Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CIUPERCILE
Saritul corzii, un excelent antrenament cardio
ANTRENAREA UNEI SINGURE GRUPE MUSCULARE PE ZI
Cafeina
SARMALE DE POST


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole MINTE VERSUS CORP
RADICALII LIBERI IN FIZIOPATOLOGIA UMANA
Fluturari cu gantere pe plan inclinat
ANOREXIA SEXUALA
BENEFICIILE FRUCTELOR DE SEZON
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » CE SA MANANCI CA SA COMBATI STRESUL SI DEPRESIA

CE SA MANANCI CA SA COMBATI STRESUL SI DEPRESIA


CE_SA_MANANCI_CA_SA__51874.jpgPaste fainoase, branza, prajituri din ciocolata, cartofi prajiti, inghetata - acestea sunt cateva din alimentele preferate cand te simti epuizat, tensionat sau deprimat. Aceste alimente te pot face sa te simti mai bine o perioada scurta de timp, pana cand starea ta de spirit negativa se va ameliora si vei trece la actiune.

Totusi exista alimente care iti pot aduce un real comfort emotional cand te lupti cu stresul si depresia. Poti sa incepi cu schimbari minore, care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti dispozitia, de exemplu - in loc sa mananci o prajitura poti consuma o banana. Alegerile culinare pe care le faci vor influenta modul in care te simti. Daca iti alegi cu grija mancarea in asa fel incat sa contina principalii nutrienti, poti sa-ti creezi un adevarat scut impotriva depresiei si sa-ti ameliorezi sanatatea emotionala.

Magneziu pentru dispozitie


Magneziu constituie un element de importanta majora pentru buna functionare a organismului. Are rol in metabolismul vitaminei C, al calciului, fosforului, sodiului si potasiului. Este esential pentru buna functionare a muschilor si nervi. Magneziul impiedica formarea depunerilor de calciu, a calculilor renali si biliari. Constituie un factor de crestere, un tonic general, un regenerator celular, un echilibrant psihic si un drenor hepatic. Contribuie la mentinerea unui sistem cardiovascular sanatos, are actiune antidepresiva, fiind cunoscut si ca mineral antistres. In combinatie cu calciul, magneziul actioneaza ca un tranchilizant natural. Sporeste reactiile de aparare ale organismului si lupta impotriva efectelor imbatranirii.

Alimentele care contin magneziu sunt migdalele, avocado, nucile, smochinele, curmalele, spanacul, seminte de dovleac si floarea soarelui, arahidele, soia, somonul, cereale precum grau, orez, porumb. Ar trebui sa incerci sa consumi macar unele dintre aceste alimente, ca sa te asiguri ca ii aduci organismului tau un aport suficient de magneziu.

Grasimile si carbohidratii de calitate

Evitarea grasimilor pentru o sanatate corespunzatoare - este sloganul pe care il auzi aproape in fiecare zi, dar totusi acest concept este inteles uneori gresit. Grasimile extrase din plante sunt vitale pentru sanatatea creierului, de aceea nu trebuie sa evitam folosirea lor. Surse bogate in grasimi vegetale sunt: avocado, semintele de dovleac, floarea soarelui, nucile, alunele, uleiul de masline extravirgin.

Majoritatea evita consumul carbohidratilor ca sa mai pierda din kilograme. Dar cand suntem stresati si deprimati, avem o pofta nebuna de a consuma astfel de alimente, deoarece carbohidratii produc serotonina, care ne induce o stare de buna dispozitie si calm. Cresterea brusca a glicemiei este urmata de o scadere la fel de brusca... si de sentimente de vinovatie ca nu ne-am putut abtine sa nu mancam o bucata mare de tort. Ar trebui sa consumi suficienti carbohidrati in fiecare zi ca sa sa-ti hranesti creierul asa cum trebuie, dar acest lucru nu inseamna sa mananci mai multe dulciuri (carbohidrati simpli), care duc la o crestere rapida a zaharului in sange. Cautati sa mancati carbohidrati complecsi (fibre), precum cereale integrale, legume (cartofii sunt o alegere excelenta) si fasole boabe. Carbohidratii complecsi contin fibre, care scad lent nivelul glicemiei si reduc efectele negative ale schimbarii dispozitiei.

Ca sa obtii nivele ridicate de energie, ar trebui sa combini carbohidratii complecsi cu proteinele si vei lupta mai eficient cu depresia. Ia cate o gustare compusa din branza cu continut scazut in grasime, biscuiti din cereale integrale, carne de curcan, paine integrala, iaurt. Chiar si o ceasca de lapte degresat te-ar putea ajuta, este o gustare care iti taie pofta de mancare.

Opteaza pentru alimente bogate in acizi omega 3

Poate ca ai auzit de acizii polinesaturati omega 3, folositi ca un remediu pentru o gama larga de patologii. Cand vine vorba insa de depresie, studiile efectuate arata ca o dieta bogata in acest tip de acizi ajuta la imbunatatirea starii de spirit. Asocierea dintre nivelul scazut de acizi grasi omega 3 si cresterea incidentei depresiei este observata la femeile insarcinate si la cele care alapteaza. Alimentele bogate in acizi grasi omega 3 includ somonul, sardinele, tonul, pastravul, halibutul - peste plat, de apa sarata, soia, nucile, semintele de in.

Alte trucuri :

- Ca sa atingi un echilibru emotional, imbunatateste-ti balanta nutritionala. Aceasta inseamna sa incluzi in dieta zilnica grasimi, carbohidrati si proteine. Si fii sigur ca bei suficiente lichide...
- Nu sari peste mese, mai bine mananca putin si des. Uneori din cauza ca suntem prea ocupati sarim peste mese si nu realizam ce efect negativ poate avea acest lucru asupra starii noastre de spirit.
- In loc sa mananci "junk food", creste consumul de fibre prin consumul de paine integrala, cereale, fructe si legume.
- Putem sa vorbim de anumite alimente care desi par bogate in nutrienti, precum produsele pe baza de secara, poate nu se potrivesc stilului tau de personalitate... Cu un nutritionist sau dietetician care sa te ghideze, vei descoperi ce ti se potriveste sau nu. Poate ar fi interesant sa incerci sa nu consumi o saptamana produse care au gluten si sa vezi ce schimbari intervin in starea ta de spirit.


Dr. Raluca Burja


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 54648 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

RIDICHIILE ROSII, NELIPSITE DIN ALIMENTTATIE PRIMAVARA RIDICHIILE ROSII, NELIPSITE DIN ALIMENTTATIE PRIMAVARA
Ridichea este de mai multe feluri, insa cea mai cunoscuta ...
POPCORNUL CONTINE MAI MULTI POLIFENOLI CA FRUCTELE SI LEGUMELE POPCORNUL CONTINE MAI MULTI POLIFENOLI CA FRUCTELE SI LEGUMELE
Daca ai cumparat recent o punga de popcorn, s-ar putea ...


FRUCTELE IN EXCES INGRASA FRUCTELE IN EXCES INGRASA
Trebuie sa mancam fructe zilnic pentru a ne mentine sanatosi ...
8 REMEDII DELICIOASE PENTRU SANATATEA TA 8 REMEDII DELICIOASE PENTRU SANATATEA TA
Cu ajutorul alimentatiei inteligente poti lupta impotriva stresului, a migrenelor, ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 3 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii