Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam O TEHNICA NOUA DE RACIRE A CORPULUI IN TIMPUL EFORTULUI FIZIC
Stretching - spate - teorie
STRUDEL CU MERE
VITAMINA C, UN REMEDIU MIRACULOS
EFEDRINA + COFEINA + ASPIRINA = COMBINATIE REUSITA IN ELIMINAREA MASEI ADIPOASE SI IN DEZVOLTAREA MUSCULARA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ANTEBRATE
TOPUL ACCIDENTARILOR SUSCEPTIBILE DE A FI DIAGNOSTICATE INCORECT
DA JOS BURTA! editia 2010
SLABIREA, OBIECTIV EUROPEAN
CUM POTI COEXISTA PASNIC CU DIABETUL
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » AEROBIC

AEROBIC


Aceasta este o problema care merita sa fie dezbatuta pe larg, dar noi vom aduce acum numai citeva argumente in favoarea integrarii antrenamentului aerobic in cadrul programului unui culturist. Multi practicanti ai culturismului traiesc cu impresia gresita ca antrenamentul aerobic scade masa musculara si de aceea nu il introduc in rutinele lor de lucru , concentindu-se numai pe lucrul cu greutati. Dar antrenamentul aerobic aduce beneficii majore care nu pot fi obtinute in cadrul antrenamentului de rezistenta. Activitatea aerobica intareste sistemul cardiovascular, fortand inima sa lucreze la o frecventa sub maxim (efort submaximal) pentru o perioada de timp mai lunga decat ar permite un antrenament cu greutati. Exercitiile aerobice ajuta de asemenea la arderea acizilor grasI liberi din organism, oferindu-va un aspect mai definit, mai atletic.

De la lectiile de biochimie stim ca cele doua mari surse de energie pentru exercitii sunt cele aerobe si cele anaerobe. Sistemul anaerobic produce energie fara oxigen, in timp ce sistemul aerob are nevoie de oxigen pentru a produce energie. Energia anaerobica este folosita cu precadere in antrenamentele de rezistenta. Faptul ca activitatea aerobica utilizeaza oxigen este important pentru ca acizii grasI din corp pot fi arsI numai in prezenta oxigenului. Deci singura cale prin care potI da jos grasimea este antrenamentul aerobic.Tot ceea ce ai nevoie pentru a mentine sistemul cardiovascular sanatos este reprezentat de 2-3 sedinte de aerobic pe saptamana, a cate 30-45 minute fiecare. Asigura-te ca faci cel putin 30 de minute de fiecare data , pentru ca dureaza un timp pana cand metabolismul devine preponderent aerob. O sedinta prea scurta nu va oferi beneficiile scontate. AmintitI-va sa faceti 5 minute de incalzire si 5 minute de relaxare dupa antrenament, precum sI putin stretching (intinderi).

Reglati-va ritmul astfel incat exercitiile aerobice sa aiba eficienta maxima. Activitatea trebuie desfasurata la 60-80% din frecventa maxima a inimii - acesta fiind nivelul cel mai eficient pentru metabolismul aerobic. Lucrand la mai mult de 80% vetI reveni la sistemul energetic anaerob; lucrand la mai putin de 60% va trebui sa va antrenatI mai mult timp pentru a arde tesutul adipos.Ca sa determinatI frecventa maxima a inimii pe minut in timpul activitatii aerobe, scadeti varsta dvs. din 220. Se observa ca aceasta frecventa maxima scade cu varsta. Inmultiti acest numar cu 0,60 sau 0,80 sI vetI afla nivelul frecventei cardiace la intensitatea de 60%, respectiv 80%. Frecventa cordului se poate masura prin luarea pulsului manual sau cu un dispozitiv electronic.

Incercati sa efectuati antrenamentul cardio in asa fel incat sa nu va afecteze picioarele, ca de exemplu alergatul pe asfalt sau beton. O banda rulanta pentru alergat sau o scara mobila sunt excelente pentru antrenamentul aerobic.Organismul uman este un sistem foarte eficient, care raspunde la modificarile din mediu si se adapteaza continuu. De exemplu, daca alergati (ca activitate aerobica), corpul va deveni foarte eficient in executarea miscarilor necesare in acest proces. Cu cat veti deveni mai eficient din punct de vedere biomecanic, cu atat mai putine calorii veti consuma si cu atat mai putina grasime veti arde.

Deci trebuie sa faceti mai multe tipuri de exercitii cardio. Banda rulanta este cea mai eficienta sI ar trebui sa fie baza antrenamentului aerobic. Alte alternative sunt bicicleta stationara sau cea obisnuita, patinele "in-line",scara mobila, inotatul, saritul pe plasa elastica si power-walking. Vaslitul nu e recomandat datorita problemelor cu spatele ,pe care le poate provoca. Schimband periodic forma de antrenament, pe langa faptul ca vetI arde mai multe calorii, activitatea sportiva va fi mai interesanta decat daca ati face mereu acelasI lucru. Totdeauna trebuie sa purtatI incaltaminte adecvatapentru a absorbi socurile, si fiti atenti la accidentarile spatelui.Aerobicul sI antrenamentul de rezistenta sunt parti complementare ale unui program complex; amandoua asigura un status sanatos de lunga durata. Asigurati-va ca aveti un aport suficient de carbohidratI - ambele tipuri de activitate folosesc glicogenul muscular drept combustibil. Daca va suplimentati cu suficientI carbohidratI, un nivel mediu al exercitiilor aerobice nu va afecta progresul antrenamentului cu greutatI, ba chiar il va imbunatatii.



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 54062 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

EFECTELE PRACTICARII ARTELOR MARTIALE ASUPRA SANATATII EFECTELE PRACTICARII ARTELOR MARTIALE ASUPRA SANATATII
Artele martiale sunt forme vechi de lupta, transformate in lumea ...
ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE ANTRENAMENTE COMBINATE PENTRU VITEZA MAI MARE
Vine un moment in viata fiecarui alergator pe distante lungi ...


ALEARGA PENTRU SANATATEA TA! ALEARGA PENTRU SANATATEA TA!
Atunci cand vine vorba despre alergare, cei mai multi oameni ...
FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE FA-TI TIMP PENTRU ANTRENAMENTE MAI SCURTE
"Nu am timp sa ma antrenez..." Daca cineva ne-ar putea ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 10 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii