Cele mai noi articole CINCI ALIMENTE RECOMANDATE ATUNCI CAND AI DIABET
Ce trebuie sa stii despre vizitele tale la stomatolog
Rumalaya gel si Rumalaya forte - solutia naturala pentru durerile musculare si articulare
Silviu Marin
10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Forum

Sondaj de opinie
  Cum iti alegi medicul? *
La intamplare
De pe Internet
La recomandarea unui cunoscut
La recomandarea medicului de familile
 


Articole din aceeasi categorie
Vezi arhiva de sondaje


Aplicatie site
Goldnutrition
Sala Bucuresti
megaproteine
Slabire.Info.Ro
Ro Club Maraton
Nutritie Sportiva
Medicina Sportiva

Cele mai bine cotate articole COMPOZITIA CORPULUI IN PROCENTE
LEGATURA DINTRE BOLI SI VIATA INTRAUTERINA
PROBIOTICELE, BACTERIILE BENEFICE
SCHIMBA-TI ATITUDINEA FATA DE EXERCITIILE FIZICE
TU STII SA MERGI PE BICICLETA?
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Add to Google
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta

Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Newsletter
abonare dezabonare


Fierbinte
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume Fierbinte
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,...
Citeste mai mult


calculator
Iti recomandam TENDINTE DE ANTRENAMENT PENTRU 2014
Extensia bratelor cu gantera din culcat
NEVOIA DE REFACERE FIZICA
Adductia picioarelor la cablu
Tribulus
Sunteti aici :: Nutritie » CARNEA DE MIEL

CARNEA DE MIEL


CARNEA_DE_MIEL_31524.jpgTinand cont atat de traditia religioasa, dar si de faptul ca, la origine, poporul nostru este unul mare amator de carne de miel, putem afirma ca aceasta din urma se afla in topul preferintelor romanilor, mail ales atunci cand vine vorba de bucatele pascale.

Consumul carnii de miel are atat avantaje, cat si contraindicatii

Totusi, cati dintre noi ne-am intrebat, oare, daca acest tip de aliment este sau nu benefic organismului nostru? Cat de avantajos, ori cat de riscant este acest obicei culinar al romanilor?

Urmeaza sa punctam cateva argumente pro si contra consumului carnii de miel, argumente care pot fi de un real ajutor in stabilirea prioritatilor culinare in perioada sarbatorilor pascale.

Asadar, exista cateva aspecte pozitive, mai putin cunoscute, de care organismul nostru poate profita atunci cand noi consumam carnea de miel. Printre acestea se numara urmatoarele:

- carnea de miel reprezinta o importanta sursa de proteine de inalta calitate cu rol structural, dar si energetic. Proteinele reprezinta pionii cheie in refacerea tesuturilor; este de retinut ca substantele necesare procesului de vindecare, refacerii tesuturilor distruse, vindecarii plagilor se formeaza pe baza proteinelor.

- Zincul si Fierul sunt minerale ce se regasesc in acest tip de aliment si au misiune esentiala in organismul uman prin faptul ca intaresc sistemul imunitar; in acelasi timp, Zincul ajuta la prevenirea osteoporozei, iar carenta Fierului poate declansa anemia. Spre deosebire de Zincul si Fierul din alte alimente, aceste doua minerale existente in carnea mielului au proprietatea de a fi mai rapid absorbite de catre organismul uman.

- Seleniul este, de asemenea, o substanta minerala regasita in structura acestui aliment, fiind un puternic obstacol impotriva radicalilor liberi, prevenind astfel procesele de imbatranire.

- Vitaminele B, cu principalul lor rol in inlesnirea reactiilor metabolice, combaterea oboselii si in stimularea activitatii Sistemului Nervos Central, se regasesc din abundenta in carnea mielului. Spre exemplu, Tiamina, sau vitamina B1, ajuta la transformarea glucidelor si grasimilor in energie, Vitamina B 3 (niacina) protejeaza impotriva bolii Alzheimer, iar Vitamina B 12 (cobalamina), cu rol in maturarea si multiplicarea celulelor rosii, este furnizata in proportie de pana 100%, din necesarul zilnic, de catre acest tip de carne.

- un alt avantaj al consumului acestui aliment il constituie ajutorul oferit organismului in favorizarea scaderii glicemiei.

- imbunatatirea acuitatii vizuale reprezinta un alt beneficiu al consumului carnii de miel.

In ceea ce priveste dezavantajele folosirii carnii de miel in alimentatia noastra, se evidentiaza cateva aspecte destul de importante de care ar trebui sa tinem cont pentru a ne putea bucura de masa de Paste, pe termen scurt, dar mai ales, pe termen lung, de o viata sanatoasa:

- prepararea mielului este o arta; din cauza continutului scazut de fibre, aceasta carne, neasociata cu legume, poate favoriza constipatia. Varianta optima recomandata ar fi aceea de combinare a carnii mielului cu legume, altele decat cartoful, acesta din urma nefacand altceva decat sa ingreuneze procesul digestiv.

- fiindca este considerata carnea cea mai bogata in grasimi, mielul consumat in exces nu este tocmai recomandat, deoarece elibereaza multe toxine in organism, creand un mediu propice dezvoltarii unor boli severe precum guta si cancerul de colon. De asemenea, consumul excesiv al acestui aliment predispune organismul la aparitia obezitatii, boala deloc straina tarii noastre, date fiind statisticile recente in ceea ce priveste procentajul persoanelor ce sufera de aceasta afectiune si conform carora, Romania ocupa un ingrijorator loc 2 in Europa.

- o alta problema asupra careia trebuie tras un semnal de alarma, atunci cand se consuma carne de miel, este aceea a colesterolului, pentru ca acesta poate provoca boli cardiovasculare prin depunerea, in exces, pe peretii arterelor. Nici la acest capitol, statisticile nu sunt imbucuratoare pentru noi, Romania ocupand locul 4 in topul european al tarilor cu cele mai multe cazuri de astfel de boli.

In functie de alegerile culinare ale fiecarei persoane, mielul poate fi prieten ori dusman

Avand idee despre aceste aspecte legate de consumul carnii de miel, ramane la latitudinea fiecaruia dintre noi sa aleaga de ce parte a baricadei vrea sa se situeze. Mielul mesei de Paste poate deveni, deopotriva, prietenul sau dusmanul nostru, asta tinand, in mare masura, de alegerile culinare pe care fiecare om le face, de ce factori tine cont, si unde anume isi traseaza limitele.



Dragos Luscan

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 18933 ori.



Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI 10 BENEFICII SURPRINZATOARE ALE TELINEI
Telina contine in proportie de 95% apa, fapt pentru care ...
CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2 CAFEAUA SI LUPTA EI IMPOTRIVA DIABETULUI DE TIP 2
Potrivit HealthDay News, ceasca ta obisnuita de cafea ar putea ...


ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL? ESTE ZAHARINA MAI BUNA DECAT ZAHARUL?
De-a lungul timpului ne-am tot confruntat cu problema aditivilor alimentari ...
LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE LEGATURA DINTRE SARE SI HIPERTENSIUNE
"Consumul excesiv de sare, zahar si alcool dauneaza grav sanatatii." ...


Alte articole despre Nutritie






1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 1 din 13


Noutati
20 Octombrie 2016
Obișnuiește-ți copiii să consume fructe și legume
Mulți părinți sunt obișnuiți cu scena deja clasică de la masă: copilul lasă legumele în farfurie,

30 Iunie 2016
Energia in timpul efortului si alimentatia - un studiu pe ciclisti
Alimentația este una dintre componentele de maximă importanță ale pregătirii sportive, fiind unul dintre

21 Februarie 2016
Colesterolul și sănătatea
Ce este colesterolul?rnColesterolul este o moleculă grasă (numită „lipid”) care este formată în

31 Ianuarie 2016
Cum apar depozitele de grasime?
Obezitatea si excesul de grasime, la copii si adulti, reprezinta deja boli epidemice care dau nastere altor afectiuni

4 Ianuarie 2016
Scaderea in greutate in cateva idei principale
Ca la fiecare inceput de an, una dintre primele "rezolutii" pe lista multora dintre noi este scaderea in greutate.


Vezi toata arhiva de noutati






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii | Linkuri