Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Riscuri asociate cu excesul ponderal
CSID - Dieta saraca in amidon
CAMPANIA TRAIESTE SANATOS, SSFB 2006
Stretching - brate - teorie
SEMINAR DE NUTRITIE LA MEGAIMAGE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CUM TE ANTRENEZI DUPA CE RENUNTI LA TIGARI?
APARARE PENTRU TOAMNA
ADEVARAT SAU FALS DESPRE SLABIRE SI DIETE
MERSUL PE JOS, UN EXERCITIU FIZIC EFICIENT
POFTITI LA SLABIT! MARCEL
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » ZERUL

ZERUL


ZERUL_34565.jpgCu siguranta multi dintre dumneavoastra va amintiti de bucataria bunicii, cand aceasta prepara branza si va spunea ce efecte miraculoase are zerul. Insa, cine mai bea zer in secolul XXI? Probabil, o parte din dumneavoastra nu stiti exact ce este zerul, insa am sa va descriu pentru a va putea da seama mult mai usor. Se spune ca zerul da vigoare trupului si alunga multe boli.


Astfel, zerul este o zeama acrisoara, usor tulbure si galbuie, care ramane atunci cand branza este pusa la scurs. De obicei, cel mai bun zer este acela nefiert, care se foloseste si in terapie. Batranii spuneau ca zerul alunga bolile, intareste plamanii, asa ca de foarte putine ori este aruncat. Aceasta zeama este des folosita ca supliment pentru hrana oamenilor si uneori chiar a animalelor. Insa, odata cu aparitia medicamentelor, unii oameni au inceput sa uite de aceste traditii, care le pot face corpul mai sanatos.


Zerul combate stresul


Asa cum am scris si in randurile de mai sus, zerul rezulta din procesul tehnologic de preparare a diferitelor tipuri de branzeturi. Specialistii sunt de parere ca un pahar de zer in fiecare zi intareste organismul si se poate observa o ameliorare a starii dumneavoastra de disconfort. La fel ca si laptele, zerul contine substante hranitoare, insa are mai putine grasimi. De asemenea, contine vitamina B, calciu, iod si potasiu, substante care va fac pielea mai sanatoasa si va da stralucire parului. Un lucru este bine de retinut, acela ca substantele din zer sunt foarte repede assimilate de corp si actioneaza rapid.


Eficienta zerului


Probabil nu foarte multe doamne stiu ca zerul este folosit si in curele de slabire. Acesta este cunoscut pentru actiunea sa de topire a grasimilor. Daca mergeti si la sala sau practicati sport, este indicat sa beti zilnic un pahar de zer pentru a va ajuta la dezvoltarea musculaturii. Datorita zerului, activitatea intestinului va fi reglata, iar tesuturile conjuctive vor fi mult mai ferme. In cazul in care sunteti raciti, bautura pe baza de zer in care sa adaugati si fructe ar duce la vindecarea dumneavoastra. Este important sa stiti ca un pahar de zer contine doar 48 kilocalorii si il puteti bea in locul unui pahar cu apa, deoarece indeparteaza si setea.


Persoanele care au un ten sensibil si se inrosesc frecvent, trebuie sa stie ca zerul este bogat in albumina, calmeaza iritatiile si ajuta celulele in procesul de regenerare. Puteti amesteca trei lingurite de zer cu o lingurita de zeama de lamaie, aplicati peste fata si masati usor cu varful degetelor. Dupa cateva minute va stergeti cu putina vata si va spalati fata cu apa calduta.


Daca aveti mainile aspre, puteti folosi acelasi truc, insa trebuie sa stati cu mainile unse timp de10 minute.


Sa-l folosim cat mai des


Doua sau trei pahare de zer pe zi va duce la scaderea colesterolului din sange, a procentului de colesterol din ficat si va protejeaza in acelasi timp sistemul cardio-vascular.

500 de ml de zer pe zi vor creste capacitatea de aparare a organismului si totodata vor distruge bacteriile.

Se pare ca zerul are o concentratie de proteine mare care ajuta persoanele ce sufera de tumori canceroase.

Cercetatorii sunt de parere ca in urma unui tratament cu 300 de ml zer in fiecare zi, anemia va disparea.

Studiile pe animale au demonstrat ca zerul protejeaza impotriva cancerului intestinal, de colon si mamar.

Zerul contine un set de substante ce protejeaza corpul impotriva virusilor, a bacteriilor si a toxinelor.

De asemenea, zerul creste densitatea minerala osoasa, protejeaza impotriva demineralizarii tesuturilor dentare si protejeaza impotriva cancerului.


Utilizarea zerului


Boli tumorale - in mai multe cazuri de cancer, o cantitate zilnica de 40 de grame de concentrate de proteine din zer (echivalentul a unui litru de zer), timp de sase luni.


Guta - Se fac cure de 3 luni, in care se beau trei cani de zer in fiecare zi, cu 30 de minute inainte de masa.

Infectia cu HIV - se bea un litru si jumatate de zer sub forma unui concentrat de proteine, care se administreaza de trei ori pe zi.


Imunitate scazuta - consumul zilnic de urda, 100 de grame, duce in timp la cresterea capacitatii naturale de aparare a organismului.


Degeraturi - zonele afectate se invelesc cu un tifon inmuiat in zer, dupa care se lasa 60 de minute, iar apoi se spala cu apa. Aceasta aplicatie se face zilnic, pana ce zonele afectate se vindeca.


Eczeme - Timp de o ora se pun comprese cu zer pe zonele afectate, dupa care se lasa zona sa se usuce. Tratamentul trebuie folosit zilnic, timp de 14 zile.


Recomandari in folosirea zerului


Zerul se pastreaza in recipiente uscate si racoroase

Alegeti zerul nedenaturat, cu schimb de ioni sau filtrat

Incercati zerul in bauturile de fructe sau ca ingrediente in reteta de shake, cu lapte degresat sau lapte de soia



Beatrice Golondzac


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 137363 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

MIEREA, ALIMENTUL PERFECT MIEREA, ALIMENTUL PERFECT
Mierea este cel mai vechi indulcitor natural si cel mai ...
IN LUPTA CU DEPENDENTA DE CIOCOLATA IN LUPTA CU DEPENDENTA DE CIOCOLATA
Va place ciocolata? Si mie. Si de fapt, cui nu-i place...? ...


ALIMENTE ANTIAGING ALIMENTE ANTIAGING
Exista cateva fructe si legume in a caror compozitie exista ...
DIETA SI MEMORIA DIETA SI MEMORIA
Multi dintre oamenii care au reusit sa atinga varste venerabile ...


Alte articole despre Nutritie






Pagina 10 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii