Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam VITAMINIZAREA PIELII
Cum rezolvam problema surplusului ponderal
IG MARE
CUM SA CITIM CORECT ETICHETELE ALIMENTARE
SA II SPUI SAU NU CA ESTE BOLNAV?


Nutritie Sportiva
Ecuatia Slabirii
Sala Bucuresti
Lucru în România
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole CAND UITI DE CE NU-TI MERGE BINE
SPORTURILE DE IARNA
EXERCITIILE CARDIO DE CARE AI NEVOIE
DIETA MEDITERANEANA
TORTILLA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Dieta PALEO - adevar sau mit? Fierbinte
Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica,...
Citeste mai mult


calculator
slabire rapida cu nutritionist online

Sunteti aici :: Slabire » 7 MITURI SURPRINZATOARE DESPRE ARDEREA GRASIMILOR

7 MITURI SURPRINZATOARE DESPRE ARDEREA GRASIMILOR


7_MITURI_SURPRINZATO_78444.jpgDaca urmaresti folclorul arderii grasimilor, foarte posibil te vei descoperi in postura de a cizela un plan elaborat, incluzind ore de genoflexiuni, suplimente dietetice si mese alcatuite din nimic altceva decit tulpini de telina.

Conceptiile gresite despre metabolism sint atit de larg raspindite, ca urmindu-le ajungi la multa munca, cu foarte putine rezultate. In continuare vei asista la spulberarea a sapte mituri comune despre arderea grasimilor.

Mit: Mincatul inainte de dormit te ingrasa

Fapt: Este adevarat ca mincatul in timpul noptii pare sa fie corelat cu cresterea in greutate. Un studiu a observat obiceiurile de hranire a doar putin peste 100 de persoane folosind un automat operat de un computer si a demonstrat ca cei ce mincau intre 11 seara si 6 dimineata s-au ingrasat cu aproximativ 7 kg mai mult decit cei ce nu mincau noptile.

Totusi, cei ce obisnuiau sa cumpere gustari si tratatii de la automat mincau mai mult si ziua, cu aproape 500 mai multe calorii pe zi, ceea ce sugereaza ca acele kg in plus aveau de-a face mai mult cu cit mincau decit cu cind mincau.
Asta nu inseamna ca sa te indopi cu o galeata de inghetata sau o punga mare cu cartofi prajiti chiar inainte de a te culca este o idee buna. Daca totusi maninci noaptea, asigura-te ca esti atent la portie, ai in vedere alimente de buna calitate si tii cont de ceea ce ai mincat peste zi.

Mit: Metabolismul incetinit este cauza principala a cresterii in greutate

Fapt: Ingerarea de hrana si activitatea fizica sint determinanti mult mai importanti si cresterii in greutate decit metabolismul.
Este adevarat ca unele boli, cum sint hipotiroidismul sau sindromul Cushing incetinesc metabolismul si duc la ingrasare - dar aceste circumstante sint mai putin probabile decit adaugarea de kg datorita lipsei exercitiului fizic si alegerii alimentelor nesanatoase sau marimii portiilor.

Mit: Oamenii slabi, in forma, au un metabolism de repaus mai accelerat

Fapt: De fapt, opusul acestei afirmatii este adevarat. Notiunea ca oamenii supraponderali au un metabolism mai incet este un mit. In general, cu cit o persoana cintareste mai mult, cu atit rata metabolica este mai mare. Asta explica de ce este mai usor sa pierzi primele 5 kg decit ultimele 5.

Mit: Alimente ca tulpinile de telina si salata au "calorii negative", solicitind corpului sa arda mai multe calorii digerindu-le decit caloriile continute de acestea

Fapt: Este adevarat ca organismul tau arde ceva calorii in procesul de digerare a hranei, dar nu exista studii consistente care sa demonstreze ca mincind telina sau orice altceva se creaza un deficit caloric. Desi teoretic este posibil, impactul asupra ingestiei tale totale de hrana ar fi minuscul. Daca substitui fursecurile sau covrigeii cu telina, si acelea erau cele care te duceau la ingrasarea peste masura, atunci da, vei pierde din greutate. Dar nu vei slabi mestecind telina de citeva ori pe zi, daca nu faci sport si nu-ti schimbi intreaga dieta.
In plus, este important sa maninci o mare varietate de alimente, pentru a procura nutrientii importanti de care ai nevoie. In concluzie: o dieta echilibrata si exercitiul fizic sint mai eficiente pentru pierderea greutatii decit asa-zisele alimente cu calorii negative.

Mit: Genoflexiunile sint cea mai buna modalitate de a-ti subtia talia

Fapt: Este adevarat ca genoflexiunile ard calorii, asa cum face orice exercitiu fizic. O persoana de 80 kg, de exemplu, poate arde in jur de 10 calorii cu fiecare minut de genoflexiuni viguroase.
Dar antrenamentul aerobic cu intervale, in care alternezi activitatea intensa cu activitati usoare sau perioade de odihna, este de fapt modul cel mai bun de a arde calorii si a slabi (combinat, bineinteles, cu o dieta sanatoasa).
Antrenamentul cu intervale, de fapt, este mai eficient pentru arderea grasimilor si imbunatatirea formei decit activitatea fizica moderat intensiva, dupa cum a demonstrat un studiu. Participantii care au folosit antrenamentul cu intervale au ars mai multe grasimi si si-au imbunatatit forma cardiovasculara cu 13 %.

Mit: Fiecare 0,5 kg de muschi arde 100 sau mai multe calorii pe zi

Fapt: 10 kg de masa slaba se traduce intr-o diferenta in cheltuiala de energie de aproximativ 100 calorii pe zi. Asta inseamna ca jumatate de kg de muschi arde mai putin de un sfert din calorii pe zi. Un cercetator are o estimare ceva mai mare jumatate de kg de muschi arde 6 calorii pe zi in repaus, cu 2 kg mai mult pe zi decit grasimile.

Mit: Suplimentele dietetice sint un mod nedaunator de a incepe in forta slabirea

Fapt: Cumparatorul trebuie sa fie informat. Suplimentele dietetice sint deseori ineficiente, si pot fi chiar periculoase pentru sanatate. Fereste-te de reclame ca "iti topeste grasimile" sau "pilula magica a dietei". Companiile care produc suplimente nu trebuie sa dovedeasca ca produsele lor sint sigure sau eficiente si obisnuiesc sa pretinda beneficii ale slabirii peste cele pe care le-ai avea doar din reducerea caloriilor.
Aceste produse de slabire nu sint suplimente dietetice legale. Sint de fapt medicamente foarte puternice prezentindu-se ca suplimente "cu totul naturale" sau "vegetale", si poarta un risc mare pentru consumatorii neavizati.
S-au constatat decese asociate cu aceste produse de slabire. Te pot ucide. Pentru a evita sa fii pacalit si sa-ti faca rau aminteste-ti: cel mai bun si sigur mod de a slabi este printr-o dieta sanatoasa redusa in calorii si exercitiu fizic regulat.


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 52685 ori.



Dieta PALEO - adevar sau mit?

28 Martie 2023

Dieta Paleo propune un regim alimentar bazat pe hrana care era disponibila oamenilor primitivi din epoca paleolitica, de acum 2,5 milioane de ani, cand ocupatia principala era cea de vanatori-culegatori. Dieta Paleo a pornit ca un stil de viata mai bun pentru sanatate, care respinge alimentele moderne, foarte procesate din dieta occidentala, in favoarea intoarcerii la hrana mai simpla a oamenilor primitivi.

Curentul Paleo sugereaza ca si in prezent organismul uman ar fi mai bine adaptat hranei din paleolitic, in opozitie cu dieta occidentala, bogata in alimente care au intrat in meniu de 100-200 de ani, deci foarte recent, daca raportam aceasta perioada la intreaga evolutie umana. In general, regimul Paleo este bogat in proteine si sarac in carbohidrati, cu un continut moderat de grasimi. Include multe fibre, dar putin sodiu si zaharuri rafinate.


Cum sa mananci cu adevarat sanatos

20 Martie 2023

"Vreau sa mananc mai sanatos!" Acest obiectiv afirmat periodic de multe persoane reuseste rareori sa fie indeplinit sau macar sa depaseasca termenul de o saptamana. Probabil si pentru ca e destul de vag.

Vine intrebarea de 100 de puncte: Ce inseamna, de fapt, sa mananci sanatos? Urmareste acest clip ca sa afli!


Alimente care reduc inflamatia

13 Martie 2023

Desi se poate manifesta in diferite moduri, iata cateva semne clare ca ai putea avea o inflamatie in organism si ar trebui sa mergi la medic: febra, dureri ce apar doar in anumite situatii si in acelasi loc, o zona „iritata”, rosie, fierbinte provocata de dilatarea vaselor capilare, edem, adica umflarea tesuturilor.

Daca simptomele nu sunt prea severe, poti reduce si chiar scapa de inflamatia din corp printr-un stil de viata sanatos. De pilda, incearca sa eviti o perioada dulciurile, carnea grasa, untul, branzeturile grase, laptele gras, prajelile si, in general, toate alimentele ultraprocesate.

Vestea buna este ca poti combate inflamatia si cu ajutorul unor alimente si condimente sanatoase.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

ECUATIA SLABIRII ECUATIA SLABIRII
www.ecuatiaslabirii.ro Am sa schitez cateva idei care s-ar putea sa-ti foloseasca. De ...
SEROTONINA SI REGIMUL DE SLABIRE
Sunt convins ca fiecare a trecut prin momente de stress ...


LUPTA CU KILOGRAMELE IN PLUS
Scaderea in greutate si menĂ…Â£inerea unei greutati cat mai aproape ...
OBEZITATEA, BOALA SECOLULUI
Unul dintre principalele motive pentru care oamenii vor sa faca ...


Alte articole despre Slabire






Pagina 12 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii