Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam IMPINS CU BARA DE LA CEAFA
SANGELE VINDECATOR
PLEDOARIE PENTRU EXERCITII IN AER LIBER
Alegerea unui program de scadere in greutate
CARNEA - VALOARE NUTRITIVA


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Valori nutritionale produse zaharoase
Flexii inverse
CAT DE SINCERI SUNTEM?
6 CAUZE ASCUNSE ALE ALERGIILOR DE PRIMAVARA
EXERCITII PENTRU UMERI FRUMOSI
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Slabire » COMPOZITIA CORPULUI IN PROCENTE

COMPOZITIA CORPULUI IN PROCENTE


De multe ori sunt nevoit la cabinet, in cadrul orelor de consultanta pe probleme de estetica corporala sa lamuresc pacientii in legatura cu compozitia corpului lor, astfel incat sa inteleaga de ce atunci cand isi propun sa slabeasca este mai importanta determinarea procentului de tesut adipos decat greutatea totala constatata pe cantar.

Compozitia corpului este un termen tehnic care defineste diferitele componente ale corpului, care impreuna alcatuiesc greutatea totala.Corpul omenesc este alcatuit din mai multe tipuri de tesuturi, dintre care unele sunt metabolic active cum ar fi tesutul muscular, osos sau cele de la nivelul diverselor organe, iar altele sunt metabolic inactive sau cu o activitate foarte redusa, cum ar fi tesutul adipos sau cel conjunctiv.

Cantarele nu pot face diferenta intre tesutul "slab" si cel gras, de aceea o persoana cu greutate peste normalul statuat de catre tratatele medicale ar putea fi incadrata in categoria obezilor. Un culturist poate avea tesut adipos in procent de 8% din greutatea totala a corpului, insa poate cantari cu zeci de kilograme mai mult decat ar aparea a fi normal pe un grafic al greutatii raportata la varsta si inaltime.

In special pentru atletii de performanta, este important sa se determine compozitia corpului prin metode standardizate. Standardul de aur pentru aceste determinari este hidrodensitometria. Totusi, fiindca aceasta metoda este complicata si costisitoare, multi medici recurg la masurarea pliurilor cutanate, care poate avea o acuratete de pana la 98% daca este efectuata de catre o persoana experimentata. O alta metoda utilizata este bio-impedanta, desi este destul de controversata din punct de vedere al corectitudinii rezultatelor.Valorile procentelor de grasime corporala variaza mult in cadrul unei populatii. Se considera ca un minim acceptabil (privind din perspectiva starii de sanatate) este de 5% pentru barbati si 12% pentru femei. In medie, valoarea acestui procent este de 15-18% pentru barbati si 22-25% pentru femei.

Sportivii si in special culturistii se gasesc catre limita inferioara a acestei scale. Pentru cei ce se orienteaza catre marea performanta, valorile optime sunt mult mai reduse decat pentru un individ normal. Diferenta principala intre aceste categorii este data in mare parte de catre cresterea masei slabe, adica a tesutului muscular. Studiile sugereaza ca procentul de grasime corporala este in relatie invers proportionala cu capacitatea aerobica maxima. Masa musculara este in relatie direct proportionala cu performanta in sporturile in care este nevoie de forta.

Este bine cunoscut ca prea multa tesut adipos este nesanatos si poate atrage dupa sine o multime de boli. O valoare peste 25% la femei si peste 32% la barbati se coreleaza cu un risc inalt de imbolnavire. La polul opus se afla problema unei scaderi radicale a stratului adipos, in special in cazul anorexiei, o tulburare legata de alimentatie, care se asociaza cu amenoree si osteoporoza.Trebuie spus ca desi compozitia corpului are o importanta baza genetica (cum ar fi tendinta la obezitate), cel mai important aspect ramane cel legat de stilul de viata. Dupa varsta de 16 ani, modificarile in ceea ce priveste stratul adipos provin din cresterea volumului celular si al numarului celulelor. Acestea cresc in volum prin depozitarea de lipide provenite din excesul caloric.

Cum putem schimba compozita corpului? Simplu: reducand stratul adipos si crescand masa musculara. Pentru a scapa de startul adipos este necesar sa echilibram raportul intre caloriile introduse in organsim si cele pe care organismul le "arde". Cea mai eficenta metoda este marirea nivelului de efort fizic depus. Efortul aerob este calea pentru a metaboliza lipidele, insa trebuie combinat cu antrenamentul de forta pentru a pastra sau chiar creste masa musculara, locul unde se produce "arderea" grasimilor.


Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 59557 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

SCADEREA IN GREUTATE IMBUNATATESTE CALITATEA VIETII SEXUALE
Aveti nevoie de inca un motiv in plus pentru a ...
CUM DEPASIM FAZA DE PLATOU IN CURELE DE SLABIRE?
Oricine a trecut printr-un program de scadere in greutate (prin ...


CUM SA ARZI 300 DE KILOCALORII IN 30 DE MINUTE
Pentru toti cei care lupta din greu cu startul adipos ...
OBEZ VS. OBEZA
Cercetatorii au ajuns la concluzia ca barbatii si femeile nu ...


Alte articole despre Slabire






Pagina 11 din 12






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii