Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Elena Diaconu
LA CHEREMUL SULTANULUI
PLEDOARIE PENTRU EXERCITII IN AER LIBER
STERILITATEA, COMBATUTA CU LEMN DULCE SI LAPTISOR DE MATCA
10 PIEDICI IN CALEA SCADERII IN GREUTATE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole DETOXIFIEREA DE TOAMNA - CATEVA RETETE DELICIOASE
RISTI SA NU AI GRIJA DE INIMA TA?
Falemi Nana (jucator de fotbal)
MANANCA SANATOS CA SA REDUCI RISCUL DE RACEALA SI GRIPA
Metabolismul, motorul biochimic al organismului
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » SEMINTELE DE MUSTAR

SEMINTELE DE MUSTAR


SEMINTELE_DE_MUSTAR_15275.jpgProbabil ca ai facut un obicei din a introduce mustarul in aceeasi categorie cu sticlele de ketchup sau maioneza si mai mult ca sigur ca nu ii acorzi o importanta prea mare cand vine vorba de constituentii sai nutritivi. La urma urmei, cum ar putea sa te ajute un condiment, nu? Ei bine, sunt o multime de cai prin care mustarul si semnintele de mustar isi pot aduce contributia impresionanta asupra sanatatii, si tot ce iti ramane de facut este sa iti aloci putin timp liber si sa te documentezi cu privire la acest condiment. Un prim pas cu care poti sa te initiezi in tainele mustarului este reprezentat chiar de citirea acestui articol.

ISTORIA MUSTARULUI

Condimentul galbui si cremos pe care il folosesti in mod regulat provine din seminte ale plantei de mustar, membra a familiei cruciferelor si care poate fi gasita in zone cu o clima temperata. Europa si Asia sunt principalele continente pe care se dezvolta cel mai bine aceasta planta; exista o mare diversitate de plante de mustar care au fost descoperite pana in prezent (circa 40), dar doar 3 dintre acestea sunt larg raspandite. Semintele albe de mustar (care au de fapt un colorit galbui) sunt principalele surse ale "mustarului la borcan", si totodata unele dintre ingredientele principale pe care le folosesc majoritatea gosopdinelor toamna, la punerea muraturilor peste iarna. Un alt soi destul de raspandit de mustar este cel inchis la culoare, care are la origine niste seminte de mustar mai inchise la cloare (maronii). Acest mustar are o aroma mai puternica, iar mustarul propriu-zis se obtine in acest caz prin amestecarea acestor seminte cu otet, vin si alte ingrediente mai mult sau mai putin secrete. Semintele negre de mustar au una dintre cele mai picante arome si sunt folosite in special in cadrul bucatariei indiene.
Semintele de mustar sunt parte a civilizatiei noastre de sute de ani. Chiar si Biblia mentioneaza aceste seminte de mustar; grecii le foloseau la gatit, la fel si cei din Roma Antica, ce se pare ca ar fi responsabili pentru o forma timpurie a mustarului zilelor noastre. Medicina nu a fost exclusa din aria de actiune a acestor seminte speciale, Hipocrate folosindu-le pe post de tratament. Chiar si in prezent, in anumite parti ale Indiei aceste seminte de mustar se folosesc ca si o parte esentiala a sistemului traditional de vindecare. Pentru indieni, cu cat semintele pe care le folosesc au un gust mai iute, cu atat proprietatile lor de vindecare sunt mai accentuate.

NUTRIENTI CARE SE REGASESC IN MUSTAR

Din punct de vedere al valorii nutritive a mustarului, acesta este o sursa minunata de antioxidanti; contine de asemenea cantitati impresionante de seleniu si magneziu, datorita carora capata niste proprietati anti-inflamatorii spectaculoase. O singura lingurita de mustar iti poate oferi de asemenea un aport foarte bun de acizi grasi omega 3 si omega 6, dar si calciu, potasiu si chiar fosfor.

Acest cocktail de nutrienti care se regasesc in semintele de mustar si, implicit, in mustar constituie un minunat remediu impotriva tensiunii arteriale mari, precum si o sura buna de imbunatatire a metabolismului.


Raceli, gripe, dureri de cap, se pare ca toate acestea ar putea fi ameliorate cu ajutorul semintelor de mustar. In cantitati mai mari, mustarul a fost folosit ca si purgativ folosit in inducerea vomei in cazul otravirilor accidentale. Cataplasmele cu mustar s-ar parea sa aiba un effct de calmare a tusei, durerilor reumatice, musculare si in dureri ale incheieturilor, in gusa si in bronsita sau sciatica.

Mustarul contine uleiuri in proportie de 28% uleiuri, iar unele persoane folosesc masti de par sau ten pe baza de mustar. Semintele de mustar prajite in ulei de cosos sau in ulei de susan s-ar parea ca pot fi folosite pe baza de masti anti-acneice. Un alt leac ce are la baza semintele de mustar ar fi urmatorul: se fierbe o cantitate mica de apa, se adauga semintele de mustar in aceasta si se realizeaza comprese folsing acest amested. Aceste comprese s-ar parea ca au un rol benefic in tratarea eczemelor.

Semintele de mustar si mustarul in general au un rol de stimulare a poftei de mancare, dar pot fi de asemenea considerate si un antiseptic bun. Mustarul ajuta in cazul constipatiilor cronice si are un rol de favorizare a secretiilor gastrice.




Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 90012 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

FA O CURA CU SEMINTE DE IN FA O CURA CU SEMINTE DE IN
Poate nu te-ai gandit sa faci o cura cu seminte ...
REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU REMEDII NATURALE PENTRU REDUCEREA COLESTEROLULUI RAU
Consumul exagerat de alimente grase, precum produsele lactate sau cele ...


VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR VITAMINA D STIMULEAZA SISTEMUL IMUNITAR
Vitamina D, cunoscuta si sub denumirea de calciferol, este solubila ...
CUM MANCAM SANATOS IN ORAS CUM MANCAM SANATOS IN ORAS
Mai intai ar trebui sa definim acest mancat in oras. ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii