Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Fructe de padure, prune uscate si mere autohtone pentru o imunitate de fier
8 REMEDII DELICIOASE PENTRU SANATATEA TA
Stretching - coapse - exercitii set 3
CREMA DE DOVLECEI
LEGATURA DINTRE MANCAREA IEFTINA SI OBEZITATE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole MUSCULATURA MEMBRELOR SUPERIOARE
Ridicarea bratelor in fata cu o gantera
ADOPTA O POZITIE CORECTA A SPATELUI!
DANSUL CA TRATAMENT AL BOLII PARKINSON
AM SCUTIRE LA EDUCATIE FIZICA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum te refaci rapid dupa efort? Fierbinte
Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » 7 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE AFLI DESPRE COLESTEROL

7 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE AFLI DESPRE COLESTEROL


7_LUCRURI_PE_CARE_TR_87016.jpgO dieta cu un continut redus de grasimi saturate, hidratarea optima si miscarea sunt principalii tai "aliati" pentru a mentine sub control nivelul colesterolului, prevenind afectiunile cardiovasculare. In afara de un meniu inteligent si mult sport exista si alti factori pe care trebuie sa ii iei in considerare pentru a fi mereu in forma, plin de energie, cu valori normale ale colesterolului. Iata care sunt factorii care pot influenta nivelul colesterolului, independent de regim sau frecventa antrenamentelor la sala:

1. Fumatul

Credeai ca fumatul presupune riscuri majore numai pentru sanatatea plamanilor? Ei bine, specialistii te avertizeaza ca fumatul reduce nivelul "colesterolului bun" (HDL) si favorizeza depunerea grasimilor pe peretii arterelor, crescand semnificativ riscul de ateroscleroza. In aceste conditii, daca renunti la tigari iti vei putea imbunatati semnificativ nivelul colesterolului. Potrivit studiilor de specialitate riscul declansarii afectiunilor cardiovasculare scade cu 50% dupa primul an in care se renunta la fumat. In plus, tensiunea arteriala si pulsul scad la numai 20 de minute dupa ce ai fumat o tigara.

2. Diabetul, risc dublu

Daca urmezi un tratament special pentru diabet este important sa fii atent si la valorile colesterolului. Un nivel ridicat al glicemiei poate creste "colesterolul rau" (LDL), diminuandu-l pe cel "bun" (HDL). Ca urmare, specialistii au constatat ca 2 din 3 persoane care sufera de diabet se confrunta si cu afectiuni cardiovasculare. Cu toate acestea, rezultatele studiilor efectuate nu se aplica strict. Potrivit Asociatiei Americane pentru Sanatatea Cardiovasculara, reducerea colesterolului de tip LDL poate diminua cu pana la 50% complicatiile asociate diabetului.

3. Factorul genetic are un impact major

Pentru a lupta eficient impotriva colesterolului nu este suficient sa iti monitorizezi atent propria stare de sanatate, ci trebuie sa cunosti tipul de afectiuni cu care s-au confruntat membrii familiei tale. In acest mod vei putea preveni cresterea brusca a nivelului de colesterol. Daca in familia ta au existat numeroase cazuri de colesterol ridicat este posibil ca dieta sanatoasa si sportul sa nu fie suficiente pentru a-ti mentine colesterolul in limite normale. Din acest motiv este indicat sa discuti deschis cu medicul tau si sa ii dai cat mai multe detalii pentru a lua masuri din timp.

4. Dulapiorul cu medicamente, un pericol ascuns?

Majoritatea persoanelor au mereu la indemana medicamente pentru afectiuni minore cum sunt migrenele sau raceala. Chiar daca par inofensive, este important sa citesti fiecare prospect cu atentie pentru a fi constient care sunt efectele adverse. Diureticele, steroizii (in special prednisonul) si beta-blocantele (utilizate in tratamentul hipertensiunii arteriale) pot creste nivelul colesterolului. Daca iei aceste medicamente este recomandat sa iti monitorizezi constant valorile colesterolului.

5. O atitudine gresita nu iti afecteaza doar starea de spirit

Potrivit studiilor de specialitate, optimismul este esential pentru a avea multa energie si a infrunta orice provocare, insa te protejeaza si impotriva afectiunilor cardiovasculare. Cercetatorii au contatat ca pesimistii prezinta un risc crescut de hipertensiune arteriala, colesterol ridicat si diabet. In plus, pesimistii au tendinta sa evite sportul, fiind mult mai expusi riscului de obezitate, care favorizeaza cresterea colesterolului. Daca vrei sa ai un colesterol "cuminte" invata sa zambesti mai des, nu te gandi numai la aspectele negative ale fiecarei situatii, ci incearca sa gasesti mereu noi satisfactii si provocari. Fii activ si schimba-ti perspectiva, uita de frustrarile cotidiene si concentreaza-te asupra lucrurilor care te relaxeaza si te ajuta sa fii bine dispus. Asculta muzica, alege carti interesante, incearca masajul de relaxare, yoga sau meditatia si vei gasi noi resurse pentru a rezolva eficient problemele zilnice, eliminand emotiile negative si stresul continuu.

6. Copiii sunt si ei expusi ricului de colesterol ridicat

Specialistii au ajuns la concluzia ca ateroscleroza (ingustarea arterelor care poate provoca afectiuni cardiovasculare) se poate declansa incepand de la varsta de 8ani. In aceste conditii Asociatia Americana a Medicilor Pediatri recomanda monitorizarea atenta a colesterolului si a tensiunii arteriale in randul copiilor supraponderali. Daca in familie au existat cazuri de afectiuni cardiovasculare se recomanda verificarea periodica a nivelului de colesterol incepand de la varsta de 2 ani.

7. Colesterolul depinde si de echilibrul endocrin

Organismul femeilor asigura o protectie naturala impotriva cresterii colesterolului datorita productiei de estrogen. Astfel, datorita faptului ca estrogenul regenereaza constant colesterolul "bun", femeile au in general valori mai bune ale colesterolului de tip HDL decat barbatii. Insa, dupa instalarea menopauzei, nivelul de colesterol poate fluctua chiar daca meniul zilnic nu se modifica deloc. Scaderea nivelului de estrogen favorizeaza cresterea colesterolului "rau".



Amalia Scurt


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 54697 ori.



Cum te refaci rapid dupa efort?

26 Aprilie 2024

Indiferent de sportul practicat, refacerea dupa efort este un element care nu ar trebui sa lipseasca din rutina post-antrenament si post-competitie.

Exista numeroase modalitati de refacere mai rapida a organismului dupa o activitate fizica solicitanta, de la simplul masaj pana la folosirea unor tehnologii de ultima generatie, care accelereaza procesele de reparare musculara.

Iata cateva metode eficiente de refacere, disponibile si la Centrul Superfit!


Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Articole din aceeasi categorie

CUM PREVENIM RAHITISMUL CUM PREVENIM RAHITISMUL
Deoarece rahitismul este o sperietoare pentru multe mamici, o sa ...
BOALA FIBROCHISTICA MAMARA BOALA FIBROCHISTICA MAMARA
Orice disconfort la nivelul sanilor ne alarmeaza sau cel putin ...


AMBITIA ELIMINA CELULITA AMBITIA ELIMINA CELULITA
Voi incepe prin a enumera cateva semne fundamentale ale celulitei, ...
CONSTIPATIA, O PROBLEMA FRECVENTA CONSTIPATIA, O PROBLEMA FRECVENTA
Dupa sarbatorile de iarna numerosi oameni se confrunta cu neplacerile ...


Alte articole despre Sanatate






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 5 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii