Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Flexii la aparat
PE SCHIURI! E SEZONUL ALB.
7 IDEI PENTRU O HIDRATARE OPTIMA IN ZILELE CANICULARE
10 EXERCITII PENTRU MUSCHII ABDOMINALI
Emisiunea Topsport - Principii de baza in fitness


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole REGIMURILE DE SLABIRE CLASIFICATE DE CATRE CEI CE TIN REGIM
PRINCIPII SIMPLE SI EFICIENTE PENTRU SLABIRE
CALDURA CORPULUI IN TIMPUL EFORTULUl
Stretching - coapse - teorie
TU STII SA MERGI PE BICICLETA?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » REUMATISMUL SE TRATEAZA!

REUMATISMUL SE TRATEAZA!


Reumatismul_se_trate_72497.jpgA venit toamna. Umezeala patrunde in oase si le face sa "scartaie" parca mai mult decat de obicei, durerile devin insuportabile si apare senzatia de anchilozare. Este momentul sa spui adio durerii, aplicand metodele corecte de tratare a reumatismului.

Oricine poate suferi de dureri articulare din cand in cand. Insa ne-am obisnuit sa asociem ideea de reumatism cu orice durere a articulatiilor, chiar daca aceasta poate fi cauzata de alte afectiuni acute sau cronice, precum osteoartrita, artroza sau chiar guta. In timp ce osteoartrita este responsabila doar pentru inflamatia articulatiilor, afectand persoane de orice varsta, artroza altereaza cartilagiile, denotand imbatranirea prematura.

Cum stii ca suferi de artroza?

Deoarece aceasta afectiune este destul de des intalnita, specialistii au realizat un "portret robot" al celor care sufera de artroza. Asadar, s-a ajuns la concluzia ca artroza afecteaza, in general, femeile ce au trecut pragul varstei de 40 de ani, eventual cu exces ponderal de cativa ani.De asemenea, munca fizica solicitanta, in conditii grele sau sportul de performanta isi pun puternic amprenta asupra oaselor.

Un factor important in aparitia bolii il constituie si antecedentele familiale. In unele cazuri, simptomele sunt usoare si artroza poate fi descoperita intamplator, cu ocazia unui examen radiologic. Alteori insa, simptomele sunt atat de suparatoare, incat nu mai poti efectua nici cele mai simple activitati cotidiene.

Trage semnalul de alarma!

Ar fi bine sa faci o vizita urgenta la medic daca simti cel putin una dintre senzatiile de mai jos:

Durere, uneori foarte puternica, ce apare la incercarea de folosire a articulatiei. Durerea poate sa dispara in stare de repaus, uneori iradiind in alte regiuni ale corpului.

Rigiditate, ce apare de obicei dimineata sau dupa un reaus prelungit, disparand dupa 1-2 minute de miscare.

Dificultati in efectuarea unor anumite miscari, precum deschiderea capacului unui borcan, incheierea nasturilor, etc.

Inflamatie, roseata si cresterea temperaturii locale, ca si consecinte ale suprasolicitarii articulatiei respective.

Care sunt cauzele?

Cartilagiul articular este un tesut elastic ce acopera extremitatile oaselor din articulatii. In mod normal, suprafata acestor cartilagii este foarte neteda, facilitand mobilitatea si absorbind socurile. Pe masura ce boala avanseaza, suprafat cartilagiilor si a osului devine neregulata si apar excrescente osoase, cunoscute cu numele de "cioturi" sau "noduri".

Cele mai afectate articulatii sunt cele temporo-mandibulare, ale umerilor, coatelor, incheieturilor pumnilor, gleznelor si genunchilor. In consecinta, apar modificari precum nodulii la nivelul degetelor, rigiditatea spatelui si a gatului, durerea cronica si disconfortul in timpul sederii sau in mers, umflarea genunchilor.

Este mai usor sa previi!

Desi par neimportante, exista gesturi pe care le poti face pentru a reduce solicitarea articulatiilor si implicit, pentru prevenirea bolii. Nu face miscari bruste de rasucire si distribuie greutatea obiectelor pe mai multe articulatii! Pune la lucru articulatiile mari, asa ca nu impinge usa cu mana, ci cu umarul! Cand stai in picioare, retrage abdomenul si tine spatele drept, iar cand stai pe scaun, mentine pozitia dreapta a spatelui! Miscarea este esentiala pentru mentinerea fortei fizice. Sporturile indicate pentru protectia articulatiilor sunt inotul, ciclismul, mersul pe jos si exercitiile de flexibilitate.

Tratamentul medicamentos

Exista mai multe medicamente ce pot fi folosite, dar trebuie subliniat ca ele nu vindeca boala si au efecte secundare, motiv pentru care trebuie folosite cu prudenta. Anti - inflamatoriile precum aspirina, ibuprofenul, indometacinul si diclofenacul reduc durerea si inflamatia, numai ca, pentru obtinerea efectului dorit, sunt necesare doze mari.

O alternativa sunt unguentele. Cand coatele, gleznele si degetele de la picioare sunt intepenite, ai nevoie de bai si impachetari cu parafina, iar pentru durerile coloanei se recomanda somnul pe o saltea rezistenta si mai tare.

Durerile pot fi ameliorate si prin frectii cu salicilat de metil, in amestec cu camfor si unguent specific.

Dieta in reumatism

Desi exista multe mituri legate de alimente sau ceaiuri vindecatoare, cea mai echilibrata recomandare este sa aveti o dieta variata, bazata pe produse de origine vegetala, bogata in fibre si saraca in grasimi, care iti ofera toate substantele nutritive necesare, stimuland starea de sanatate si contribuind la controlul obezitatii.

Este bine de stiut ca suplimentele de vitamine si minerale nu au niciun efect terapeutic in artroza.



Raluca Cristea

Articol supervizat de Dr. Serban DAMIAN, nutritionist sportiv, Centrul de nutritie Superfit
Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 4 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(28 Ianuarie 2017 14:36) mihai mihai a spus

Nu se spune nimic concret . se vindeca ? Da sau Nu ? Doar ca se calmeaza durererea prin "n" variante si procedee . Parca ati fi politicieni asa de bine evitati raspunsul concret si la obiect .

(12 Iunie 2015 00:41) John Smith a spus

Reumatismul se trateaza fara medicamente. O combinatie intre dieta de origine vegetala sursa organica non-GMO, miscare regulata, cel putin 1/2 ora pe zi si o vizita la un chiropractor reparator (google -> Dr. John Bergman).

(30 Aprilie 2014 09:42) anonim a spus

de ce articolul se numeste "REUMATISMUL SE TRATEAZA" daca ceea ce scrie scrie clar ca NU se vindeca ci doar il poti controla?

(5 Iulie 2013 11:32) Nagi Alina a spus

cel mai eficient produs pentru durere a fost http://farmaciaardealul.ro/lyprinol?keyword=lypr nici nu mai stiu cate am incercat pana la el.Acum pot dormi o noapte intteaga fara durere







Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii