Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ALIMENTATIA CORECTA - O PROVOCARE
ANTRENAMENTE NECONVENTIONALE ACASA
DIETA SI SANATATE ORALA
Yohimbe
DIETA BERNSTEIN, RECOMANDATA DIABETICILOR


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole 5 SECRETE ALE SLABIRII PENTRU O VIATA INTREAGA
CE SA MANANCI CA SA FII MAI INTELIGENT SI MAI FERICIT
LUNA INTERNATIONALA A CONSTIENTIZARII CANCERULUI MAMAR
INFECTIA CU VIRUSUL WEST NILE
DA JOS BURTA! editia 2006
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » ANDROSTENEDION - UN HORMON "IN UMBRA" TESTOSTERONULUI

ANDROSTENEDION - UN HORMON "IN UMBRA" TESTOSTERONULUI


Cand se vorbeste despre hormoni androgeni toata lumea se grabeste sa pronunte : testosteron. Multi nu stiu ca mai exista si alti hormoni sexuali, iar dintre acestia in ultima perioada a iesit la rampa hormonul despre care vom vorbi azi, androstenedionul.

Denumirea sa chimica este Androst-4-ene-3,17-dione, iar formula moleculara este C19H26O2.

Androstenedionul a fost descoperit in 1935. Un an mai tarziu dr. Charles Kochakian a descoperit ca androstenedionul are atat efect androgenic, cat si efect anabolic. Totusi aceste efecte erau semnificative numai la cainii castrati si oricum erau mult mai slabe decat efectele obtinute prin administrare de testosteron. In 1962, un grup de oameni de stiinta au administrat unor femei normale fie 100 mg dehidroepiandrosteron (DHEA), fie 100 mg androstenedion. Desi dozele erau diferite atat ca biodisponibilitate, cat si ca actiune biologica, totusi ambii hormoni au crescut nivelul testosteronului de sase ori peste normal. Cu toate acestea, cresterea testosteronului a durat numai doua ore, iar nivelul maxim numai cateva minute.

Intr-un alt studiu, doua grupuri de barbati au primit cate 50 mg, respectiv 100 mg androstenedion. Primul grup a inregistrat o crestere a nivelului testosteronului cu 211%, iar al doilea grup a obtinut o valoare de 237%.

Cercetarea si obtinerea unor substante de sinteza eficiente luasera mare amploare in Germania de Est; in anii '70 oamenii de stiinta germani au inceput sa produca androstenedion ca adjuvant pentru steroizii anabolizanti pe baza de testosteron. Androstenedionul era dintr-un punct de vedere mai interesant decat alti hormoni datorita dificultatii cu care se puteau descoperi urmele sale la testarile anti-doping. In cateva zile orice semn al consumului disparea, in timp ce efectele obtinute erau satisfacatoare.Cercetatorii est-germani au creat un produs pe baza de androstenedion care putea fi administrat nazal (similar cu orice spray nazal obisnuit). In acest fel, efectul aparea foarte rapid, iar substanta era metabolizata intr-o perioada foarte scurta. Interesant este ca ei utilizau acel produs ca pe un stimulator pentru performantele mentale si pentru dezvoltarea musculaturii sau fortei.

Androstenedionul este un hormon precursor direct al testosteronului si este clasificat ca androgen. Se gaseste in organismul uman, animale si multe plante. La mamifere este produs in gonade si corticosuprarenale. Androstenedionul modifica raportul dintre testosteron si epitestosteron in acelasi mod ca si alte medicamente pe baza de testosteron. El va creste raportul testosteron / epitestosteron de la aproximativ 2-3 : 1 la 14 : 1 , lucru care va pozitiva cu siguranta testele anti-doping (Comitetul Olimpic accepta o limita maxima de 6 : 1).

Androstenedionul nu are efect de dezvoltare musculara prin el insusi; trebuie sa fie mai intai convertit in testosteron la nivel hepatic pentru a avea efectul asteptat. Trebuie luat in considerare faptul ca nivelul testosteronului trebuie sa fie crescut o perioada lunga de timp pentru ca dezvoltarea musculara sa se produca. Intrebarea este daca o crestere a nivelului testosteronului de numai doua ore este suficient.

Efectele secundare obisnuite ale nivelului crescut de testosteron sunt cancer glandular, caderea parului, retentiie de apa, scaderea nivelului de LDL (lipide cu densitate scazuta), impotenta, acneea si scaderea productiei de testosteron. Unele dintre aceste efecte sunt in legatura directa cu transformarea testosteronului in estrogen. Femeile, in mod special, trebuie sa evite nivelele crescute de testosteron, deoarece se pot produce modificari ca ingrosarea vocii, dezvoltarea pilozitatii faciale, marirea organelor genitale si modificarea proportiilor corporale spre modelul masculin. Iar aceste efecte sunt permanente ! Deci, femeile nu ar trebui sa utilizeze androstenedion, iar barbatii trebuie sa fie permanent constienti de riscuri. Totusi daca decideti sa folositi produse pe baza de androstenedion este bine sa va incadrati in limitele recomandate, pentru a minimaliza efectele secundare. Se recomanda 100 mg/zi inainte de antrenament, timp de 4 saptamani.

Este bine sa se administreze concomitent antioxidanti, precum vitamina E, deoarece s-a demonstrat ca androstenedionul creste productia de radicali liberi. La tinerii aflati in perioada de crestere nu este recomandat sa se administreze androstenedion pentru ca stopeaza dezvoltarea scheletala.

Parerea mea este ca nu ar trebui sa se recurga la semenea supliment, pentru ca uneori problemele aparute depasesc cu mult beneficiile obtinute.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul nu a fost votat inca.)

Acest articol a fost vizualizat de 57238 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

CONTRAINDICATII ALE UNOR PRODUSE ALIMENTARE CONTRAINDICATII ALE UNOR PRODUSE ALIMENTARE
Unele alimente, desi sunt naturale, pot avea un efect negativ ...
CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII
Daca te astepti sa citesti un articol referitor la efectele ...


PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE
In ultima vreme etichetele unor produse ne confrunta cu un ...
MANANCA SANATOS CA SA REDUCI RISCUL DE RACEALA SI GRIPA MANANCA SANATOS CA SA REDUCI RISCUL DE RACEALA SI GRIPA
Dieta ta poate sa reduca riscurile de a te imbolnavi ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 5 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii