Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Good morning - Aplecari in fata cu haltera pe umeri
Tractiuni cu priza ingusta
LA CE MESAJE SUTEM RECEPTIVI CAND VINE VORBA DE SANATATEA NOASTRA?
CSID - Mentine-te sanatos in timpul iernii
INHIBITOARELE SENZATIEI DE FOAME


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CSID - Corp perfect in sezonul estival
Stretching - spate - exercitii set 3
CE ESTE FOTOSENSIBILITATEA?
PATRU ASPECTE ALE SLABIRII FARA STRES
DE CE NU AU SUCCES CELE MAI MULTE DINTRE CURELE DE SLABIRE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile scortisoarei Fierbinte
Scortisoara este disponibila sub forma de pudra, bastonase, ulei esential si intra in compozitia diferitor suplimente....
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » BENEFICIILE MEDICALE ALE CONDIMENTELOR

BENEFICIILE MEDICALE ALE CONDIMENTELOR


BENEFICIILE_MEDICALE_29145.jpgCondimentele si mirodeniile sunt folosite de secole pentru mirosul si gustul placut pe care il dau mancarurilor. Pe langa proprietatile culinare pe care le au, atat mirodeniile, cat si condimentele au diferite beneficii medicale. Ambele au un continut mai ridicat de antioxidanti, in comparatie cu fructele si legumele. Se stie ca antioxidantii au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, fiind importanti pentru mentinerea unui organism sanatos.

Iata care sunt beneficiile, mai mult sau mai putin cunoscute, ale catorva dintre numeroasele mirodenii si condimente!

Scortisoara amelioreaza durerile de artrita

Scade nivelul zaharului din sange, trigliceridelor, colesterolului "rau" si total, chiar si in cazul persoanelor care sufera de diabet zaharat de tip 2. De asemenea, o lingurita cu scortisoara administrat zilnic reduce cu 30% factorii de risc care conduc la aparitia sindromului metabolic. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Departamentul Agriculturii din SUA, scortisoara stopeaza inmultirea celulelor canceroase ce duc la aparita leucemiei sau a limfomul.

Dupa realizarea unui studiu la Universitatea din Copenhaga s-a demonstrat faptul ca scortisoara in combinatie cu miere (o jumatate de lingurita de scortisoara combinata cu o lingura de miere luata pe stomacul gol, in fiecare dimineata) amelioreaza durerile de atrita in aproximativ o saptamana.

Adaugata la mancare, scortisoara inhiba dezvoltarea bacteriilor si nu permite alterarea preparatelor.

Curcuma (Sofran Indian), un agent antiseptic natural

Ingredientul activ din Sofranul Indian este curcumina care are numeroase beneficii medicale. In primul rand, este un agent antiseptic natural si antibacterian, util in dezinfectarea taieturilor si arsurilor. Potrivit unor studii, curcuma consumata in combinatie cu conopida are puterea de a preveni si opri dezvoltarea cancerului de prostata. Mai mult de atat, datorita antioxidantilor si antiinflamatorilor denumiti curcuminoizi pe care ii contine, poate preveni aparitia cancerului de san si plamani.

Curcuma este detoxifiant natural al ficatului, contribuie la prevenirea si tratarea bolilor intestinale inflamatorii, la incetinirea procesului de scleroza, ajuta la controlul greutatii si poate fi o metoda alternativa pentru tratarea psoriazisului.

Rozmarinul previne deteriorarea vaselor de sange

Frunzele uscate de rozmarin sunt un condiment popular care dau savoare mancarurilor preparate in casa- tocanite, supe, carne, peste. Pe langa proprietatile culinare pe care le are, rozmarinul poate fi folosit si ca tratament naturist pentru tratarea diverselor afectiuni. Uleiul de rozmarin are un efect de intinerire, mentine elasticitatea pielii si stimuleaza cresterea parului. Datorita acestor motive, rozmarinul este un ingredient comun folosit in multe produse cosmetice, de la sapunuri pana la creme destinate ingrijirii pielii si podoabei capilare.

Cu toate acestea, dincolo de utilizarea lui in bucatarie si ca produs cosmetic, rozmarinul are o lunga istorie in ceea ce priveste uzul medical. Planta este folosita de secole pentru a trata o gama larga de afectiuni, printre care se numara disconfortul gastric, tulburarile digestive si durerile de cap. Cercetarile recente au aratat ca rozmarinul are capacitatea de a preveni aparitia cancerului de piele, ajuta la buna functionare a ficatului si la prevenirea deteriorarilor vaselor de sange si a circulatiei sanguine, prevenind astfel riscul aparitiei atacului de cord.

Ghimbirul, o arma puternica impotriva cancerului ovarian

Ghimbirul s-a dovedit a fi o arma puternica impotriva cancerului ovarian. In urma unui studiu realizat la Universitatea din Michigan s-a descoperit ca pudra de ghimbir distruge celulele care duc la aparitia cancerului ovarian. Mai mult de atat, numeroase studii au ajuns la concluzia ca ghimbirul este la fel de eficient ca vitamina B6 in tratarea greturilor asociate calatoriilor, sarcinei sau mahmurelii.

Datorita proprietatilor antiinflamatoare, ghimbirul este recomandat si pentru prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare, bolii Alzheimer sau artrita. De asemenea, consumul de ghimbir calmeaza spasmele si reduce flatulenta sistemului digestiv.



Oregano, recomandat in cazul sinuzitelor

Oregano este o sursa excelenta de fier, magneziu, calciu, vitamina C si vitamina A, dar si de acizi grasi omega-3. Datorita proprietatilor antibacteriene si antivirale, uleiul de oregano contribuie la distrugerea organismelor ce duc la aparitia infiectiilor la nivelul pielii. Aplicat pe piele, uleiul ajuta la tratarea mancarimilor si a iritatiilor pielii, pe cand la nivelul cavitatii bucale, contribuie la tratarea gingivitelor. In ceea ce priveste frunzele uscate de oregano, ele pot fi folosite pentru tratarea durerilor provocate din cauza artritei sau reumatismului, aplicandu-le direct pe zona afectata, dupa care se panseaza. Mai mult de atat, oregano este recomandat si in cazul sinuzitelor. Tratamentul consta in administrarea a 2-3 picaturi de ulei de oregano in combinatie cu suc proaspat sau apa, timp de 10-15 zile.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 46185 ori.



Beneficiile scortisoarei

26 Septembrie 2022

Scortisoara este disponibila sub forma de pudra, bastonase, ulei esential si intra in compozitia diferitor suplimente. Ea contine minerale - calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu, vitaminele A, B, K si antioxidanti ca beta-caroten, colina, alfa-caroten, licopen. Totusi, deoarece in mancare se foloseste de obicei putina scortisoara, nutrientii nu vor avea un impact semnificativ la necesarul zilnic.

Dar oare este buna pentru slabit?


Dieta in premenopauza

21 Septembrie 2022

Premenopauza este etapa de tranziție spre menopauză, în această perioadă având loc diferite schimbări fiziologice în organismul feminin. Nivelurile de estrogen și progesteron încep să fluctueze, iar ulterior scad. Astfel, apar simptome ca: menstruații neregulate, cu schimbări ale fluxului sau frecvenței, uscăciune vaginală, bufeuri, transpirații în timpul nopții, modificări ale dispoziţiei, iritabilitate, probleme de somn.

O problema frecvent intalnita este cresterea in greutate! In acest clip vorbim despre alimentatia optima in perioada de premenopauza.


Proportiile optime intre macronutrienti

12 Septembrie 2022

Numaratul caloriilor din alimente este o strategie adoptata uneori de persoanele care vor sa slabeasca. Daca mergem mai in profunzime cu acest proces, putem lua in calcul si macronutrientii, care duc discutia un pas mai departe, spre sursa caloriilor.

Este util sa ai un anumit raport de macronutrienti daca vrei sa slabesti sau conteaza mai mult caloriile?



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

Efectele aminoacizilor asupra eliberarii de hormon de crestere in timpul antrenamentelor
Hormonul de crestere este produs de glanda pituitara aflata in ...
HMB
"Cand am auzit pentru prima data de HMB recunosc ca ...


NUTRITIE INTELIGENTA
Pentru a obtine performantele scontate orice culturist stie cat de ...
ALIMENTATIE OPTIMA
31 Martie 2009 - Cererea zilnica normala de energie este de aproximativ 1600-1800 kcal ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 12 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii