Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Extensia antebratelor la scripete
Rotirea trunchiului
IMPINS DE LA PIEPT PE PLAN DECLINAT - CELE DOUA FETE ALE MONEDEI
Ridicarea bratelor in lateral la cabluri
RELAXARE SI SPORT LA PLAJA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Exercitii pentru muschii oblici abdominali 1
Ridicarea umerilor cu gantera
CSID - Fructe de padure, prune uscate si mere autohtone pentru o imunitate de fier
CSID - Zaharul, inamicul numarul unu al siluetei
PREVENIREA INFECTIILOR IN TIMPUL SARCINII
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Servicii » Concursul DA JOS BURTA! » DA JOS BURTA! editia 2010
Concursul DA JOS BURTA!

DA JOS BURTA! editia 2010


Rezultatele acestei editii a concursului "Da jos burta!" sunt extraordinare. Castigatorul editiei, George Tudorica, in varsta de 35 de ani, a slabit 17,5 kg, fiind urmat de Ionut Negrisan cu 15,1 kg si Antonio Nastase cu 11,4 kg. George a trecut de la obezitate de gradul 1 la greutate normala, practic rezolvandu-si in aceasta perioada problema cu greutatea. Probabil ca pare exagerat de mult pentru o singura luna, insa va asigur ca starea lui de sanatate este in parametri normali, iar scaderea in greutatea a avut loc prin pierderea masei adipoase in cea mai mare masura.

DA_JOS_BURTA_editia__89633.jpg"Secretul" sau, desi nu este vorba de niciun secret, este cantitatea mare de efort fizic pe care si-a autoimpus-o. In niciun caz nu a fost vorba de infometare, pentru ca altfel nu ar fi rezistat la atat efort fizic. George a fost extrem de motivat sa scada in greutate si a facut mult mai mult efort fizic decat "norma" impusa prin acest program. In momentul de fata, nu numai ca a scapat de multe kilograme, dar si-a imbunatatit dramatic performantele fizice.

Din punctul meu de vedere a fost o editie la fel de reusita ca si celelalte. Grupul s-a inchegat inca de la inceput, iar complianta fata de noul stil de viata propus - respectiv o noua abordare a alimentatiei si aderarea la programul de antrenament - a fost maxima.


Sper sa continue sa se antreneze, iar cei care inca nu si-au rezolvat problema ponderala sa ramana pe aceeasi linie si in privinta alimentatiei.


Dr. Serban Damian





Cuvinte de la concurenti


Numele meu este George Tudorica si am 35 ani. M-am mutat in Bucuresti la 20 ani si nu am dat vreo importanta deosebita siluetei si greutatii normale, adica pe scurt a ceea ce inseamna sanatate. Incet-incet stilul de viata dezordonat, mesele luate haotic si dezordonat, berile de la terasa sau din fotoliu la meci au inceput sa se vada. Nu m-am transformat intr-un obez, dar ajunsesem la o greutate constanta de 87-88 kg, adica cam 10 kg peste greutatea mea maxima, pe care am dus-o... ani de zile. Anul acesta, in ianuarie, am reusit o perfomanta de care sunt extrem de mandru - m-am lasat de fumat dupa 18 ani, timp in care am fumat 2 pachete pe zi si chiar mai mult. Pentru mine acesta victorie reprezinta o realizare deosebita si asa cum inainte nu concepeam o zi fara tigari vreau sa le impartasesc tuturor celor care vor sa se debaraseze de acest viciu ca trebuie sa ai credinta, sa-ti doresti si sa vrei!! Nimic ceea ce tine de tine nu e imposibil!


Bun. Si acum sa va spun dragi prieteni ca ma trezeam cu o foame cumplita si as fi mancat si clantele de la usi, atat imi era de foame. Ma trezeam noaptea si mancam, dimineata, la pranz, seara, imi era foame in continuu si desi m-am ferit de dulciuri, bauturi carbogazoase, prajeli, ma apropiasem vertiginos de 100 kg, mai precis 98. Asta se intampla imediat dupa sarbatorile pascale. Nu la mult timp dupa, aprox. 2 saptamani, mi-a picat in maini revista Men's Health si m-am inscris pentru concursul "Da jos burta!". Am avut ceva sansa - la cateva zile am primit un mail in care mi se spunea ca am fost selectionat sa particip. Am raspuns, dar la 2 zile si raspunsul a fost, ne pare rau, dar n-ati raspuns la timp si locurile s-au ocupat. Nu va putem promite decat ca va punem pe o lista de asteptare si daca renunta cineva va anuntam! Asta e, mi-am spus, incep singur concursul cu mine insumi - vreau sa slabesc si sa ma intereseze cu adevarat sanatatea mea!


Si asta am facut: m-am apucat sa alerg dimineata, sa incerc sa nu mai mananc seara tarziu, sa fiu atent la ceea ce pun in farfurie.


Surpriza, la cateva zile m-au sunat cei de la revista si m-au anuntat ca cineva renuntase si puteam intra in concurs. M-am bucurat foarte tare, dar eu incepusem concursul cu mine, concurs pe care l-am tratat cu toata seriozitatea pana astazi, ziua finala. Cand scriu aceste randuri mai sunt cateva ore pana la intalnirea finala, masuratori si rezultate. Din punctul meu de vedere rezultatele sunt spectaculoase, dragi prieteni. O sa va spun doar ca am slabit 3 kg in trei saptamani, de cand m-am apucat singur si pana la incepera concursului. Rezultatele finale vi le va spune, dl dr. Damian, este privilegiul dumnealui. Dar sincer va spun, daca vrei cu adevarat poti. La inceput parca eram o baba ramolita, scuzati-mi plasticitatea expresiei, abia ma miscam si dupa o luna de zile performantele sportive au crescut intr-un mod absolut spectaculos. Nu a fost usor, dar prin vointa si determinare se poate, si oricare dintre voi puteti daca va doriti cu adevarat si sunteti perseverenti. O sa va spun doar atat: daca acum doua luni simteam ca plesnesc dupa ce alergam o suta de metri dupa autobuz, sunt tare fericit sa va spun ca in ultimele 5 zile de antrenament am alergat pe banda in sala de antrenament 100 km! Da, ati citit bine, 100km, nu este nici o greseala, asta inseamna 3-4 ore petrecute pe zi, vointa, dorinta de-ati depasi limitele, sudoare, scrasnit din dinti cand simti ca nu mai poti si sa mergi mai departe. Eu am inteles la propriu, la 35 ani, sensul acelui dicton care spune ca "succesul inseamna 10% inspiratie si 90% transpiratie". Da, transpiratie, adica munca, indarjire, vointa, transpiratia care siroieste pe trup cand efortul se inteteste si durata e tot mai mare, cand simti ca ajungi la capatul puterilor, dar nu te opresti pana nu-ti atingi tinta.


Si merita. Rezultatele rasplatesc cu varf si indesat toata sarguinta! Esti fericit si implinit cand dupa ce iti tragi sufletul vezi ceea ce ai reusit sa faci, lucruri la care nici nu te gandeai cand leneveai intr-un fotoliu...! Dupa cum v-am spus, peste cate ore este intalnirea finala! Abia astept! Imi doresc sa castig acest concurs si am luptat si muncit pentru asta! Dar indiferent de rezultat, cel mai mare castig este lupta cu tine insuti, depasirea limitelor, imbunatatirea aproape de la o zi la alta a performantelor sportive, satisfactia cand te privesti in oglinda si satisfactia morala pentru ce ai reusit!


Dragi prieteni, credeti-ma, fiecare dintre voi este capabil de asta si poate, dar trebuie sa isi doresca, sa se vizualizeze castigator in lupta cu el insusi si sa creada! Va doresc din suflet tuturor celor care doriti asta sa reusiti! Inainte sa-mi iau ramas bun vreau sa le multumesc din suflet tuturor celor care au contribuit la aceste rezultate si la excelenta desfasurare a concursului: revistei Men"s Health care ne a dat extraordinara sansa, d-lui dr. Serban Damian care ne a fost alaturi cu dietele personalizate, sfaturi, consiliere, instructorilor nostri care ne au chinuit putin, dar a meritat cu prisosinta, Florin Moldovan si Bogdan Pricop si nu in ultimul rand celor de la World Class pentru conditiile exceptionale de antrenament pe care ni le au oferit! Multumiri tuturor si ganduri bune tuturor celor care vor sa devina sanatosi, supli si voiosi! Sa auzim de bine!


GEORGE TUDORICA



Cand m-am inscris in concurs aveam aprox. 115 kg (la 1.75m inaltime) si un stil de viata departe de a fi numit sanatos: munca de birou ce implica cel putin 8 ore pe zi in fata calculatorului, iar in weekend-uri "profitam" de odihna si mancaruri care mai de care mai bogate in grasimi. Pe scurt, duceam o viata in mare parte sedentara si abundenta in zaharuri, carbohidrati si alte asemenea elemente vitale pentru intretinerea unei greutati de neinvidiat. De multe ori, munca pana la ore tarzii, ducea inevitabil la consumul de mancaruri tip fast food la ore apropiate de miezul noptii.


Am inceput sa constientizez pe masura ce am castigat in greutate, ca acest mod de trai imi afecteaza nu numai imaginea ci, si mai important de atat, sanatatea - oboseam repede, nu ma odihneam bine si oricat cautam sa ma "refac" in weekend, incepeam saptamana de munca tot obosit. Asadar, acum cateva luni de zile am luat decizia sa actionez si am inceput printr-un program propriu de activitate in timpul liber constand in mare parte din jogging. Starea fizica a inceput sa se amelorieze incet-incet, insa adevarata transformare a venit odata cu inscrierea in concursul organizat de Men’s Health. La momentul la care am fost selectat in program, greutatea mea era de aprox. 109 kg, capatata in decursul unui interval de aprox. o luna de zile. Odata ce am intrat in cadrul concursului, am beneficiat de sfatul unor specialisti in nutritie si exercitii fizice care mi-au oferit indrumarea necesara pentru a implementa un regim, atat alimentar cat si de exercitii, potrivit nevoilor organismului meu.


Cele mai importante lucruri de retinut, cel putin in ceea ce priveste experienta mea, au constat in:


- In ceea ce priveste nutritia: evitarea consumurilor de grasimi si axarea pe alimente bogate in fibre - legume, fructe, carne slaba (de pui sau curcan), mancatul la intervale scurte de timp, incepand chiar de la micul dejun (care nu trebuie sarit) si in cantitati reduse, evitarea cinelor tarzii (nu mai tarziu de 19:00);

- In ceea ce priveste exercitiul fizic, realizarea de exercitii cardio (de tip alergat, inot, mersul pe bicicleta) si nu a celor menite sa creasca masa muscular (ridicarea greutatilor etc.).


Alaturi de sfatul specializat, a contat de asemenea si perseveranta cu care am urmarit atingerea scopului avut si anume: de a ajunge la o greutate cat mai apropiata de cea avuta in urma cu 4 ani de zile, cand am inceput sa cresc in greutate, deci spre aprox. 85-90 kg. Astfel, am participat la toate sedintele de antrenament, programate de trei ori pe saptamana si, de asemenea, m-am straduit sa vin si in restul zilelor saptamanii (programul urmat a inclus si un abonament "full access" in cadrul complexului unde ne-am desfasurat antrenamentul), urmand exercitiile indicate de antrenori si totdeauna incercand sa ridic si mai mult stafeta, ajungand la niveluri de intensitate sporite. Efortul fizic a fost dublat de dieta alimentara indicata de medicul nutritionist, astfel ca m-am straduit sa respect toate mesele zilei intocmai. Aceasta a implicat un efort considerabil de vointa la inceput, pentru a rezista tentatiilor de a manca in stilul in care eram obisnuit sa o fac inainte, insa pe masura ce am continuat sa aplic dieta recomandata am constatat ca organismul meu se simte mult mai revigorat cu noul program de nutritie, creandu-mi astfel automotivatia de care aveam nevoie pentru a persevera.


Acum, la sfarsitul programului de slabire, am ajuns foarte aproape de greutatea urmarita si ma simt mai bine decat m-am simtit de mult timp. Stilul de viata este schimbat intru-totul iar activitatea fizica si alimentatia sanatoasa au devenit o constanta in viata mea, energia si buna dispozitie fiind un rezultat direct si vizibil al experientei traite. Intentionez sa aplic in continuare ce am invatat in cadrul acestui program si pot spune ca indiferent de rezultatul final al concursului, deja simt ca am castigat!

 

Multumesc pentru sfaturi!

MARIAN NEGRISAN




Concursul Men's health "Da jos burta!"a fost mai mult decat o provocare pentru mine, eu incercand de ceva timp sa-mi schimb stilul de viata si sa scap de excesul de kilograme.

Inainte de concurs deja slabisem cateva kilograme bune pe o perioada de 3 luni, insa de cum am inceput concursul m-am schimbat cu adevarat.

Pe perioada concursul am parcurs kilometri intregi pe jos, singurul ajutor fiind apa, am venit in mod regulat la sala, si in afara orelor de antrenament, avand in vedere ca in ultima luna am dat aproximativ 20 de examene, din care 4 absolut critice, si am sustinut o lucrare de licenta (la care am luat 10) consider ca m-am descurcat foarte bine.
Am reusit sa tin regimul aproape in intregime, in sensul ca, nu am mancat mereu toate mesele, dar am mancat la ore fixe si exact ce era in dieta, singurele exceptii facute au fost cam o data pe saptamana si au reprezentat orez si carne de vita de la un restaurant chinezesc. Am renuntat cu usurinta la sucurile acidulate, fast food, si tot ce dauneaza organismului. Am avut chiar o tentativa serioasa de a ma lasa de fumat, insa niste vesti foarte negre din partea familiei nu m-au lasat sa renunt la tigari.

Mi-am facut un program zilnic, care consta in exercitii fizice atat dimineata cat si seara, si chiar daca am lipsit la un antrenament sau doua, avand un examen sau o restanta la facultate, am recuperat ulterior.
La inceputul concursului abia daca puteam sa alerg 10 minute pe banda, acum stau pe banda o ora din care alerg 10 merg 5 si tot asa, si pe urma fac bicicleta, cross trainer, cateva bazine, sauna si dusul fierbinte la sfarsit.
Vreau sa ajung la greutatea ideala in urmatoarele 2 luni, dupa care voi face antrenamente pentru intretinere.
Stilul de viata mi l-am schimbat, urmand sa slabesc si in continuare pana la greutatea ideeala, si sa ma mentin pe viitor.

Dupa aceasta experienta am invatat intr-adevar ce inseamna sa mananci ca sa traiesti si nu sa traiesti ca sa mananci.
Chiar daca nu am slabit cel mai mult dintre toti concurentii consider ca sunt cel mai castigat pentru ca am reusit sa-mi modelez niste forme si aproape sa scap in totalitate de burta, sa scad sub pragul fizic si psihologic de 100 de kg si sa ajung la un echilibru intre corp si minte.

Ideea este urmatoarea, eu am incercat de mult timp regimuri disociate minune, pastile de slabit si alte portite, cheia insa este urmatoarea, ambitie si schimbarea mentalitatii si a stilului de viata, o dieta sanatoasa si activitate fizica sustinuta reprezinta cheia slabirii, iar cine vrea sa slabeasca poate sa ma caute sa-i povestesc mai pe larg exact prin ce am trecut si care ar fi pasii schimbarii stilului de viata. Ce am slabit acum, dar sa ne vedem peste un an.

Multumesc Men's Health pentru acceptarea mea in concurs, domnului doctor Serban Damian pentru regimul personalizat, si antrenorilor pentru interesul si suportul acordat!


ALEXANDRU GHICA




Problemele mele cu greutatea s-au accentuat treptat, inca de acum 5 ani,"castigand" cateva kilograme pe an si ceva colesterol. Aveam o viata sedentara, nu faceam sport si mancam dezordonat. Acum ma gandesc ca ambitia si motivatia au fost cele care mi-a lipsit, deoarece dupa cele 4 saptamani de antrenamente am ajuns sa imi doresc sa continui, sa imi para rau ca s-a terminat. Doresc sa continui ceea ce am inceput.

Cele cateva ore alocate o data la doua zile si efortul depus, zic eu ca se vad - ma simt mai usor, mai energic si am renuntat si la cateva din obiceiurile alimentare rele -prajeli, produse fast-food, sucuri carbogazoase, paine prea multa.

In urma sfaturilor medicale primite, dar si a ajutorului echipei de antrenori, am inceput un alt stil de viata, care la inceput credeam ca va fi greu, plictisitor, insa s-a dovedit benefic. Nu am facut febra musculara decat prima zi, apoi totul a decurs bine, exercitiile variate pe care le-am facut m-au ajutat sa slabesc corect in toate zonele.
Voi continua sa fac sport si sa mananc sanatos, pentru ca altfel ar fi pacat de ceea ce am realizat pana acum si nu as mai dori sa pun la loc kilogramele pierdute. Recomand celor care vor sa slabeasca sa consulte un medic, sa isi faca abonament la o sala si sa aiba ambitia sa isi schimbe stilul de viata, pentru ca este in avantajul lor. Singur este mai dificil sa slabesti, mai ales daca kg acumulate sunt multe, trebuie rabdare si dupa un timp se vad cu siguranta rezultatele daca nu "trisam". Este bine sa apelam la ajutorul specialistilor pentru a nu pierde masa musculara, pentru o dieta personalizata si pentru sustinere.

Multumesc echipei care m-a ajutat si sper sa se observe rezultatele obtinute!


RADU DOBRE




Un program deosebit de slabire in care se imbina perfect programele personalizate de nutritie, mai precis cum sa-ti respecti organismul oferindu-i exact nutritienti ce ii sunt necesari, si programe de exercitii special realizate pentru cresterea metabolismului si scaderea in greutate.

Inainte de inceperea acestui program de scadere in greutate ma simteam un tip cu greutate cu ghilimelele de rigoare, care obosea foarte repede la eforturi minore, lipsit de energie si cu multe indoieli in suflet.

Acum la terminarea unui program minim de 30 de zile sunt un om cu adevarat renascut, am reusit sa pierd aproximativ 12 kg, sa imi imbunatatesc starea fizica si psihica a organismului, devenind chiar mandru ca am facut parte din acest program complex care in sine are un singur rezultat, un stil de viata sanatos din toate punctele de vedere.


In continuare imi doresc continuarea acestui stil sanatos sanatos ca o prioritate imediata si pe termen foarte lung pana cand va deveni o obisnuinta cotidiana a vietii mele ulterioare.


ANTONIO NASTASE




Concursul Men’s Health "Da jos burta" a fost o provocare pentru mine.

Am fost o persoana sedentara, care nu facea sport sau miscare foarte multa; concursul m-a stimulat foarte mult pentru ca am avut antrenori care ma puneau sa fac exercitii si se tineau de mine sa fac corect si sa nu zabovesc. Colectivul a fost si el ok, eu unul m-am motivat foarte mult cand faceam antrenamentul toti. Domnul Doctor Seban Damian a avut grija de noi si a fost foarte atent si corect la masuratori si la regimul pe care ni l-a dat.


MIHAI BARBU


Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)



Adauga un comentariu Acest articol are 4 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(3 Aprilie 2014 11:38) mary a spus

Pentru a scadea in greutate se pot folosi diverse suplimente pe baza de plante care pot sa arda grasimile intr-un timp scurt. Eu am folosit suplimentul Ultra Slim pe o perioada de 3 luni de zile si am reusit sa mai dau jos din kilogramele care erau in exces. La inceputul curei eram destul de sceptica ca o sa reusesc sa slabesc, dar vazand ca se poate am castigat mai multa incredere in fortele mele.

(9 August 2010 22:47) dinca stefan a spus

va rog sa ne spuneti si noua programul de antrenament daca se poate. ce au facut si cat.
multumesc
felicitari participantilor

(9 August 2010 21:41) Mihai Ionescu Tautu a spus

Felicitari finalistiilor editiei 2010 a concursului " da jos burta " organizat de MENS HEALTH pentru rezultatele obtinute ! Mihai Ionescu Tautu

(13 Iulie 2010 15:53) Alexandra a spus

Felicitari si la cat mai multe editii!







Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii