Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam HIPERTENSIUNEA ARTERIALA
CORECTAREA LORDOZEI
PRACTICA QIGONG - ALTE BENEFICII, EXPERIMENTE SI RISCURI
Diana Andreea Acumurloae
CE ESTE FOTOSENSIBILITATEA?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole CALDURA CORPULUI IN TIMPUL EFORTULUl
Stretching - coapse - teorie
PLANUL TAU DE SCADERE IN GREUTATE
GENETICA IN LUPTA CU OBEZITATEA INFANTILA
METABOLISMUL MEU ESTE INCETINIT
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Psihologie » CUM SA AI O RELATIE SANATOASA

CUM SA AI O RELATIE SANATOASA


CUM_SA_AI_O_RELATIE__39088.jpgRelatiile sanatoase sunt distractive si te fac sa fii mai increzator in fortele tale. Poti sa ai o relatie sanatoasa cu oricine de-a lungul vietii tale: familia, prietenii sau partenerii tai de intalniri. Desi iau timp si energie, relatiile pe care le ai in adolescenta vor constitui o parte speciala din viata ta si iti vor da o lectie importanta despre cine esti tu cu adevarat.

Ce face ca o relatie sa fie sanatoasa?

Comunicarea - partea cea mai importanta a oricarei relatii sanatoase intre doua persoane este capacitatea de a-si vorbi si a se asculta una pe cealalta. Tu si cealalta persoana puteti sa va descoperiti una pe alta, sa va gasiti interesele comune, sa va impartasiti sentimentele, iar la nevoie sa va ajutati .Intr-o relatie sanatoasa, oamenii nu mint. Ascultandu-l cu atentie pe cel de langa tine si impartasindu-i sentimentele, ii demonstrezi ca este o parte importanta a vietii tale.

Respectul si increderea - intr-o relatie sanatoasa, inveti sa respecti si sa ai incredere in persoane importante din viata ta. Pot interveni oricand neintelegeri, dar trebuie sa inveti sa-ti pastrezi calmul si sa discuti despre ceea ce simti. Discutand calm, te va ajuta sa intelegi adevaratul motiv al neintelegerii si sa-ti dai seama cum poti rezolva situatia.Trecand peste aceste neintelegeri, va intari si mai mult relatia pe care o ai.

Cum pot sa stiu ca am o relatie sanatoasa cu cineva?

• Stii ca esti intr-o relatie sanatoasa cu cineva pentru ca te simti bine cand esti in preajma persoanei respective. Relatiile nesanatoase te pot face sa te simti trist, nervos, speriat sau ingrijorat.
• Relatiile sanatoase implica o cantitate egala din cat dai si cat primesti. Intr-o relatie nesanatoasa exista o balanta incorecta. Poti simti ca in majoritatea timpului tu dai persoanei de langa tine mai multa atentie decat iti acorda ea tie.
• Ar trebui sa te simti in siguranta in preajma celeilalte persoane si sa simti ca poti avea incredere totala in ea. Intr-o relatie sanatoasa, iti place sa petreci timp langa cealalta persoana si nu sa te simti presat cand trebuie sa fii alaturi de ea. Relatiile nesanatoase nu includ respect si incredere, care fac o relatie sa fie santoasa.

Daca nu simti ca exista comunicare, respect si incredere intr-o relatie, inseamna ca esti mai probabil intr-o relatie nesanatoasa. Vei incerca poate sa te confesezi persoanei de langa tine si sa-i spui ceea ce simti sau vei fi nevoit chiar sa pui capat relatiei. Daca ti-e greu sa incetezi orice legatura cu ea, discutati despre cum ati putea sa va imbunatatiti relatia sau cere sfatul cuiva despre acesta situatie. Daca inveti cum sa construiesti o relatie sanatoasa, vei fi capabil sa ai astfel de relatii cu toti oamenii pe care ii vei cunoaste de-a lungul vietii.

Prieteniile pot fi complicate... Vei incerca sa-ti faci noi prieteni in timp ce te stradui sa-i pastrezi pe cei vechi.Un lucru care poate face o relatie de prietenie complicata este presiunea grupului. Presiunea grupului intervine atunci cand alegi sa faci un lucru pe care in mod normal nu l-ai face sau sa incetezi sa faci ceva care iti place pentru ca esti ingrijorat de ceea ce ar putea zice prietenii tai.Unii prieteni s-ar putea sa te preseze sa faci ceva pentru ca "toata lumea face acel lucru". Cea mai mare provocare va fi totusi sa faci fata presiunilor de acest gen.

Iata cateva trucuri care sa te ajute sa rezolvi o neintelegere cu un prieten:

• Ai dreptul sa spui "nu" unui prieten de cate ori consideri ca este cazul - Intr-o relatie sanatoasa, nu ar trebui sa-ti fie frica ca iti pierzi un prieten daca il refuzi intr-o situatie. Prietenii buni iti vor respecta dreptul de a spune nu in orice situatie si nu iti vor face zile grele. Este important sa le arati insa prietenilor tai intelegere cand iti vor spune "nu " si tie.

• Daca tu si prietenul tau nu sunteti de acord cu un anumit lucru si aveti discutii in legatura cu asta,nu inseamna ca aveti o relatie nesanatoasa - Nu poti sa fii intotdeauna de acord cu tot ceea ce zic prietenii tai. Atata timp cat tu si prietenul tau puteti discuta despre anumite neintelegeri, sunteti capabili sa le depasiti. Relatiile sanatoase implica incredere si capacitatea de respecta parerile, chiar daca sunt diferite.

• Prietenii pe care ti faci si relatiile pe care le construiesti te vor ajuta sa te intelegi mai bine - Vei descoperi ce va place sa faceti impreuna, dar cel mai important, vei invata cum sa-ti alegi prietenii si cel fel de prieten vrei sa fii tu pentru alte persoane.

Un capitol la fel de important sunt relatiile de iubire pe care le avem de-a lungul vietii. Fiecare va fi pregatit de o relatie de dragoste la timpul potrivit. O relatie de dragoste este o ocazie deosebita sa cunosti pe cineva, sa-ti impartasesti sentimentele si gandurile si sa aveti preocupari comune.

Relatiile de iubire sanatoase ar trebui sa aiba aceleasi ingrediente ca si cele de prietenie: comunicare, sinceritate si respect. Relatiile de iubire sunt putin mai speciale deoarece includ sentimente mai profunde. Vei fi tentat la inceput sa-ti petreci tot timpul cu partenerul tau. Dar trebuie sa-ti creezi propria independenta si sa inveti sa stai si departe de persoana iubita, construind astfel astfel o relatie cat mai sanatoasa.

Nu ar trebui sa te simti presat sa faci ceva ce nu vrei sa faci. El/ea ar trebui intotdeauna sa respecte dreptul tau de a zice nu la orice te face sa te simti inconfortabil. Este important ca amandoi sa va cunoasteti limitele si sa actionati ca atare. Discutand despre ceea ce simtiti in legatura cu anumite lucruri, puteti sa evitati diverse situatii cand sunteti presati sa luati decizii si sa va concentrati pe ceea ce e important.

Iata cateva trucuri pentru a incepe o relatie de dragoste sanatoasa:

• Incearca sa cunosti persona respectiva purtand discutii pe diverse teme.
• Iesiti cu un grup de prieteni intr-un loc public la primele intalniri.
• Planuiti activitati distractive precum mersul la film, un picnic, o plimbare pana la mall sau o plimbare in parc.
• Stabiliti de la inceput anumite reguli pe care sa le respectati.

Intalnirile constituie o parte distractiva si interesanta a vietii tale. Poate fi putin confuz la inceput, dar pe masura ce ajungeti sa va cunoasteti iti vei da seama daca acea persoana e potrivita pentru tine. Important este sa invatati sa construiti o relatie sanatoasa.



Dr. Raluca Burja


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 33757 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

SA II SPUI SAU NU CA ESTE BOLNAV? SA II SPUI SAU NU CA ESTE BOLNAV?
Sentimentele pe care le traiesc anumite persoane atunci cand sunt ...
MEDITATE ASUPRA STILULUI DE VIATA MEDITATE ASUPRA STILULUI DE VIATA
Ca oameni aflati sub spiritul vremilor, cum spune cronicarul, auzim ...


CINE MI-A FURAT ADOLESCENTA? CINE MI-A FURAT ADOLESCENTA?
"Toata lumea spune ca adolescenta e cea mai frumoasa varsta. ...
EFECTELE ALCOOLULUI ASUPRA PSIHICULUI EFECTELE ALCOOLULUI ASUPRA PSIHICULUI
In mod cert ai tot auzit despre efectele consumului excesiv ...


Alte articole despre Psihologie






« 1 2 3 4 »
Pagina 3 din 4






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii