Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam SCADEREA IN GREUTATE, UN PROCES DE TRANSFORMARE COMPORTAMENTALA
Saritul corzii, un excelent antrenament cardio
MITURI DESPRE IMBATRANIRE
ABDOMENUL - SCURTA ANALIZA
CSID - Solutia unui meniu echilibrat


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole FAST FOOD - PERICOLE LA TOT PASUL
MINTE IN FORMA PRIN ACTIVITATE FIZICA
CHIFTELE DE PESTE
MANANCA PE INDELETE!
GIMNASTICA ACVATICA
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII

CARNEA SI EFECTELE SALE ASUPRA SANATATII


CARNE_S_EFECTELE_SAL_19693.jpgDaca te astepti sa citesti un articol referitor la efectele benefice ale carnii asupra organismului, e timpul sa incetezi sa te mai amagesti singur. Asta in cazul in care esti mare "carnivor" si stim cu totii ca romanii in general adora micii, sarmalutele, fripturile si gratarele si nu rateaza nicio ocazie sa isi afunde nasul intr-o farfurie plina cu piftie sau carnati. Sigur, daca e sa ne referim la anumite tipuri de carne, cum ar fi cea de peste sau chiar de curcan, lucrurile ar putea sta putin diferit. Dar acest articol vrea sa faca o trecere in revista a catorva dintre efectele daunatoare pe care consumul de carne le are asupra sanatatii.

Statisticile vorbesc

Daca ai deja o idee referitoare la acest subiect, se poate sa traiesti cu impresia ca acesta este unul dintre cele mai toxice si daunatoare alimente de baza. Vesti proaste, nu esti foarte departe de adevar, dar nu intentionez sa te fac sa devii vegetarian peste noapte, chiar daca preturile care au luat-o razna s-ar putea sa te forteze sa o faci. De fapt, nu acesta este scopul acestui articol, ci tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste consumul de carne si bolile pe care aceasta le poate atrage. Atata timp cat iti mentii o atitudine de "cumpatare" pe toate liniile, inclusiv pe cea a consumului de carne, ar trebui sa poti sa tii lucrurile sub control.

Daca e sa aruncam un ochi peste niste statistici ingrijoratoare, cele circa 17 milioane de persoane care isi pierd viata an de an ca urmare a unei boli legate de consumul de carne ar trebui sa reprezinte tot atatea motive pentru care ar trebui sa acordam o mai mare atentie acestei probleme. Pentru ca, trebuie sa recunoastem, boli cum ar fi cancerul de colon si alte tipuri de cancer legat de consumul de carne, boli cardiovasculare sau obezitatea nu sunt deloc de ignorat.

Problema intervine atunci cand mananci in fiecare dimineata un sandwich care contine carne, fie ca e vorba de salam sau alte preparate din carne, cand iti completezi pranzul cu o bucata sau doua de friptura si cand in general carnea nu-ti este straina. Daca te regasesti in aceasta descriere, inseamna ca esti un consumator frecvent de carne, cel putin asta ar spune cercetatorii britanici. In consecinta, problemele tale de sanatate s-ar putea sa se iveasca la fel de frecvent. Fie ca e vorba de constipatie, probleme hepatice cum ar fi sensibilitate hepatica marita, tendinta sporita de ingrasare si o imunitate tot mai slabita, tradusa prin raceli frecvente, de exemplu, toate sunt parte a stilului tau de viata care nu prea lasa carnea in afara regimului.

Totusi, nu trebuie sa taiem in carne vie si sa nu ne mai atingem de carne vreodata. Ideea principala e ca acele organisme care nu sunt capabile sa proceseze mari cantitati de carne (proteina animala) sunt cele afectate de bolile enumerate mai sus si de unele boli despre care vei afla ceva mai tarziu.

O concluzie de mijloc ar fi aceea ca atata timp cat nu consumi chiar zi de zi carne si organismul tau nu iti pune probleme in a procesa proteine de origine animala, nu ar trebui sa intampini probleme deosebite de sanatate, de timpul celor mentionate in acest articol.

CARNEA NE IMBOLNAVESTE?

De fapt, aceasta intrebare ar trebui sa sune mai degraba a ceva de genul "Ce boli sunt provocate de carne?". Fara a intentiona sa te inspaimant, dar nici sa te las sa te culci comod pe o ureche, o sa iti spun doar ca in fiecare an milioane de oameni sunt diagnosticate cu diferite tipuri de cancer cauzate de consumul de carne si se inregistreaza peste 600 000 de morti cauzate de cancerul de colon. Daca e sa legam rezultatele cercetatorilor referitoare la consumul de carne si aparitia cancerului de rect hepatic, cancerului de colon sau a cancerului ovarian, e lesne de inteles de ce trebuie trase niste semnale de alarma.

In plus, lista bolilor cauzate de consumul de carne poate fi din pacate largita de afectiuni cum ar fi insuficienta cardiaca, arterita obliteranta, litiaza renala cu oxalati, colita de putrefactie, constipatie, celulita (cauzata de hormonii din carne), alergii (cauzate de nitritii din carne), acnee si alte tipuri de tulburari hormonale. Infectia cu Salmonella, care este una dintre cele mai raspandite forme de infectie alimentara se trasmite cel mai adesea prin intermediul carnii de pui. Infectiile digestive cu bacteria E.coli pot de asemenea avea ca si cauza consumul de carne.

Daca ne mai gandim si la milioanele de supraponderali si obezi care sunt diagnosticati in fiecare an si la afinitatea lor pentru grasimi si carne in general, nu e greu de inteles de ce e bine sa joci cartea cumpatarii cand vine vorba de consumul de carne.

In concluzie, e bine sa acorzi intotdeauna o cantitate considerabila de atentie locurilor din care cumperi carne proaspata, necongelata, ai grija sa indeplineasca toate conditiile de pastrare, ai grija sa speli intotdeauna carnea inainte sa o gatesti, evita sa mananci friptura "in sange" sau foarte grasa si in general incearca sa reduci frecventa de consum si cantitatea. Desigur ca si carnea isi are aportul ei nutritional necesar oricarui organism, nu trebuie sa cadem in extrema cealalta, dar un plus de atentie e necesar oricand.



Alexandra Igna


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 69764 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

Metabolismul, motorul biochimic al organismului
E invaluit intr-o aura de mister. Are o rezonanta aparte ...
Suntem 70% apa
Marea majoritate a oamenilor sanatosi isi asigura un aport zilnic ...


Ciocolata - inger sau demon?
Nu cred ca am auzit pe cineva caruia sa NU ...
Gandurile morbide stimuleaza apetitul
E o vorba - "mananci de parca n-ai mai apuca ...


Alte articole despre Nutritie



Pagina 13 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii