunt si ele necesare pentru o crestere armonioasa a copilului tau. Trebuie sa stii insa ca trebuie sa selectionezi cu atentie grasimile si sa te limitezi la asa numitele grasimi "bune". Pe acestea le gasim in peste, ulei vegetal sau avocado.

· Fructele si legumele: au un rol esential in dezvoltarea organismului micutului. Ele au o contributie determinanta in mentinerea sanatatii copilului dar si la mentinerea unui aspect exterior cat mai placut datorita continutului ridicat de nutrienti si fibre. Astfel, din hrana de baza nu trebuie sa lipseasca rosiile, morcovii, broccoli, spanacul, porumbul si fasolea verde, merele, perele, piersicile si caisele.

· Apa: este cea mai buna sursa de fluide pentru organismul copiilor. Chiar daca ii dai piticului tau sucuri naturale, nu trebuie sa te bazezi doar pe acestea ca sursa de lichide. Apa nu poate fi inlocuita si nu trebuie sa lipseasca din consumul de zi cu zi. De asemenea, datorita continutului mare de fluoride, ajuta la cresterea sanatoasa a danturii celor mici.

Alimente de consumat cu moderatie sau deloc

1. Alimentele prea dulci, prea sarate sau cu multa cofeina: incearca sa il inveti pe micut sa manance mai multe fructe si legume si mai putin dulciuri. Nu abuza in a-i oferi ciocolata, torturi sau bauturi dulci ori acidulate, mai ales cele care contin si cofeina. Pastreaza-le, mai bine, pentru ocaziile festive!

2. Preparatele fast-food: aceste produse sunt printre cele mai sarace in nutrienti si in fibre si se incadreaza in categoria celor mai putin sanatoase alimente.

3 pasi pentru ca micutul tau sa indrageasca mancarea sanatoasa:

- Exemplul de alimentatie pe care i-l oferi copilului, tu ca parinte, este cel mai bun mod in care il poti educa din punct de vedere alimentar. Copiii sunt extrem de atenti la ceea ce mananca parintii astfel incat, daca te hranesti sanatos, ai sanse mult mai mari ca si copilul tau sa-ti semene.

- Ai nevoie de rabdare, insistenta si staruinta atunci cand micutul tau este reticient in fata unor alimente noi. Nu trebuie sa te lasi descurajata de la primul refuz. Insista chiar si de zece ori daca este nevoie si vei vedea ca, in cele din urma, vei obtine rezultatele dorite.

- Incearca sa nu tii in casa produse pe care nu vrei sa le vezi in farfuria copilului. Biscuitii prea dulci sau prea sarati, chipsurile sau ciocolata nu ar trebuie sa fie de gasit in "camara" ta.

Trucuri pentru mame:

- Mentine aceleasi ore la care copilul ia cele 3 mese principale zilnice.

- Discuta cu el in timpul mesei despre subiecte care stii ca ii fac placer dar ai grija sa nu vorbeasca cu gura plina.

- Nu-l certa la masa daca a facut vreo nazbatie pentru ca risti sa ii dispara dintr-o data pofta de mancare. Daca este absolut necesar, fa acest lucru dupa masa.

- Incearca sa programezi mesele copilului dupa ce acesta vine de la joaca pentru ca atunci pofta de mancare este mai mare.

- Nu-l lasa in fata televizorului cu chipsuri, floricele sau altceva de rontait.

- Incurajeaza-l sa faca sport. Miscarea este extrem de benefica pentru sanatatea copilului- intareste oasele si musculatura, ii imbunatateste flexibilitatea si reactiile, accelereaza metabolismul pe parcursul zilei, copilul avand mai putine sanse de a deveni obez sau de a dezvolta diferite afectiuni ale inimii.



Iuliana Moraru

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 49179 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI
Ciocolata neagra contine mult mai multi antioxidanti decat afinele, ceaiul ...
FA O CURA CU SEMINTE DE IN FA O CURA CU SEMINTE DE IN
Poate nu te-ai gandit sa faci o cura cu seminte ...


REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU
Consumul exagerat de alimente grase, precum produsele lactate sau cele ...
VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR
Vitamina D, cunoscuta si sub denumirea de calciferol, este solubila ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii