Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CRAMPELE MUSCULARE
SLABESTE PRIN HIPNOZA
Stretching - piept - teorie
FIBROMUL UTERIN
OBEZ VS. OBEZA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole 14 SFATURI PENTRU A TE FERI DE FRIGUL DIN TIMPUL IERNII
SUPLIMENTELE NUTRITIVE VS. SUBSTANTELE DOPANTE
MECANISMUL AFECTARII HEPATICE
MINTE IN FORMA PRIN ACTIVITATE FIZICA
CHIFTELE DE PESTE
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » NU NEGLIJA CARENTA DE CALCIU

NU NEGLIJA CARENTA DE CALCIU


NU_NEGLIJA_CARENTA_D_87553.jpgOrice persoana preocupata de sanatate ar trebui sa stie ca cel mai important mineral pentru buna functionare a organismului este calciul. El formeaza oasele si dintii, contribuie la coagularea sangelui, la contractia muschilor si organelor interne, dar si la vindecarea fracturilor osoase.

Pentru toate acestea si nu numai, trebuie sa ai grija ca acest mineral pretios sa nu lipseasca din alimentatia ta, altfel te vei confrunta cu efectele neplacute ale unei carente de calciu.

Care sunt functiile calciului in organism?

Principala functie a calciului, impreuna cu fosforul, este consolidarea si mentinerea unei bune functionari a scheletului si dintilor. Raportul optim dintre cantitatea de calciu si cea de fosfor este de 2:1. Mai mult decat atat, calciul nu poate fi absorbit decat in prezenta unei cantitati suficiente de vitamina D si magneziu.

Calciul are un rol important si in consolidarea echilibrului functional al sistemului nervos. De aceea, contractiile musculare sunt dependente de prezenta calciului, ionii de calciu favorizand legatura dintre impulsul nervos si contractia musculara.

Impreuna cu magneziul, calciul are grija de sistemul cardiovascular si asigura ritmul normal al inimii.

Nu in ultimul rand, calciul micsoreaza amploarea alergiilor. De aceea, se recomanda doze de calciu in cazul unor reactii alergice de tipul rinitelor, astmului bronsic sau urticariei.

Ce este hipocalcemia?

Hipocalcemia sau lipsa de calciu este cea mai frecventa tulburare minerala a organismului, cu manifestari diferite in functie de gravitatea sa. Hipocalcemia apare atunci cand concentratia de calciu din organism scade sub 8,8 mg/dl.

Hipocalcemia este similara ca frecventa la femei si barbati. La copii hipocalcemia este determinata mai ales de deficitele nutritionale, iar la adulti de insuficienta renala.

De ce apare lipsa de calciu?

Organismul isi ia calciul din apa si din alimentele care contin acest mineral in cantitati mari, insa nu retine decat o mica parte pentru nevoile sale, restul fiind eliminat prin fecale si urina.

Glanda paratiroida, situata in regiunea gatului, este cea care regleaza cantitatea de calciu pe care o primeste organismul, cu ajutorul parathormonului. Parathormonul sau hormonul paratiroidian este hormonul secretat de glanda paratiroida, care asigura repartitia calciului si fosforului in organism.

Atunci cand glanda paratiroida secreta prea mult parathormon, nivelul de calciu din sange creste si ca urmare, scade cantitatea de calciu care ar trebui sa ajunga in oase, dinti si muschi.

Factorii declansatori ai dezechilibrului de calciu in organism sunt urmatorii:

- prelucrarea indelungata a alimentelor, care duce la scaderea calitatii vitaminelor si mineralelor pe care le contin;
- excesul de carne si lapte, care determina un continut crescut de fosfor si implicit eliminarea calciului din organism;
- excesul de paine, fainoase, prajituri si produse de panificatie;
- consumul excesiv de sare, zahar, cafea si alcool;
- bauturile racoritoare, care au un continut ridicat de fosfor;
- abuzul de medicamente tip diuretice si anticonceptionale;
- stresul si lipsa de miscare in aer liber;
- expunerea redusa la soare, care duce la o cantitate insuficienta de vitamina D;|
- menopauza si mai ales menopauza prematura;
- diabetul si bolile cronice de rinichi si ficat;
- bolile de sange, asa cum sunt anemia si leucemia;
- dereglarile glandei tiroide.

"Caderile" de calciu

Atunci cand nivelul de calciu din organism scade sub limita normala, organismul trimite semnale de alarma si reactioneaza ca atare.

Simptomele unei "caderi" de calciu sunt: amorteala si furnicaturi ale mainilor si picioarelor, senzatie de sufocare, tiuit al urechilor, palpitatii, ameteala si insomnie.

Surse naturale de calciu

- laptele si produsele lactate;
- sardelele din conserve;
- galbenusul de ou;

- unele ape minerale;
- anumite legume: fasole, mazare, soia, conopida, telina, broccoli, dovlecel, morcov, spanac, patrunjel;
- anumite fructe: banane, capsune, kiwi, mere, lamai, portocale, mure, pepene galben, piersici, struguri si seminte de susan.

Calciul are nevoie de ajutor!

Pentru a asimila eficient calciul in organism, trebuie sa il ajuti cu un supliment natural sau artificial de vitamina A, D si C. Le gasesti in morcovi, macese, citrice si unele legume.

S-a constatat ca persoanele lactovegetariene care consuma multe fructe si legume crude asimileaza foarte bine calciul si nu au nevoie de suplimente nutritive.


Raluca Cristea

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 114472 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 55 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii
1 2 3 4 5 6 »
Pagina 1 din 6


(21 Decembrie 2016 19:56) Eiren a spus

Am aflat cu mirare de pe site-ul despremagneziu.ro ca lipsa magneziului - care are un rol deosebit de important in prevenirea bolilor cardiovasculare si este esential pentru buna functionare a muschilor si a nervilor - poate fi suplinita cu Magnerot. Dupa ce mi-am facut niste analize am luat pastile cu magneziu, cate 2 de 3 ori/zi. Am scapat de spasme musculare si insomnii in nici 2 saptamani.


(20 Decembrie 2016 19:57) Fedora a spus

Cu ajutorul site-ului despremagneziu.md am aflat ca lipsa de magneziu din corp duce la contractii musculare, hipertensiune, insomnii, disconfort abdominal; dupa un control la doctor am reusit sa suplinesc foarte bine lipsa acestuia cu Magnerot, niste pastile cu magneziu, care trebuie luate conform prospectului si dupa nici 2-3 saptamani am uitat de carcei si de insomnii.

(19 Decembrie 2016 19:31) Oxana a spus

Initial am citit pe site-ul despremagneziu.ro , apoi, cu ajutorul doctorului am constatat ca lipsa de magneziu din corp duce la contractii musculare, hipertensiune, insomnii, disconfort abdominal; eu am reusit sa suplinesc foarte bine lipsa acestuia cu Magnerot, niste pastile cu magneziu, care trebuie luate conform prospectului si dupa nici 2-3 saptamani am uitat de carcei si de insomnii.

(18 Decembrie 2016 17:40) Darya a spus

Desi mai citisem in diverse locuri , m-am convins abia dupa ce am intrat pe site-ul despremagneziu.md ca starea de ameteala la schimbarea brusca a privirii bufeuri si frisoane sunt cauzate de deficienta de magneziu. Dupa ce doctorul mi-a recomandat Magnerot, - niste pastile cu magneziu, pe care le-am luat conform prospectului, cate 6 pastile /zi, rezultatele au fost nesperate, doar dupa aproximativ 2-3 saptamani de tratament

(18 Decembrie 2016 08:09) Aysha a spus

Citind pe site-ul despremagneziu.ro am aflat si eu ca magneziul este vital pt organismul nostru si lipsa lui face ravagii in corp. Am simtit asta pe pielea mea, aveam o stare cumplita, ma simteam aproape tot timpul molesita, cu dureri ingrozitoare de cap, stari de voma , dar dupa ce m-a consultat un doctor si mi-a recomandat Magnerot, niste pastile cu magneziu, pe care le-am luat cate 6/zi ( 2 dimineata, 2 la pranz si 2 seara ) mi-am revenit repede.

(16 Decembrie 2016 18:21) Ivanka a spus

Dupa ce mi s-a constat medical lipsa de magneziu, am realizat si eu ce important este acesta in corp. Adevarul e ca nici nu ma interesa ce alimente contin magneziu si ce nu, dar recent am citit pe site-ul despremagneziu.md ca Magnerot-ul, niste pastile cu magneziu ajuta la inlaturarea spasmelor musculare, a insomniilor, regleaza tensiunea arteriala. Dupa nici 2 saptamani de tratament ( cate 2 patile dimineata , la pranz si seara ) dormeam mult mai bine , iar carceii m-au lasat definitiv.

(16 Decembrie 2016 06:14) Papu a spus

Am citit doar o data pe site-ul despremagneziu.ro si mi-am dat seama ca insomniile mele si greata, dublate de o amorteala si schimbari ale culorii pielii erau cauzate de carenta de magneziu din corp. Urmand, la sfatul doctorului , un tratament cu Magnerot , niste pastile cu magneziu pe care le-am luat conform prospectului, cate 6 pastile /zi , (de 3 ori cate 2, dimineata, la pranz si seara) dupa nici 2 saptamani problemele mele se ameliorasera vizibil.

(15 Decembrie 2016 20:37) Anya a spus

Am citit pe site-ul despremagneziu.md ca după oxigen, apă și alimentele de bază, magneziul este cel mai important mineral de care are nevoie organismul uman. Asa m-am hotarat sa consult un doctor si am aflat ca dificultatile respiratorii pe care le aveam, peste care se suprapuneau o stare de anxietate si o depresie severa , proveneau de la deficitul de magneziu. Mi-a recomandat Magnerot, niste pastile cu magneziu pe care le-am luat conform prospectului si dupa aproximativ 2-3 saptamani starea mea s-a imbunatit considerabil

(15 Decembrie 2016 07:00) Robi a spus

Fara sa fac un efort deosebit oboseam mereu, stare care se combina cu tremuraturi si deseori cu insomnii; am aflat informatii pretioase de pe site-ul despremagneziu.ro si mai ales ce rol important are magneziul in corp. M-am simtit excelent dupa ce in urma unei vizite la medic, am luat Magnerot, niste pastile cu magneziu , care trebuie luate conform prospectului, numai cate 2 pastile de 3 ori /zi

(14 Decembrie 2016 18:14) Uta a spus

Informatiile aflate de pe site-ul despremagneziu.md ca retentia de lichide, combinata cu problemele date de tensiunea ridicata pot fi cauzate de deficienta de magneziu ,m-au determinat sa incep , la sfatul medicului , un tratament cu Magnerot, niste pastile cu magneziu pe care le-am luat conform prospectului, si dupa aproximativ 3 saptamani mi-a fost mult mai bine.


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii