Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam HIPERTENSIUNEA ARTERIALA
RESTRICTIA CALORICA IN TRATAMENTUL OBEZITATII
Alexandra Igna
CAUTI SCUZE CA SA NU ALERGI?
SHBAM SI UGI, ANTRENAMENTE PENTRU 2013


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole 14 SFATURI PENTRU A TE FERI DE FRIGUL DIN TIMPUL IERNII
CAT DE SINCERI SUNTEM?
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
PREGATIREA PENTRU MESERIA DE PARINTE
Zma si nivelul testosteronului
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » A PREVENI ESTE MAI USOR DECAT A TRATA

A PREVENI ESTE MAI USOR DECAT A TRATA


Probabil ca va este destul de cunoscuta aceasta expresie : "a preveni este mai usor decat a trata". Multi sportivi, mai ales cei tineri, care intra pentru prima data intr-o sala de culturism si iau contact cu antrenamentul de forta nu stiu sa se antreneze corect. Din pacate, in multe situatii, cei care ar trebui sa-i supravegheze si sa-i invete forma corecta a exercitiilor si pozitiile specifice ce trebuie adoptate, astfel incat riscul accidentarilor sa fie redus la maxim, nu isi iau rolul in serios. Rolul instructorului sau antrenorului de culturism este esential; acesta trebuie sa fie mai mult decat o persoana care incaseaza banii de abonament si pazeste discurile, trebuie sa fie un ghid pentru cel care doreste sa se antreneze si nu stie cum, un sprijin, o sursa de informatii. Cei mai multi dintre incepatori nu stiu sa se antreneze si sunt de condamnat acei instructori care privesc indiferenti, eventual oferind o explicatie sau o exemplificare daca sunt solicitati. In urma unor accidentari banale, care ar putea fi evitate extrem de usor DACA sportivul ar sti ce trebuie sa faca si ce nu. Aproximativ 25% dintre accidentari ar putea fi prevenite daca sportivul ar tine cont de urmatoarele:

1. Inainte de incepe practicarea culturismului asigura-te ca esti intr-o conditie fizica buna si esti apt pentru sport. Acest lucru presupune o vizita la medicul de familie. Nu trebuie sa faci cine stie ce analize. Un examen fizic general, care sa includa obligatoriu examenul inimii si plamanilor, eventual cateva analize de sange uzuale, pot da "unda verde". Nu faci acest gest pentru altcineva, ci pentru tine. Este o mare greseala sa stii ca ai o afectiune si sa mergi la sala in ideea ca poate se vindeca de la sine... Ar fi bine daca fiecare instructor (proprietar) de sala de culturism ar introduce obligativitatea unui control medical inainte de a inscrie un sportiv.

2. Informeaza-te, citeste, invata cat mai mult despre culturism, ai curajul sa intrebi instructorul (doar de asta isi ia salariul) sau culturistii cu experienta, nu trai cu impresia ca te-ai nascut invatat, chiar nici marii campioni nu le stiu pe toate...

3. Incalzeste-te inainte de a incepe lucrul efectiv cu greutati! Exista un fel de curent printre culturistii "de duminica": e rusinos sa rotesti bratele sau sa faci aplecari de trunchi, ca la scoala generala, important este sa pui repede cat mai multe discuri pe bara si sa ii impresionezi pe cei din jur... Incalzirea este un facator esential pentru prevenirea accidentarilor. Nu "ierta" nici o articulatie, nici un muschi si pune accentul pe grupele vizate in acel antrenament si pe partile corpului care au suferit un traumatism in trecut (de ex. un umar, un genunchi).

4. Odihneste-te! Este foarte gresit sa crezi ca daca te antrenezi mai mult, vei obtine rezulate mai bune. E posibil sa obtii chiar contrariul. Exista reguli si in acesta privinta si trebuie sa le respecti.

5. Cand esti obosit sau te doare ceva, mai bine ia o pauza, fiindca s-ar putea sa te accidentezi sau sa iti agravezi starea si o sa stai "pe tusa" mai mult timp.

6. Poarta manusi, centura, chingi, benzi elastice, imbracaminte lejera si tot ce mai consideri necesar pentru a obtine cele mai bune rezulate, dar in acelasi timp ferindu-te de accidente.

7. Cere ajutorul instructorului sau unui coleg de antrenament atunci cand ti se pare ca greutatea este mare si este posibil ca la un moment dat sa nu mai faci fata. Este de preferat sa ai un partener de antrenament, cu greutate si nivel de dezvoltare apropiat de tine.

8. Adopta intotdeauna pozitiile corecte si nu face rabat de la calitate, in ceea ce priveste executarea stricta a exercitiului. Mai bine lucrezi cu greutate mai mica, decat sa lucrezi incorect. Risti sa te accidentezi si nici nu vei obtine rezulatele urmarite.

9. Concentreaza-te! Nu lasa ca zgomotul din sala sau vreo domnisoara ce face fitness sa-ti distraga atentia.

Acestea ar fi doar cateva reguli de baza, pe care daca le respectati, sansele de a va accidenta vor fi foarte mici. Spor la antrenament!



Dr. Serban Damian

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca ok.)

Acest articol a fost vizualizat de 55224 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

STIL DE VIATA SANATOS, SISTEM IMUNITAR EFICIENT STIL DE VIATA SANATOS, SISTEM IMUNITAR EFICIENT
In sezonul rece, organismul are tendinta de a fi mult ...
REMEDII INEDITE PENTRU PROBLEME DE SANATATE REMEDII INEDITE PENTRU PROBLEME DE SANATATE
Daca nu vrei sa iei mereu medicamente pentru problemele minore ...


HERPESUL GENITAL HERPESUL GENITAL
Herpesul genital este una dintre cele mai comune boli cu ...
PRIMAVARA SI TENUL PRIMAVARA SI TENUL
Fenomenul se repeta mereu: cum da soarele primaverii si mercurul ...


Alte articole despre Sanatate






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 3 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii