Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole Stretching - coapse - exercitii set 3
BENEFICIILE SARUTULUI ASUPRA SANATATII
MITURI DESPRE SANATATE SI OBEZITATE
POFTITI LA SLABIT! MARCEL
ANOREXIA NERVOASA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta

Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Ecuatia slabirii. Ghid de nutritie si antrenament pentru o viata de calitate Fierbinte
Noua carte a  doctorului Șerban Damian poate deveni un aliat perfect, un ”prieten” apropiat,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam DA JOS BURTA! editia 2006
Nike FuelBand
CE AR TREBUI SA STIE ORICE CULTURIST DESPRE TRATAMENTUL MICILOR TRAUMATISME
5 SOLUTII EFICIENTE PENTRU PREVENIREA OSTEOPOROZEI
CSID - Fructele in cantitati mari pot fi mai periculoase decat dulciurile
Sunteti aici :: Nutritie » CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI

CIOCOLATA NEAGRA, BOGATA IN ANTIOXIDANTI


CIOCOLATA_NEAGRA_BOG_44957.jpgCiocolata neagra contine mult mai multi antioxidanti decat afinele, ceaiul verde sau vinul rosu, compusi naturali ce ajuta celulele organismului sa reziste la atacul radicalilor liberi. Polifenolii ce se regasesc in ciocolata sunt substante care reduc nivelul lipidelor din sange si mentin elasticitatea vaselor sangvine, prevenind aparitia diferitelor tipuri de afectiuni cardiovasculare. Pe langa antioxidanti, ciocolata neagra mai contine si proteine, acizi grasi mononesaturati si polinesaturati, potasiu, magneziu, calciu, fier, zinc, vitamine B si E, care imbunatatesc starea de sanatate.

Atenueaza simptomele cirozei hepatice

In urma unui studiu, cercetatorii spanioli au descoperit ca ciocolata neagra limiteaza cresterea presiunii sangvine in cavitatea abdominala, ce poate atinge nivele critice in cazul bolnavilor de ciroza. La experiment au luat parte 21 de pacienti cu boli hepatice in stadiu terminal. La bolnavii care au inclus ciocolata neagra in dieta lor s-a observat o imbunatatire a starii de sanatate, comparativ cu persoanele care nu au consumat ciocolata. Proprietatea benefica a ciocolatei negre este datorata antioxidantilor din boabele de cacao, care ajuta la relaxarea membranelor celulare din peretii vaselor de sange, devenind astfel mai flexibile.

Reduce nivelul colesterolul "rau"

Nivelul crescut de colesterol este una dintre cauzele aparitiei diabetului si a bolilor de inima. Pentru reducerea colesterolului rau este indicat consumul de fibre alimentare. 30 de grame de ciocolata neagra contin 3 grame de fibre, adica 12% din necesarul zilnic. Desi poate fi bogata in grasimi saturate, este mult mai buna decat uleiul de palmier sau cel de cocos. Nici caloriile nu vor fi o problema, 30 de grame avand in jur de 167 calorii.

Imbunatateste vederea

Ciocolata neagra imbunatateste abilitatea de a vedea in situatii cu un contrast scazut, pe timp de ceata, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii din Maria Britanie. La studiu au participat 30 de voluntari, barbati si femei, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani care au fost supusi unui test de vedere dupa ce au mancat o ciocolata neagra. Participantii au dat testul de doua ori, o data dupa ce au mancat ciocolata neagra si o data dupa ce au mancat ciocolata alba. Diferenta dintre cele doua este cantitatea de flavanoizi, ingredientul principal din ciocolata neagra. Cercetatorii au observat ca voluntarii care au mancat ciocolata neagra se descurca mai bine la testele de vedere, in comparatie cu persoanele care au consumat ciocolata alba. Ei atribuie acest lucru capacitatii flavanoizilor de a creste fluxul de sange spre creier, dar si spre retina.

Scade presiunea arteriala

Consumata in cantitati mici, ciocolata neagra ajuta la scaderea presiunii arteriale, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Yale din Statele Unite ale Americii. Voluntarii care au participat la test au mancat aproximativ 6 grame de ciocolata neagra si doar dupa doua ore de la consum au prezentat o imbunatatire a fluxului sanguin si tensiune mai mica. Astfel, riscurile de boli cardiovasculare si implicit, cele de infarct miocardic si de accident vascular cerebral sunt reduse cu 40%.

Reduce stresul si anxietatea

Ciocolata neagra stimuleaza substantele produse de creier numite endorfine, care reduc stresul, senzatia de durere si induc starea de fericire. Totodata, ciocolata actioneaza direct asupra serotininei, un hormon cu rol neurotransmitator care intervine in producerea somnului, in procesele mintale si afective (despresie si anxietate), in functii motorii si hormonale, dar si in termoreglare. In plus, magneziul care se gaseste in ciocolata are efect relaxant si favorizeaza transmiterea influxurilor nervoase la nivelul creierului.

Scade pofta de alimente bogate in calorii

Ciocolata neagra, spre deosebire de cea cu lapte, scade pofta de dulciuri si alimente boagte in grasimi, conform cercetatorilor de la Universitatea din Copenhaga. Cei 16 barbati care au participat la studiu au fost supusi la 2 teste separate. Mai intai au mancat 100 de grame de ciocolata neagra, iar in timpul celui de-al doilea test au consumat ciocolata cu lapte. In urma experimentului, cercetatorii au descoperit ca persoanele care au mancat ciocolata neagra au consumat apoi cu 15% mai putine calorii, in comparatie cu cei care au consumat anterior ciocolata alba.

Rasfata pielea

Pe langa beneficiile pe care le are asupra organismului, ciocolata este folosita si ca produs cosmetic. Pentru o piele matasoasa ai nevoie de 2 cesti de lapte cu ciocolata topita, 2 linguri de sapun lichid si o lingurita de miere. Amestecul obtinut se adauga in cada in momentul in care faci baie. Vei vedea ca rezultatele dorite nu vor intarzia sa apara.



Elena Diaconu

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 21090 ori.



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(14 Aprilie 2015 14:10) Luado Chocolate a spus

Iubitorii ciocolatei sanatoase si fine pot sa incerce sortimentele de ciocolata belgiana de la Luado Chocolate. Este intotdeauna proaspata, contine doar ingrediente 100% naturale si este lucrata manual in Brasov: http://www.ciocolatabelgiana.com/


Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13


Noutati
28 Noiembrie 2017
Ecuatia slabirii. Ghid de nutritie si antrenament pentru o viata de calitate
Noua carte a  doctorului Șerban Damian poate deveni un aliat perfect, un ”prieten” apropiat,

20 Octombrie 2016
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimentația este una dintre componentele de maximă importanță ale pregătirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o moleculă grasă (numită „lipid”) care este formată în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri