Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SARCINA SI SUPLIMENTELE MULTIVITAMINICE
COMPORTAMENTUL PASIV-AGRESIV - CUM IL RECUNOSTI?
7 IDEI PENTRU O HIDRATARE OPTIMA IN ZILELE CANICULARE
LEGATURA DINTRE FRIG SI RACEALA
INTENSITATEA ANTRENAMENTELOR


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Saritul corzii, un excelent antrenament cardio
IMAGINEA PROPRIULUI CORP - DILEME
Apa
Exercitii pentru muschii abdominali
SCAPA DE LEZIUNILE ACNEICE!
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Metabolism activ la +40 de ani Fierbinte
După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » CAPCANE LA ALEGEREA SUPLIMENTELOR NUTRITIVE

CAPCANE LA ALEGEREA SUPLIMENTELOR NUTRITIVE


Piata suplimentelor nutritive este intr-o continua crestere. Pe zi ce trece apar tot mai multe produse, care mai de care laudandu-se cu efecte spectaculoase atat in ceea ce priveste dezvoltarea masei musculare, cat si in eliminarea grasimii, ca sa nu mai amintim suplimentele dedicate prevenirii sau tratarii diverselor afectiuni. Din pacate exista putini oameni care sa cunoasca suficient de bine piata de suplimente, astfel incat sa poata face o recomandare bazata pe dovezi stiintifice si nu pe idei culese de ici si colo, unele dintre ele subtil inoculate de catre producatori.

Acest articol doreste sa va atraga atentia asupra unor aspecte la care trebuie sa fiti atenti cand cumparati suplimente si nu are intentia sa loveasca in nimeni sau sa arate cu degetul pe cineva anume.

Principala capcana in achizitionarea unui produs este sa dati mai multi bani decat face, cumparand de fapt ceva ce este scris doar pe eticheta, dar de fapt nu exista pe cutie, sau exista dar in cantitati mai mici. Firmele serioase isi respecta clientii si nu se joaca cu gramajele sau cu compozitia. Singura cale de a verifica aceste aspecte este testarea la un laborator independent, insa testele sunt destul de scumpe.

O alta capcana este comercializarea unor suplimente ale caror efecte sunt exagerate. Unii producatori vand substante care nu au nici un efect, insa isi sustin punctul de vedere prin studii nevalidate sau incomplete, care nu merita sa fie luate in seama. Din aceasta categorie fac parte studiile care arata ca borul ar avea un efect in ceea ce priveste amplificarea secretiei de testosteron la barbati, cand de fapt exista studii mult mai serioase ce dovedesc faptul ca acest compus mineral nu are nici un efect asupra testosteronului. Un producator a incercat sa convinga publicul ca asocierea acidului alfa lipoic cu creatina ar conduce la cresterea absorbtiei acesteia, dar nu a putut fi dovedita nici o legatura intre cele doua substante.

O tehnica a unora dintre producatori este exagerarea voita a efectelor unora dintre suplimente, mergand pe ideea ca vor vinde suficient de mult pana in momentul cand organismele de control vor lua masuri legale pentru a le interzice comercializarea produselor sau modificarea reclamei mincinoase.

Pentru sportivii de performanta trebuie verificate si alte aspecte: o substanta chiar daca este legal la vanzare, poate sa fie interzisa in anumite ramuri sportive. De exemplu, guarana contine cofeina, ma huang contine efedrina, androstenediona poate sa pozitiveze testele pentru nandrolon si asa mai departe.

Un alt truc utilizat de producatori este folosirea pe etichete a unor termeni prea tehnici, pe care multi nu ii inteleg. Spre exemplu, o companie vindea un produs in care era prezentat ca ingredient activ metoxi-isoflavona, dar nu se spunea nimic, aparent, despre continutul in creatina. Totusi undeva mai jos se gasea scris "N-metil-N-guanilglicina", denumirea chimica a creatinei. Care ar fi scopul mascarii prezentei creatinei? Poate faptul ca metoxi-isoflavona nu are acele efecte spectaculoase cu care se lauda producatorul, si ca de fapt contribuia mult efectul creatinei. Aceasta este o dovada de manipulare a cumparatorilor.

Cum ne putem apara in fata unor astfel de probleme? Eu cred ca singura solutie viabila este documentarea permanenta din surse demne de incredere, astfel incat sa fim pregatiti sa nu inghitim (la propriu si la figurat) orice ni se spune.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 59435 ori.



Metabolism activ la +40 de ani

10 Decembrie 2024

După vârsta de 40 de ani, metabolismul începe să încetinească, iar acest lucru poate influența modul în care corpul tău procesează energia. În general, masa musculară începe să scadă treptat, iar asta poate duce la o ardere mai redusă a caloriilor, chiar și atunci când ești activ. De aceea, multe persoane observă că le este mai ușor să acumuleze kilograme, chiar dacă dieta și nivelul de activitate fizică rămân aceleași. Această schimbare nu este doar despre vârstă, ci și despre stilul de viață. Factorii precum nivelul de stres, somnul insuficient și schimbările hormonale, cum ar fi scăderea nivelului de estrogen sau testosteron, joacă un rol important.

Corpul tău începe să stocheze mai multă grăsime în jurul abdomenului, iar energia pare să fie mai greu de menținut pe parcursul zilei. Vestea bună este că poți contracara aceste efecte! Exercițiile care întăresc musculatura, cum ar fi antrenamentele de rezistență, pot ajuta la menținerea masei musculare și la stimularea metabolismului. Totodată, o dietă echilibrată, bogată în proteine, legume și fibre, alături de un somn de calitate, te poate sprijini în a-ți menține greutatea sub control.

Cu puțină atenție la nevoile corpului tău, poți să rămâi în formă și să te bucuri de energie la orice vârstă. Cheia este să-ți adaptezi obiceiurile pentru a susține un metabolism sănătos pe termen lung.


Beneficiile sucului de Noni

10 Decembrie 2024

Sucul de noni, obținut din fructele arborelui Morinda citrifolia, este apreciat pentru numeroasele beneficii asupra sănătății. Bogat în antioxidanți, acest suc ajută la combaterea stresului oxidativ și la protejarea celulelor împotriva daunelor provocate de radicalii liberi. Este cunoscut și pentru proprietățile sale antiinflamatorii, fiind de ajutor în reducerea inflamațiilor și în susținerea sistemului imunitar.

Un alt beneficiu important al sucului de noni este capacitatea sa de a îmbunătăți digestia. Conținutul său de enzime și fibre sprijină sănătatea intestinală, ajutând la eliminarea toxinelor și la asimilarea mai bună a nutrienților.


Îmbătrânirea articulaţiilor poate fi limitată

25 Noiembrie 2024

Îmbătrânirea fără probleme este despre a-ți păstra sănătatea și energia pe măsură ce anii trec, astfel încât să te bucuri din plin de viață. E vorba de a avea grijă de tine, atât fizic, cât și emoțional, printr-un stil de viață echilibrat care include o alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă. Un aspect esențial este să rămâi activ social și mental.

Conexiunile cu ceilalți și implicarea în activități care îți stimulează mintea te pot ajuta să te simți conectat și împlinit. În plus, gestionarea stresului și a emoțiilor negative joacă un rol important, pentru că liniștea interioară contribuie la sănătatea ta generală.

Totodată, prevenția este cheia. Vizitele regulate la medic, controalele de rutină și adoptarea unor obiceiuri care să sprijine imunitatea te pot ajuta să previi problemele majore. Asta înseamnă și să fii deschis să înveți și să te adaptezi, inclusiv când vine vorba de tehnologie sau noi perspective asupra vieții. Îmbătrânirea fără probleme nu înseamnă să lupți împotriva timpului, ci să-l accepți cu grație, să ai grijă de corpul și mintea ta, și să te bucuri de tot ce ai realizat până acum.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii