Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam RATIUNE SI NE-SIMTIRE
SEMINAR POWERPLATE (2008)
OBOSEALA OCULARA, SFATURI PRACTICE SI REMEDII NATURALE
Valori nutritionale grasimi
BENEFICIILE FRUCTELOR DE SEZON


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole SALATA DE OREZ CU LEGUME SI ULEI DE CANEPA
FOLOSESTE TONING BALLS
PRACTICA QIGONG - ALTE BENEFICII, EXPERIMENTE SI RISCURI
CSID - Floricele de porumb reduc riscul de boli cardiovasculare si cancer
RATA MARINATA CU LEGUME
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Ce mananci ca sa previi osteoporoza Fierbinte
Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » CITRICELE, UN PLUS PENTRU SANATATEA TA

CITRICELE, UN PLUS PENTRU SANATATEA TA


CITRICELE_UN_PLUS_PE_50028.jpgSezonul rece este asociat cu fructe precum portocale, mandarine, clementine, pomelo sau grapefruit care sunt gustoase si bogate in vitamine, fiind benefice pentru organism. Si in cazul in care vrei sa te mentii in forma si sa inlocuiesti dulciurile cu altceva, poti opta pentru citrice deoarece contin apa in proportie de 80%, motiv pentru care sunt usor de digerat si nu ingrasa.

Portocalele reduc riscul aparitiei cancerului

Portocalele sunt bogate in vitamine (A, B si C), calciu, potasiu, magneziu, cupru, sulf si clor, motiv pentru care ajuta la intarirea sistemului imunitar, trateaza indigestia si diverse afectiuni ale oaselor si dintilor, combate acneea si constipatia. De asemenea, ele contin si o serie de acizi esentiali pentru organism, care au un rol important in regenerarea celulara, incetinind procesul de imbatranire.

Un alt beneficiu, mai putin cunoscut, dar extrem de important este dat de niste substante, numite limonoizi, ce se regasesc in componenta portocalelor. Experimentele efectuate de catre cercetatorii din nordul Californiei arata ca limonoizii lupta impotriva cancerului de piele, a celui de plamani, de stomac sau de colon. Potrivit oamenilor de stiinta, in momentul in care mancam o felie de portocala sau cand bem suc de citrice, organismul nostru produce o substanta numita limonina, care s-a dovedit a fi un eficient mijloc de aparare impotriva bolilor de inima si a colesterolului ridicat.

Pomelo

Originar din Asia de Sud-Est, pomelo prezinta calitati nutritionale deosebite. Fructul este bogat in vitamine (C, B3, B5, acid folic, biotina), proteine, carbohidrati, calciu, magneziu si potasiu. Datorita continutului ridicat de vitamina C, pomelo este un bun stimulator al sistemului imunitar, ajutand totodata la mentinerea elasticitatii arterelor. Fructul este, de asemenea, eficient impotriva oboselii, insomniilor, febrei, durerilor in gat, diabetului zaharat, incetinind procesul de imbatranire si dezvoltarea anumitor boli la nivelul stomacului si al pancreasului.

Membrana subtire care acopera pulpa fructului contine bioflavonoide care pot opri raspandirea celulelor canceroase prin stimularea organismului de a scapa de excesul de estrogen, ceea ce impiedica dezvoltarea cancerului de san. Pe langa bioflavonoide, pomelo contine si pectina care se dovedeste a fi foarte eficienta in detoxifierea organismului. Fructul este eficient si pentru persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus. Enzima care se ocupa de arderea depozitelor de grasimi absoarbe si reduce continutul de amidon si zahar din organism, contribuind astfel la scaderea in greutate. Pomelo este recomandat si pentru reducerea colesterolului si prevenirea aparitiei diferitelor boli de inima.

Grapefruitul previne aparitia accidentului vascular

Cunoscut ca fructul care ajuta la slabit, grapefruit-ul are si alte beneficii asupra organismului. In urma unui studiu, cercetatorii de la Universitatea Harvard au ajuns la concluzia ca un pahar cu suc de grapefruit sau o jumatate din acest citric consumata ca atare, in fiecare zi, reduce riscul unei persoane de a suferi de un accident vascular cu 25% si ajuta la scaderea colesterolului rau cu 33% fata de persoanele care nu consuma grapefruit. Fie ca alegi sa consumi grapefruit rosu sau galben, ambele soiuri reduc nivelul colesterolului rau, iar grapefruitul rosu reduce si nivelul trigliceridelor.

Grapefruit-ul este bogat in licopen, un puternic antioxidant cu actiune de prevenire a cancerului de ovare, de prostata, de san si de colon. Potrivit unui studiu, barbatii care au mancat alimente bogate in licopen au prezentat un risc cu 82% mai scazut de a face cancer la prostata decat acei barbati care nu au consumat grapefruit.
Atentie! Desi are efecte curative asupra organismului, grapefruit-ul nu este indicat persoanelor care iau medicamente pentru scaderea colesterolului.

Clementinele distrug bacteriile

Parfumul clementinelor determina creierul sa elibereze serotinina, un neurotransmitator care influenteaza starea de spirit. Totodata, serotinina, ajuta la reglarea somnului, temperaturii corpului si tensiunii arteriale.
Acidul citric prezent in componenta clementinelor actioneaza ca un agent antibacterian, prevenind aparitia cosurilor. In plus, vitamina C ajuta la stimularea productiei de colagen din piele si astfel, liniile fine de pe fata, in special cele din jurul ochilor se estompeaza treptat.

Mandarinele

Bune si gustoase, mandarinele sunt si ele extrem de sanatoase. Studiile au demonstrat ca mandarinele sunt foarte bune in tratarea tusei. De asemenea, aceste citrice lupta si impotriva infectiilor cauzate de bacteria Staphylococcus Aureus. Mandarinele contin anumite substante care ajuta la vindecarea rapida a ranilor provocate din cauza stafilococului. Consumul de mandarine, asociate cu putina miere, este cu adevarat benefic, rezultatele putand fi vizibile in cateva zile.

Mandarinele au si un efect antispasmic. Spasmul nu se limiteaza doar la musculatura, se poate intampla si in sistemul respirator, sistemul digestiv si nervos. Poate provoca probleme respiratorii precum astm, congestie, tuse severa, la nivelul sistemului digestiv poate aparea diareea, iar la nivelul sistemului nervos pot aparea afectiuni nervoase si convulsii. Uleiul esential de mandarin induce relaxarea la nivelul celor trei sisteme, prevenind aparitia spasmului.

Mai mult de atat, mandarinele fortifica organismul, ajutand la buna functionare a metabolismului, imbunatateste circulatia sangelui, stimuleaza digestia, mentine elasticitatea pielii, vindeca eruptiile cutanate, uscarea si craparea pielii si actioneaza benefic asupra podoabei capilare.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 51036 ori.



Ce mananci ca sa previi osteoporoza

26 Septembrie 2023

Oasele au reputatia de a fi dure, dar cu toate acestea sunt tesut viu, care se transforma si se reface de-a lungul anilor. La fel ca alte parti din corp, oasele se dezvolta si se regenereaza mai rapid in tinerete, pentru ca pe masura ce inaintam in varsta procesul sa devina mai anevoios. Osteoporoza este o boala care afecteaza densitatea oaselor, astfel ca acestea devin fragile si se pot rupe usor. Este o boala “silentioasa”, in sensul ca se dezvolta in timp, fara dureri sau simptome majore. 


Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii