Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SARCINA SI SUPLIMENTELE MULTIVITAMINICE
Riboza
PROTEINELE DIN ZER IMBUNATATESC ACTIVITATEA MENTALA
BODY ROCK 2
PLANTELE DE SEZON - BENEFICII ASUPRA SANATATII


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole METODE NATURALE DE TRATARE A ARSURILOR SOLARE
DIANA DUPA 7 LUNI (104,6 - 73,5 kg)
Aplecari laterale
FASCITERAPIA
DIETE CLASICE - O COMPARATIE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Totul despre DIETA NORDICA Fierbinte
Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda....
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Nutritie » 9 SFATURI DE NUTRITIE

9 SFATURI DE NUTRITIE


9_SFATURI_DE_NUTRITI_37181.jpgUn regim nu inseamna doar sa te abtii cateva luni de la mancarurile preferate, ci este ceea ce mananci zi de zi. In ceea ce priveste dietele, rezultatele sunt vizibile doar pe perioada in care ai redus din numarul caloriilor, insa daca iti doresti sa fii in forma tot timpul trebuie sa iti formezi un stil de viata cat mai sanatos. Ai nevoie doar de putina vointa pentru a-ti creea o dieta permanenta care sa contina cat mai multe alimente necesare bunei functionari a organismului.

Iata cateva sfaturi nutritionale!

1. Portii mici, rezultate mari
Atunci cand servesti masa in familie pune mancarea in farfurii individuale pentru fiecare membru in parte si, nu pe platou. Cercetatorii au descoperit ca oamenii care sunt serviti individual si nu au posibilitatea de a mai lua mancare de pe un platou mananca pana la 35 la suta mai putin.

2. Mananca proteine la fiecare masa
Cei care mananca proteine la fiecare masa au tendinta de a pierde in greutate mai repede fata de cei care mananca mai putine proteine intr-o zi. Proteina este cel mai bun nutrient care impulsioneaza metabolismul , reduce apetitul, ajutandu-te sa mananci, ulterior, mult mai putin.

3. Alege painea din cereale integrale
Cerealele integrale sunt un aliment esential pentru mentinerea sanatatii datorita continutului de fibre, carbohidrati, antioxidanti, vitamina B si fier. Astfel, consumul regulat de cereale integrale ajuta la prevenirea unor afectiuni importante, precum diabetul, cancerul de colon, rinichi si cel mamar si diverse boli cardiovasculare.

4. Pestele: minte sanatoasa in corp sanatos
Pestele (somon, macrou, pastrav, scrumbie, cod) consumat de cel putin trei ori pe saptamana are numeroase beneficii asupra organismului. Datorita continutului de acid docosahexanoic (DHA), pestele reduce riscul bolii Alzheimer.
Potrivit unui studiu, persoanele care au avut un nivel crescut de DHA au avut flexibilitate mentala mai mare si rezultate mai bune la testele de rationament nonverbal, fata de cei care au avut un nivel scazut de DHA. De asemenea, pestele preparat la abur sau pe gratar este usor de digerat, fiind sarac in calorii.

5. Gandeste-te inainte sa bei
Lichidele nu pot lipsi din dieta ta. Si cand spun lichide ma refer la apa sau ceaiuri, nicidecum la bauturile racoritoare sau alcoolice. Sucurile contin foarte multe zaharuri, motiv pentru care numarul caloriilor este foarte mare. In ceea ce priveste bauturile alcoolice, consumul in exces duce atat la dependeta, cat si la cresterea in greutate. Totusi, un pahar de vin rosu pe zi protejeaza organismul impotriva afectiunilor cardiovasculare datorita efectului antioxidant pe care il detine.

6. Intrerupe orice alta activitate in timp ce mananci
Atunci cand iei masa este recomandat sa intrerupi orice alta activitate pentru a sti cand sa te opresti din mancat. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Massachusetts au descoperit ca persoanele care se uita la televizor in timpul mesei consuma cu 288 de calorii mai mult decat cei care iau masa fara a intreprinde o alta activitate.
De asemenea, si mancatul mult prea repede este un obicei nesanatos si asta pentru ca perturba procesul de digestive, conducand la o asimilare mai rapida a caloriilor. Asadar, incearca sa mananci mai incet pentru a ajunge mai repede la senzatia de satietate.

7. Mananca alimentele preferate
Nu trebuie sa te privezi de mancarea preferata, insa trebuie sa faci alegeri inteligente. De ce sa mananci un cheeseburger de 1000 de calorii, cand un burger de 500 de calorii iti va satisface papilele gustative la fel? Poti manca ceea ce iti place atata timp cat nu abuzezi.

8. Ia suplimente de zinc
Doar 15 miligrame de zinc (o pastila) pe zi va motiva celulele imunitare pentru a produce proteine care lupta impotriva infectiilor bacteriene. Suplimentele de zinc trebuie luate pe stomacul gol, pentru ca, astfel, sunt asimilate mai usor de catre organism. De asemenea, este recomandat ca zincul sa se ia impreuna cu vitamina C pentru ca rezultatele sa fie vizibile.

9. Alege alimente cu cat mai putine ingrediente
In prezent, exista mai mult de 3000 de ingrediente pe lista aditivilor alimentar si, oricare dintre acestea: conservanti, indulcitori artificiali, coloranti, se gasesc in majoritatea alimentelor din comert. Majoritatea lor nu sunt recomandate, ba chiar sunt interzise in anumite tari. Atunci cand mergi la cumparaturi nu pune in cos alimentele fara sa te uiti la etichetele lor. Cu cat au mai multi aditivi, cu atat sunt mai periculoase pentru organismul tau. Asadar, incearca sa cumperi alimente cu cat mai putine ingrediente.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 47528 ori.



Totul despre DIETA NORDICA

19 Septembrie 2023

Dieta nordica are legatura cu alimentatia din tarile nordice - Norvegia, Danemarca, Suedia, Finlanda si Islanda. Totusi, ea nu reflecta neaparat modul in care mananca in mod obisnuit persoanele din aceste tari, asa ca daca mergi in vacanta acolo, nu te astepta sa gasesti doar alimente despre care vei citi in acest articol.

De asemenea, dieta nu include doar ce mancau oamenii acum cateva secole in aceasta zona, ci este deschisa si catre produse mai “actuale”, cum este uleiul de rapita.


Beneficiile pentru sanatate ale cireselor

11 Septembrie 2023

Exista numeroase varietati de cirese, iar pe langa varianta proaspata le poti consuma si sub forma de compot, gem, sosuri, confiate, in diferite dulciuri sau sucuri. Tine cont insa ca acestea din urma au de obicei zahar adaugat si sunt mai calorice. Rezultatele studiilor realizate pe animale si pe oameni sugereaza ca ciresele pot reduce riscul aparitiei mai multor boli inflamatorii cronice, inclusiv artrita, bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul. In plus, exista dovezi ca un consum de cirese poate imbunatati somnul, functia cognitiva si recuperarea dupa exercitii fizice intense. Ciresele sustin sanatatea si prin prevenirea sau scaderea stresului oxidativ si a inflamatiei.


Gustari de luat la drum

28 August 2023

Pentru ca teleportarea inca nu e disponibila, vacantele inseamna si drumuri.

Ca sa ajungi la destinatia mult-dorita, e nevoie sa iei masina, avionul, trenul, autobuzul.

Daca pleci in concediu si ai de facut ore intregi pana acolo, ti-am pregatit o lista cu gustari sanatoase si practice pentru drum.



Adauga un comentariu Acest articol are 4 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(6 Iulie 2018 13:21) Ilie a spus

Foarte utile aceste sfaturi! Multumesc!

(30 Ianuarie 2011 19:44) kudor suzana a spus

herpesul este cauzta de un virs, nicidecum de o bacterie, virusul herpetic transmitandu-se prin contact direct, prin saliva sau prin contact sexual; odata produsa infectia, virusul herpetic se localizeaza in ganglionii nervosi, de unde se reactiveaza in anumite conditii, in special la persoanele care prezinta un sistem imunitar deficitar; aici intervine zincul, care este indispensabil pentru buna functionare a sistemului imunitar

(29 Ianuarie 2011 22:10) Cristi a spus

@Cristiana

Si herpesul e tot cauzat de o infectie,asa ca nu mai scrie in necunostinta de cauza

(28 Ianuarie 2011 06:16) Cristiana a spus

Mie mi-a recomandat medicul dermatolog zinc deoarece am/ aveam probleme legate de piele (herpes), în niciun caz "impotriva infectiilor bacteriene", da'mă rog... :-))


Articole din aceeasi categorie

Metabolismul, motorul biochimic al organismului
E invaluit intr-o aura de mister. Are o rezonanta aparte ...
Suntem 70% apa
Marea majoritate a oamenilor sanatosi isi asigura un aport zilnic ...


Ciocolata - inger sau demon?
Nu cred ca am auzit pe cineva caruia sa NU ...
Gandurile morbide stimuleaza apetitul
E o vorba - "mananci de parca n-ai mai apuca ...


Alte articole despre Nutritie



Pagina 13 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii