Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam ANTRENAMENT CORECTOR
Exercitii pentru muschii paravertebrali
SLABESTE SI ENERGIZEAZA-TE
EFECTUL ALERGARII IN MAI MULTE REPRIZE ASUPRA PROFILULUI LIPIDIC SI TENSIUNII ARTERIALE
RISCURILE SUPRAANTRENAMENTULUI LA FEMEI


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole MINTE IN FORMA PRIN ACTIVITATE FIZICA
Ridicari pe varfuri (pe un picior)
PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE
FOLOSESTE TONING BALLS
CHIFTELE DE PESTE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Ghiduri de sanatate » Ghidul scaderii in greutate » Slabirea pe termen lung
Ghidul scaderii in greutate

Slabirea pe termen lung


Sa slabesti si sa ramai asa nu este usor. Inainte de a incepe un program de slabire, ia in considerare urmatoarele informatii. Acestea te pot ajuta sa-ti indeplinesti obiectivele: a obtine si a mentine o greutate sanatoasa.

Stabileste obiectivele potrivite
A stabili niste obiective eficace este un prim pas important. Multi oameni care incearca sa slabeasca se concentreaza asupra unui singur obiectiv: slabirea. Totusi, cele mai productive zone pe care sa te concentrezi sunt dieta si schimbarile datorita exercitiului care vor duce la un control al greutatii pe termen lung.
Retine ca obiectivele eficace sunt specifice, realizabile si masurabile. De exemplu, "sa fac miscare mai multa" este un obiectiv minunat, dar nu e specific. "Sa merg pe jos 8 km pe zi" este specific si masurabil, dar este realizabil daca de-abia incepi? "Sa merg pe jos 30 de minute pe zi" este mai usor de realizat, dar ce se intampla daca intr-o zi esti retinut la serviciu si intr-o alta zi porneste o furtuna in timp ce te plimbi? "Sa merg pe jos 30 de minute, cinci zile pe saptamana" este specific, realizabil si masurabil.

Recompensa pentru succes (Nu cu mancare!)
Recompensele pe care le poti controla se pot folosi pentru a te incuraja sa atingi obiectivele de controlare a greutatii, mai ales pe cele greu de atins.
O recompensa eficace este ceva dezirabil, oportun si care depinde de atingerea obiectivului. Recompensele pot include destinderea cu un film sau muzica sau sa te invoiesti de la serviciu intr-o dupa-amiaza sau o ora de liniste departe de familie. Retine ca recompensele mici si dese, pentru realizarea unor obiective mai mici, sunt mult mai eficace decat recompensele mari, care necesita un efort dificil si mare.

Cantarirea si notarea (alimentelor)
Aceasta inseamna ca trebuie sa-ti monitorizezi felul de a manca prin observarea si tinerea evidentei a unor aspecte din felul tau de manca, ca de exemplu cate calorii consumi pe zi, cate fructe si legume mananci pe zi, cat de des si cat de mult faci miscare, etc., sau un rezultat al acestui comportament: greutatea.
Facand asta poti ajuta intr-adevar sa determini cum faci si ce trebuie sa faci pentru a indeplini obiectivele de control al greutatii tale.

Evitati "reactia in lant"
Identifica acele situatii sociale care tind sa incurajeze consumul nedorit de alimente, si apoi incearca sa eviti sau sa schimbi modul cum actionezi. De exemplu, poti invata ca esti predispus sa mananci mai mult in timp ce te uiti la televizor, sau cand te duci in pauza de cafea la serviciu.
Deci, incearca sa desparti asocierea mancatului de situatia respectiva (nu manca in timp ce te uiti la televizor), evita sau elimina situatia (cand te duci in pauza de cafea, paraseste camera imediat ce ai turnat cafeaua). In general, alimentele accesibile predispun la situatii in care vei manca neplanificat.

Prinde mesajul
Schimbarea modului de a manca poate face sa-ti fie mai usor sa manaci mai putin fara a simti vreo lipsa. Creierului tau ii ia 15 minute sau mai mult sa receptioneze mesajul ca ai mancat. Deci trebuie sa incetinesti viteza cu care mananci. Aceasta va permite ca semnalele de satietate sa inceapa sa se dezvolte pe la sfarsitul mesei. Mancand legume sau fructe poti de asemenea sa te simti mai plin. Un alt truc este sa folosesti farfurii mai mici astfel incat portiile moderate sa nu para saracacioase. Mai mult, schimbandu-ti programul de masa, sau stabilind unul, poti ajuta la atingerea obiectivului tau, mai ales daca tinzi sa sari peste mese, sa intarzii la masa sau sa mananci mult seara.




Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 39410 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

Supraponderal sau obez? Supraponderal sau obez?
Doctorii de obicei definesc "supraponderalitatea" ca o conditie in care ...
Riscuri asociate cu excesul ponderal Riscuri asociate cu excesul ponderal
Problemele de sanatate asociate cu obezitatea sunt numeroase. Obezitatea nu ...


Compozitia corpului Compozitia corpului
Dimensiunea si compozitia corpului unei persoane joaca un rol determinant ...
Energia si activitatea fizica Energia si activitatea fizica
Pe vremea cand oamenii nu aveau la dispozitie hrana suficienta, ...


Alte articole despre Ghidul scaderii in greutate






1 2 »
Pagina 1 din 2






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii