Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam FRIPTURA DE PORC LA TAVA
SCAPA DE KILOGRAMELE IN PLUS PRIN SPINNING
REUMATISMUL SE TRATEAZA!
CSID - Metoda de slabire zig-zag
EFEDRINA + COFEINA + ASPIRINA = COMBINATIE REUSITA IN ELIMINAREA MASEI ADIPOASE SI IN DEZVOLTAREA MUSCULARA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Stretching - brate - teorie
GALUSTE CU PRUNE
EVIDENTIEREA EXPERIMENTALA A LEZIUNILOR HEPATICE PRODUSE DE RL
Impins de la ceafa cu haltera
VARA ACEASTA ALEGE SNORKELING
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » FASCIITA PLANTARA - PROBLEME CU CALCAIUL

FASCIITA PLANTARA - PROBLEME CU CALCAIUL


Fasciita plantara este cea mai frecventa cauza a durerilor de calcai, localizate in portiunea inferioara a acestuia. De obicei durerea apare la primii pasi facuti dimineata, dupa repausul de noapte, dar se poate instala si la debutul unor activitati precum mersul sau alergatul, se reduce pe masura ce activitatea se desfasoara si de obicei reapare dupa o perioada de odihna si reluarea efortului. Se considera ca fasciita plantara este un raspuns inflamator cronic, nu o inflamatie acuta. Este destul de frecvent intalnita la cei care alearga si care fac nenumarate miscari de dorsiflexie (ridicarea varfului piciorului) si flexie plantara (coborarea varfului piciorului). De asemenea, este frecvent intalnita la cei care iau brusc in greutate.

Fascia plantara este una dintre structurile de rezistenta ale piciorului, care sustine arcul medial longitudinal al talpii. Aceasta fascie este intinsa atunci cand arcul piciorului se aplatizeaza, absorbind forta impactului in momentul in care calcaiul ia contact cu solul. Fascia plantara nu este foarte flexibila si de aceea, in urma acestor socuri repetate pot aparea mici rupturi la nivelul ei.

FASCIITA_PLANTARA__P_51828.jpgHaideti sa vedem care sunt semnele si simptomele fasciitei plantare. Durerea la nivelul calcaiului este cel mai frecvent intalnit simptom. Aceasta durere aparuta dimineata, reprezinta un semn clasic al fasciitei plantare. Explicatia instalarii in cursul diminetii este urmatoarea: peste noapte, piciorul sta in flexie plantara, datorita relaxarii musculaturii; acest lucru permite fasciei sa se scurteze. In momentul cand fascia scurtata este intinsa, apare durerea. Durerea apare si in momentul cand este reluata activitatea fizica dupa o perioada de repaus. In istoricul pacientului putem gasi relatarea unei creste rapide in greutate sau modificarea programului de antrenament. Dintre exercitiile de culturism care ar putea sa favoizeze aparitia fasciitei plantare, amintesc ridicarile pe varfuri cu haltera pe umeri sau la aparat, insa cazurile sunt destul de rare.

Cauzele aparitiei fasciitei plantare includ intinderea excesiva a fasciei sau suprasolicitarea, ceea ce produce microtraumatisme in special la nivelul insertiei fasciei pe calcaneu.

Factori predispozanti sunt considerati a fi platfusul, arcuirea excesiva a boltii plantei (talpii), pronatie excesiva, obezitate si crestere brusca in greutate, tendon achilean rigid, cresterea rapida a nivelului activitatii fizice (de exemplu cineva care se apuca dintr-o data sa faca mult sport), purtarea unor pantofi de proasta calitate, alergarea pe suprafata denivelata, meserii care necesita stat in picioare timp indelungat sau transportarea unor greutati mari, imbatranirea, alergarea pe nisip, factori ereditari.

Tratamentul fasciitei plantare

Acasa puteti face exercitii de stretching pentru gamba si laba piciorului si puteti aplica gheata, pana la prezentarea la medic (de preferat un ortoped). Cheia tratamentului este determinarea cauzei, fiindca in unele situatii se poate impune o interventie chirugicala de corectare. Daca este vorba de un platfus, pacientului ii va fi recomandata purtarea unor talonete care sa inalte bolta piciorului.

Tratamentul medicamentos presupune administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene timp de 2-5 sapamani, insa numai la recomandarea medicului. Este important sa fie evitate acele activitati care irita fascia, cum ar fi mersul in picioarele goale pe suprafata dura. In cazul obezitatii se impune scaderea in greutate. Se poate indica purtarea unor pantofi speciali care absorb socurile la nivelul calcaielor.

O manevra care poate fi eficienta este masajul talpii prin rularea ei pe un tub de 8-10 cm in diametru (o cutie de conserve, spre exemplu).

In cazuri mai grave se indica fizioterapie si purtarea unor dispozitive ortopedice.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 281395 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

SCAPA DE DISCONFORTUL MENSTRUAL SCAPA DE DISCONFORTUL MENSTRUAL
Dismenoree? Sindrom premenstrual? Chiar daca nu ai auzit de ele ...
PSORIAZISUL PSORIAZISUL
Psoriazisul este o afectiune caracterizata de innoirea mult prea rapida ...


10 MITURI DESPRE METODELE CONTRACEPTIVE 10 MITURI DESPRE METODELE CONTRACEPTIVE
In urma cu cel putin o suta de ani, femeile ...
CUM SA TRAIM MAI BINE CUM SA TRAIM MAI BINE
Titlul ar putea parea inselator. Nu este vorba de ce ...


Alte articole despre Sanatate






Pagina 8 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii