Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam DE CE NU RENUNTI LA FUMAT?
Stretching - coapse - exercitii set 3
ESTI IN FORMA?
DESPRE STRES... NUMAI DE BINE?
ANTRENAMENTELE SI FRIGUL


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole IG MEDIU
CU PASI MARUNTI SPRE KILOGRAMELE IN MINUS
ANOREXIA SEXUALA
ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA
Stretching - gambe - exercitii set 2
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » CAT DE FRECVENT AR TREBUI SA MANCAM ?

CAT DE FRECVENT AR TREBUI SA MANCAM ?


Cultura noastra traditionala prespune in materie de alimentatie 3 mese pe zi, anume micul dejun, pranzul ÅŸi cina. Inca de cand suntem mici invatam de la bunica obiceiul de a respecta aceste mese, uneori foarte strict, fara gustari intermediare ''ca sa nu ne stricam foamea''. Apare deci ca o conditie esentiala pentru mentinerea sanatatii respectarea acestor trei mese ÅŸi nu mai mult. Ce ne facem insa cand dam peste programe nutritionale recomandate de specialiÅŸti in care putem avea toata increderea ÅŸi care recomanda 5-6 mese pe zi sau chiar mai mult?

In primul rand sa nu uitam ca ne referim la oameni diferiti de normal (a nu se intelege anormali...), adica oameni care fie vor sa iÅŸi dezvolte masa musculara, fie vor sa slabeasca.

Ca sa intelegem mai bine, haideti sa facem o analogie cu automobilele. Cati ÅŸoferi aÅŸteapta sa se goleasca complet rezervorul inainte de a face plinul? Foarte putini, ÅŸi de obicei este doar o intamplare un asemenea eveniment. Daca vom considera ca cei mai multi oameni iau micul dejun pe la 7-8 dimineata, pranzul pe la 14-15 sau chiar mai tarziu, iar cina pe la orele 20-21 vom observa intervale de 6-7 ore in care organismul nu e alimentat. Iar acestea sunt cazuri fericite, fiindca omul zilelor noastre mananca ceva pe fuga dimineata ÅŸi apoi mai mananca la miezul noptii cand vine de la afacerile lui. Aceste intervale de "post" pot conduce la un grad de supresie a metabolismului, influentand negativ echilibrul de azot al organsimului, provoaca oboseala ÅŸi lipsa de energie ÅŸi senzatie intensa de foame, care este de cele mai multe ori potolita alegand alimente hipercalorice, dar sarace din punct de vedere al nutrientilor esentiali.

Haideti sa vedem cateva dintre beneficiile adoptarii unui program alimentar cu mese frecvente.

1. Accelerarea metabolismului - de fiecare data cand mananci ceva, metabolismul devine mai alert, deoarece incepe procesul de digestie, consumator de energie. Iata deci cum cei care se plang ca au metabolismul lent pot sa ÅŸi-l accelereze foarte simplu mancand mai frecvent.

2. Imbunatatirea digestiei - prin consumarea de mese frecvente ÅŸi in cantitate mica, dati ÅŸansa organsimului sa proceseze complet alimentele. Presupunand ca aveti un regim alimentar de aproximativ 3000 kcal, cu un aport proteic de 250 g proteine, asta ar insemna cate 1000 kcal ÅŸi 83 g proteine la fiecare masa. DeÅŸi variaza de la individ la individ, cantitatea de proteine care poate fi complet digerata la o masa se incadreaza in limitele 35-50 g. Deci daca veti imparti cantitatea de proteine in mai multe portii, aveti posibilitatea sa o asimilati pe toata.

3. Echilibru azotat pozitiv - este bine ştiut ca dezvoltarea musculara are loc numai intr-un mediu bogat in azot, asta pentru ca prezenta azotului in structurile proteice este o conditie absolut esentiala. Daca va asigurati un aport optim şi constant de proteine in alimentatie, veti obtine acest azot atat de importantÃ? astfel veti asigura substratul dezvoltarii masei musculare. Simplu!

4. Energia - este evident ca mai multe mese inseamna aport energetic mai mare. Cei doi macronutrienti esentiali pentru energie sunt carbohidratii ÅŸi lipidele. Atat antrenamentul aerob, cat ÅŸi cel de forta vor consuma depozitele energetice ale organsimului, de aceea este absolut necesar sa aveti grija ca ele sa fie refacute in timp util.

5. Nivel normal de insulina - in cazul unui aport mare de carbohidrati cu indice glicemic crescut, secretia de insulina este foarte mare. Problema este ca in prezenta unei insulinemii crescute, devine aproape imposibila metabolizarea grasimilor.

6. Foamea - mancand frecvent nu vei suferi de accese de foame. Atunci cand ti-e foarte foame eÅŸti mult mai tentat sa mananci orice iti este la indemana ÅŸi de obicei se intampla sa fie junk food.



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 55418 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Articole din aceeasi categorie

CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR CIOCOLATA INTRE MIT SI ADEVAR
Dulce, aromata si cremoasa, ciocolata este in topul preferintelor pentru ...
ALIMENTE CARE ANULEAZA EFECTELE UNUI ANTRENAMENT EFICIENT ALIMENTE CARE ANULEAZA EFECTELE UNUI ANTRENAMENT EFICIENT
Mergi des la sala pentru a-ti modela o silueta armonioasa, ...


BENEFICIILE CONSUMULUI DE CEAPA BENEFICIILE CONSUMULUI DE CEAPA
Ceapa, prazul si usturoiul sunt unele din legumele neaose cu ...
ALIMENTE CARE DAU DEPENDENTA SI CENTIMETRI IN PLUS ALIMENTE CARE DAU DEPENDENTA SI CENTIMETRI IN PLUS
Tentatiile culinare sunt dificil de ocolit atunci cand vrei sa ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii