Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam Abductia piciorului la aparat (din pozitia stand in picioare)
MANCAREA SI PERSONALITATEA
BENEFICIILE FRUCTELOR DE SEZON
IG MARE
AFLA CARE SUNT DUSMANII UNUI ZAMBET FRUMOS


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole ACTIUNI DISTRUCTIVE ALE RADICALILOR LIBERI IN ORGANISM
Ridicarea genunchilor la piept din atarnat la bara
EXERCITII PENTRU UN POSTERIOR PERFECT
CAI MAI USOARE DE A PIERDE DIN GREUTATE
SCAPA DE LEZIUNILE ACNEICE!
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI Fierbinte
Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » CEL MAI BUN MOMENT AL ZILEI PENTRU A ARDE CALORII

CEL MAI BUN MOMENT AL ZILEI PENTRU A ARDE CALORII


CEL_MAI_BUN_MOMENT_A_58101.jpgCare este cel mai bun moment in timpul zilei sa-ti faci exercitiile aerobice?

Raspunsul este: oricand! Cel mai important lucru este insa sa le faci pana la urma. Exercitiile cardio, precum mersul pe jos, alergatul, mersul pe bicicleta efectuate pentru cel putin 30 de minute, te vor ajuta sa arzi caloriile oricand le executi. Dar daca vrei sa ai beneficiu maxim din toata activitatea fizica pe care o depui, ar trebui sa te trezesti dimineata cat mai devreme si sa-ti faci exercitiile cardio inainte de a lua micul dejun, chiar daca de obicei nu te trezesti asa de dimineata. Exercitiile aerobice facute pe stomacul gol au trei avantaje majore :

Dimineata devreme inainte de a manca, nivelul glicogenului din muschi si ficat este scazut. Daca mananci cina la ora 7 seara si micul dejun la ora 7 dimineata, sunt 12 ore in care nu consumi mancare. In timpul acestor 12 ore, nivelul de glicogen scade treptat pentru a furniza cantitatea de glucoza necesara pentru desfasurarea in bune conditii a anumitor functii ale organismului, chiar si cand acesta este in repaus. Asa ca te vei trezi dimineata cu rezervele de glicogen epuizate si cu un nivel scazut de glucoza in sange - moment optim de altfel pentru a arde grasimile. Cata grasime vei arde este sub semnul intrebarii, dar anumite studii sugereaza ca pana la 300 % din grasime este arsa cand exercitiile cardio sunt efectuate cand rezervele de glicogen sunt epuizate.

Deci cum merg mai exact lucrurile ? Este foarte simplu, in principiu. Glicogenul este principala si preferata sursa de energie a organismului tau. Cand principalul combustibil este insa in cantitate scazuta , organismul tau este fortat sa apeleze la o alta sursa de energie de rezerva care nu este alta decat grasimea din organism. Daca efectuatul exercitiilor cardio de dimineata nu este o optiune pentru tine , o alta posibilitate ar fi imediat dupa antrenamentul cu greutati. Ridicatul greutatilor este o activitate anaerobica prin natura ei si prin urmare se consuma rezervele de glicogen din muschi. De aceea o sesiune cardio dupa ridicatul greutatilor are acelasi efect ca si efectuarea exercitiilor cardio pe stomacul gol.

Al doilea beneficiu pe care il ai din efectuarea exercitiilor cardio dimineata este ceea ce se numeste efectul " dupa ardere". Cand faci o sedinta cardio dimineata , nu vei arde grasime numai in timpul efectuarii exercitiilor, dar vei continua sa arzi grasimi cu o rata destul de accelerata si dupa antrenament. De ce? Deoarece o sesiune intensa de exercitii cardio poate sa-ti mentina metabolismul accelerat timp indelungat dupa ce activitatea este terminata. Daca faci exercitii cardio noaptea , vei arde si atunci calorii . Dar in cazul exercitiilor cardio efectuate noaptea nu se verifica efectul " dupa ardere", pentru ca metabolismul incetineste cand mergi la culcare. Cand dormi, rata metabolica este mai lenta decat in alta perioada a zilei.

Al treilea beneficiu al antrenamentelor de dimineata este sentimentul de implinire pe care il vei avea de-a lungul zilei dupa un antrenament inviorator. Exercitiile pot deveni o experienta placuta ,chiar daca este o adevarata provocare pentru tine sa te trezesti dimineata asa devreme si sa depui putin efort sa le executi.

Vei spune ca este dificil sa te trezesti dimineata asa devreme si sa te motivezi sa lucrezi. Dar priveste in trecut cand poate ai avut o sarcina dificila de dus la capat si ai reusit sa te descurci.Nu te-ai simtit minunat dupa aceea? Daca duci la bun sfarsit orice sarcina, in special una de ordin fizic, iti da un impuls pozitiv. Psihologic, exercitiul fizic elibereaza endorfine ( substante secretate de catre tesutul nervos si hipofiza a caror actiune este analoaga cu cea a morfinei ) in organismul tau, care sunt pe departe mai puternice decat morfina. Endorfinele reduc stresul, iti imbunatatesc starea de dispozitie, circulatia sangelui si indeparteaza durerea. Daca te trezesti dimineata si iti duci la bun sfarsit sarcina efectuarii exercitiilor, vei avea un sentiment de implinire, iar toata ziua vei fi mai fericit si mai putin stresat stiind ca partea dificila a zilei este in spatele tau.

Deci, mai poti sa afirmi acum ca nu esti o persoana care s-ar putea trezi de dimineata? Sigur ca este o adevarata provocare, dar stii ce? Dupa cateva saptamani te vei obisnui cu acest program si chiar o sa-ti placa. Fa o promisiune cu tine insusi sa faci acest lucru pentru 21 de zile. Dupa ce vor trece cele 21 de zile, te vei simti mai bine si iti vei face din atrenamentul de dimineata un obicei, la fel ca si spalatul pe dinti sau dusul de dimineata. Odata ce vei descoperi placerea in ceea ce faci, vei deveni dependent de acest lucru. Inainte sa-ti dai seama , exercitiile cardio vor deveni un nou obicei, metabolismul tau se va accelera si te vei simti fantastic toata ziua.

Majoritatea grasimii se afla stocata sub piele, sub forma de grasime subcutanata. Aceasta este formata din celule grase, iar organismul uman are aproximativ 50-200 milioane de celule grase distribuite in intreg corpul. De asemenea, grasimea poate fi stocata si in alte zone ale organismului, dar acest lucru depinde de sexul persoanei. Pentru majoritatea femeilor, o mare parte din grasime este stocata in zona sanilor, a taliei, coapselor si feselor. Barbatii au cel mai mare procentaj de grasime stocat in zona pieptului, abdomenului si in regiunea feselor.

Exista de asemenea tesut gras in jurul rinichilor, ficatului si chiar in interiorul muschilor. De fapt, pe masura ce inaintam in varsta grasimea din muschi incepe sa creasca , iar daca nivelul activitatii fizice scade este posibil ca muschiul sa se micsoreze si sa fie inlocuit de tesut gras. Rezultatul este ca pierdem din forta, dar creste volumul muschiului deoarece grasimea este mai putin densa decat muschiul si ocupa mai mult spatiu.

Singurul scop al celulelor grase este sa stocheze moleculele de grasime. Acestea sunt formate prin concentrarea acizilor grasi in torentul sangiun, ca de exemplu dupa o masa bogata. O crestere in concentratie a enzimei numita lipaza localizata in tesutul sanguin determina convertirea acizilor grasi in trigliceride pentru stocare.

De fapt, pe masura ce castigam in greutate celulele grase nu se multiplica, ci mai degraba stocheaza mai multe molecule grase si astfel cresc in dimensiuni.

Cand organismul foloseste grasimea stocata pentru eliberarea de energie, sparge continutul celulelor grase prin intermediul enzimelor pentru a elibera glicerolul si acizii grasi in sange. Cand acizii grasi ajung la tesutul muscular , ei sunt transportati de-a lungul membranelor si in interiorul celulelor musculare, iar acestia intra in mitocondria celulei. Acestea extrag energia si carbohidratii din grasime pentru a produce forma de energie utilizata de celule- ATP ( adenozintrifosfat ).



Dr. Raluca Burja

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 76502 ori.



Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.



Adauga un comentariu Acest articol are 1 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii


(26 Februarie 2013 21:32) nervyi xxl a spus

cel mai usor se transforma proteinele in glucoza si nu lipidele. asa ca daca n-ai glucoza in sange, o perioada se folosesc proteinele si nu lipidele, pierzi masa musculara, etc. e o prostie sa faci sport pe stomacul gol. obosesti, nu te poti antrena suficient si in general nu e nici o placere.


Articole din aceeasi categorie

DERETICAM SI NE ANTRENAM DERETICAM SI NE ANTRENAM
De voie, de nevoie, orice casa trebuie curatata si intretinuta. ...
ANTRENAMENT IN 9 MINUTE ANTRENAMENT IN 9 MINUTE
Lipsa de timp, bani, dispozitie, o calatorie de afaceri, o ...


BENEFICIILE EXERCITIILOR ZUMBA BENEFICIILE EXERCITIILOR ZUMBA
Inca din anii '90, o noua tehnica de fitness, numita ...
PILATES LA NIVEL INTERMEDIAR PILATES LA NIVEL INTERMEDIAR
Despre exercitiile de tip Pilates s-a scris, s-a comentat, s-a ...


Alte articole despre Antrenament






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 6 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii