Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CSID - Consumul de bere nu iti mareste abdomenul
SUCCES DAY, FLP 2007
SLABA SI FRUMOASA
Emisiunea Topsport - Stretching asistat
EXERCITII CU GREUTATI PENTRU UMERI


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole DA JOS BURTA! editia 2010
SLABIREA, OBIECTIV EUROPEAN
DE CE SA BEI CEAI VARA?
ANTRENAMENT DE TOAMNA
SALATA CU BRANZA SI OUA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » CONTROLUL GREUTATII SI AL STILULUI DE VIATA

CONTROLUL GREUTATII SI AL STILULUI DE VIATA


CONTROLUL_GREUTATII__33904.jpgPentru a avea o greutate stabila trebuie sa existe un echilibru intre energia pe care o asimilezi din mancarea consumata si energia consumata. Atunci cand o persoana consuma mai multe calorii decat energia pe care o consuma, organismul stocheaza caloriile suplimentare in celulele de grasime. In urma unor cercetari realizate de-a lungul timpului s-a constatat ca factorii genetici au o influenta considerabila asupra Indicelui de Masa Corporala (IMC) si asupra obezitatii. Cu toate acestea, persoanele care sunt predispuse la obezitate pot reduce acest risc prin adoptarea unui stil de viata sanatos care trebuie sa includa neaparat si miscarea fizica.

Un adolescent din 5 este obez

Problemele de greutate la copii si adolescenti cresc intr-un ritm alarmant. Potrivit unui studiu realizat de Institutul National de Cercetare pentru Textile din Romania, un adolescent din cinci este obez. Studiul a fost realizat pe un esantion de 3000 de copii din toate regiunile tarii. Rezultatele arata in felul urmator: baieti cu varsta de 7 ani- 26% sunt supraponderali, de 12 si 16 ani, 25%, respectiv 22% se afla in aceeasi situatie. In ceea ce le priveste pe fete: 19% dintre fetitele de 7 ani sunt supraponderale, 31% dintre fetele de 12 ani prezinta aceeasi problema, iar in cazul celor de 16 ani, procentul fiind ceva mai mic, de doar 21%.

Care sunt motivele?

Consumul regulat de tip fast food si lipsa activitatilor fizice. Potrivit studiului mentionat mai sus, 40% din numarul adolescentilor de 16 ani consuma fast-food si 60% din numarul tinerilor de aceeasi varsta nu fac miscare deloc.

Copii si adolescentii, dar mai ales adultii au tendinta de a consuma fast-food in cantitati mari. Desi este gustoasa, mancarea tip fast-food are numeroase calorii si grasimi nesanatoase, care in timp dauneaza organismului. Cel mai intalnit efect nociv al fast-food-ului este obezitatea cu care se confrunta din ce in ce mai multe persoane. Aceasta afectiune poate cauza, la randul ei, boli cronice precum diabetul zaharat, afectiuni cardiovasculare sau chiar anumite forme de cancer.

Mai mult de atat, in cazul copiilor si adolescentilor, cat si in cazul adultilor, potrivit unui studiu realizat in anul 2003, un motiv care poate duce la aparitia obezitatii il constituie privitul la televizor. Din rezultatele studiului reiese faptul ca pentru fiecare 2 ore petrecute la televizor, in fiecare zi, riscul de obezitate creste cu 23%, iar in cazul diabetului de tipul 2 creste cu 14%. In momentul in care ne uitam la televizor, organismul consuma mult mai putina energie decat daca am citi, am scrie sau am conduce o masina.

Obiceiurile alimentare

Oamenii nu numai ca mananca mai multa mancare fata de acum 20 de ani, dar au si tendinta de a opta din ce in ce mai des pentru preparatele cu multe grasimi si zaharuri de tip fast-food in locul celor preparate in casa. Persoanele cu astfel de obiceiuri alimentare au un risc mai mare de a suferi de obezitate. Fast-food-ul este mult mai daunator in comparatie cu mancarurile servite la restaurant. Alimentele de tip fast-food tind sa fie consumate in cantitati mari, insa ele contin in general multe calorii si grasimi nesanatoase, si mai putine ingrediente hranitoare si bogate in vitamine necesare organismului.

Si alte obiceiuri alimentare ne pot pune in pericol sanatatea. Cati dintre noi spun ca nu pot dormi daca simt ca le este foame? Eu personal, am auzit foarte multe persoane spunand acest lucru. Ei bine, a servi masa la ore tarzii sau chiar in timpul noptii este un obicei care in timp are efecte negative asupra organismului. Nu-i de mirare daca te trezesti fara pofta de mancare, te simti obosit sau ai insomnii. Toate acestea sunt cauzele prostului obicei de a manca atunci cand nu este indicat.

Ti s-a intamplat vreodata sa mananci ceva doar pentru ca ai chef, dar nu ti-e foame? Daca, da, trebuie sa stii ca acest obicei este destul de periculos pentru ca se poate transforma intr-o dependenta careia nici nu ii dai importanta. Ori de cate ori ai chef sa mananci un aliment bogat in calorii abtine-te sau opteaza pentru fructe si legume. De obicei, tindem sa consumam alimentele preferate in momentele in care ne uitam la televizor sau in fata calculatorului. Atentie, insa, in astfel de momente creierul nu ne mai atentioneaza ca am mancat destul deoarece este ocupat cu cealalata activitate. De aici, si riscul de a consuma mai multa mancare si implicit, de a acumula mai multe calorii.

Ce e de facut?

In ceea ce ii priveste pe copii, riscul obezitatii poate fi considerabil diminuat prin abordarea multidisciplinara, schimbarea obiceiurilor alimentare si a comportamentului, cat si prin includerea unui program de exercitii. Studiile efectuate de-a lungul timpului arata faptul ca reducerea consumului de calorii cu doar 200-260 pe zi previne cresterea in greutate in cazul celor mai multi copii supraponderali. In cazul adultilor, chiar si 2-3 kilograme date jos pe o perioada mai lunga de timp pot reduce riscul aparitiei bolilor de inima si a diabetului.

Daca vrei sa slabesti si apoi sa reusesti sa iti menti greutatea corporala la care ai ajuns este indicat ca in fiecare zi sa faci miscare cel putin o ora, sa consumi alimente care contin cat mai putine calorii, sa iei micul-dejun in fiecare dimineata, sa mananci moderat si in weekend-uri, nu doar in timpul saptamanii si nu in ultimul rand sa te cantaresti in mod constant pentru a pastra o evidenta a greutatii corporale.



Elena Diaconu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 45084 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

5 DILEME LEGATE DE SILUETA 5 DILEME LEGATE DE SILUETA
Ai hotarat sa lupti impotriva kilogramelor in plus cu un ...
OBICEIURI CARE PERICLITEAZA SLABIREA OBICEIURI CARE PERICLITEAZA SLABIREA
Este usor de inteles de ce invingerea unor obiceiuri nesanatoase ...


DIETA MAYO TE SCAPA DE 10 KG IN 2 SAPTAMANI DIETA MAYO TE SCAPA DE 10 KG IN 2 SAPTAMANI
Bazata pe o relatie chimica intre alimente, aceasta cura de ...
7 MITURI SURPRINZATOARE DESPRE ARDEREA GRASIMILOR 7 MITURI SURPRINZATOARE DESPRE ARDEREA GRASIMILOR
Daca urmaresti folclorul arderii grasimilor, foarte posibil te vei descoperi ...


Alte articole despre Slabire






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii