Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam AI GRIJA DE INIMA TA!
AJUTA-TI COPILUL OBEZ
Concurs ulei de masline
Stretching - piept - teorie
LIBERTATEA SEXUALA IN EXPANSIUNE


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole DIETE DIFERITE, REZULTATE DIFERITE
CORP ACTIV PENTRU O MINTE ACTIVA
CSID - Solutia unui meniu echilibrat
Chirurgia limitativa
ADIO, RACEALA!
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Nutritie » BENEFICIILE MEDICALE ALE CONDIMENTELOR

BENEFICIILE MEDICALE ALE CONDIMENTELOR


BENEFICIILE_MEDICALE_29145.jpgCondimentele si mirodeniile sunt folosite de secole pentru mirosul si gustul placut pe care il dau mancarurilor. Pe langa proprietatile culinare pe care le au, atat mirodeniile, cat si condimentele au diferite beneficii medicale. Ambele au un continut mai ridicat de antioxidanti, in comparatie cu fructele si legumele. Se stie ca antioxidantii au rolul de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, fiind importanti pentru mentinerea unui organism sanatos.

Iata care sunt beneficiile, mai mult sau mai putin cunoscute, ale catorva dintre numeroasele mirodenii si condimente!

Scortisoara amelioreaza durerile de artrita

Scade nivelul zaharului din sange, trigliceridelor, colesterolului "rau" si total, chiar si in cazul persoanelor care sufera de diabet zaharat de tip 2. De asemenea, o lingurita cu scortisoara administrat zilnic reduce cu 30% factorii de risc care conduc la aparitia sindromului metabolic. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Departamentul Agriculturii din SUA, scortisoara stopeaza inmultirea celulelor canceroase ce duc la aparita leucemiei sau a limfomul.

Dupa realizarea unui studiu la Universitatea din Copenhaga s-a demonstrat faptul ca scortisoara in combinatie cu miere (o jumatate de lingurita de scortisoara combinata cu o lingura de miere luata pe stomacul gol, in fiecare dimineata) amelioreaza durerile de atrita in aproximativ o saptamana.

Adaugata la mancare, scortisoara inhiba dezvoltarea bacteriilor si nu permite alterarea preparatelor.

Curcuma (Sofran Indian), un agent antiseptic natural

Ingredientul activ din Sofranul Indian este curcumina care are numeroase beneficii medicale. In primul rand, este un agent antiseptic natural si antibacterian, util in dezinfectarea taieturilor si arsurilor. Potrivit unor studii, curcuma consumata in combinatie cu conopida are puterea de a preveni si opri dezvoltarea cancerului de prostata. Mai mult de atat, datorita antioxidantilor si antiinflamatorilor denumiti curcuminoizi pe care ii contine, poate preveni aparitia cancerului de san si plamani.

Curcuma este detoxifiant natural al ficatului, contribuie la prevenirea si tratarea bolilor intestinale inflamatorii, la incetinirea procesului de scleroza, ajuta la controlul greutatii si poate fi o metoda alternativa pentru tratarea psoriazisului.

Rozmarinul previne deteriorarea vaselor de sange

Frunzele uscate de rozmarin sunt un condiment popular care dau savoare mancarurilor preparate in casa- tocanite, supe, carne, peste. Pe langa proprietatile culinare pe care le are, rozmarinul poate fi folosit si ca tratament naturist pentru tratarea diverselor afectiuni. Uleiul de rozmarin are un efect de intinerire, mentine elasticitatea pielii si stimuleaza cresterea parului. Datorita acestor motive, rozmarinul este un ingredient comun folosit in multe produse cosmetice, de la sapunuri pana la creme destinate ingrijirii pielii si podoabei capilare.

Cu toate acestea, dincolo de utilizarea lui in bucatarie si ca produs cosmetic, rozmarinul are o lunga istorie in ceea ce priveste uzul medical. Planta este folosita de secole pentru a trata o gama larga de afectiuni, printre care se numara disconfortul gastric, tulburarile digestive si durerile de cap. Cercetarile recente au aratat ca rozmarinul are capacitatea de a preveni aparitia cancerului de piele, ajuta la buna functionare a ficatului si la prevenirea deteriorarilor vaselor de sange si a circulatiei sanguine, prevenind astfel riscul aparitiei atacului de cord.

Ghimbirul, o arma puternica impotriva cancerului ovarian

Ghimbirul s-a dovedit a fi o arma puternica impotriva cancerului ovarian. In urma unui studiu realizat la Universitatea din Michigan s-a descoperit ca pudra de ghimbir distruge celulele care duc la aparitia cancerului ovarian. Mai mult de atat, numeroase studii au ajuns la concluzia ca ghimbirul este la fel de eficient ca vitamina B6 in tratarea greturilor asociate calatoriilor, sarcinei sau mahmurelii.

Datorita proprietatilor antiinflamatoare, ghimbirul este recomandat si pentru prevenirea si tratarea bolilor cardiovasculare, bolii Alzheimer sau artrita. De asemenea, consumul de ghimbir calmeaza spasmele si reduce flatulenta sistemului digestiv.



Oregano, recomandat in cazul sinuzitelor

Oregano este o sursa excelenta de fier, magneziu, calciu, vitamina C si vitamina A, dar si de acizi grasi omega-3. Datorita proprietatilor antibacteriene si antivirale, uleiul de oregano contribuie la distrugerea organismelor ce duc la aparitia infiectiilor la nivelul pielii. Aplicat pe piele, uleiul ajuta la tratarea mancarimilor si a iritatiilor pielii, pe cand la nivelul cavitatii bucale, contribuie la tratarea gingivitelor. In ceea ce priveste frunzele uscate de oregano, ele pot fi folosite pentru tratarea durerilor provocate din cauza artritei sau reumatismului, aplicandu-le direct pe zona afectata, dupa care se panseaza. Mai mult de atat, oregano este recomandat si in cazul sinuzitelor. Tratamentul consta in administrarea a 2-3 picaturi de ulei de oregano in combinatie cu suc proaspat sau apa, timp de 10-15 zile.



Elena Diaconu


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 52450 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

TOP 10 ALIMENTE CAPCANA TOP 10 ALIMENTE CAPCANA
Ai venit din concediu si primul lucru pe care l-ai ...
REMEDII NATURALE IMPOTRIVA BOLILOR PARAZITARE REMEDII NATURALE IMPOTRIVA BOLILOR PARAZITARE
Bolilele parazitare se intalnesc cel mai adesea la copii, insa ...


SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT SOIA - ALIMENT-MEDICAMENT
Soia provine din Asia , unde era cultivata cu 3000 ...
DEZVALUIRILE UNUI MIT: ACNEEA SI ALIMENTATIA DEZVALUIRILE UNUI MIT: ACNEEA SI ALIMENTATIA
Despre acnee s-au scris prea multe. Despre cine o da ...


Alte articole despre Nutritie






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 6 din 13






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii