Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam CE TE DEPRIMA?
LA CHEREMUL SULTANULUI
ROZACEEA
EXERCITI CARE DAU REZULTATE RAPIDE IN LUPTA CU KILOGRAMELE
SA II SPUI SAU NU CA ESTE BOLNAV?


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Cum determinam consumul caloric
OBICEIURI CARE INCETINESC METABOLISMUL
9 SFATURI DE NUTRITIE
ANTIOXIDANTI NEENZIMATICI
Impins de la piept cu haltera (presa militara)
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cum ne organizam corect mesele Fierbinte
Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul....
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » BENEFICIILE INOTULUI

BENEFICIILE INOTULUI


BENEFICIILE_INOTULUI_77888.jpgInotul este o activitate care iti va aduce o multitudine de beneficii, de la cele fizice pana la cele mentale si sociale. Inotul iti ofera un excelent antrenament cardiovascular si de asemenea iti tonifica musculatura, te ajuta sa slabesti si iti fortifica plamanii. Daca vei intelege cu adevarat beneficiile inotului si il vei practica, iti vei imbunatati cu adevarat viata.

Inotul este o optiune excelenta pentru a face miscare in orice perioada a anului, dar este o activitate mai populara mai ales pe timpul verii, cand se poate practica in bazine descoperite sau chiar la mare. Cand faci sporturi "pamantene" precum alergatul, aerobicul sau ridicatul greutatilor, iti soliciti foarte mult articulatiile si sistemul muscular. Inotul nu iti forteaza articulatiile, din contra, este considerat o activitate cu risc scazut de injurii daca este practicata asa cum trebuie si chiar ajuta la vindecarea diverselor afectiuni ale aparatului locomotor.
Un studiu recent efectuat demonstreaza ca inotul te ajuta sa traiesti mai mult... si mai bine. Au participat 40.000 de barbati cu varste cuprinse intre 20 si 90 de ani, iar rezultatele sale au fost incredibile: cei care practicau inotul aveau cu 50% mai putine sanse sa decedeze din diverse motive decat cei care practicau alergatul sau mersul pe jos.

Inotul este o forma de antrenament care creste frecventa cardiaca si stimuleaza circulatia. In timpul inotului, toate grupele musculare sunt puse in miscare simultan, provocand organismul la un antrenament total. Frecventa cardiaca trebuie sa creasca cu scopul de a furniza mai mult oxigen pentru activitatea musculara. In timp, rezistenta organismului va creste iar antrenamentul va deveni mai usor.

Inotul are o influenta pozitiva asupra plamanilor, in sensul ca in timp va creste capacitatea respiratorie si vei respira mai eficient. Acest lucru este benefic pentru persoanele in varsta a caror capacitate respiratorie incepe sa scada odata cu varsta. De asemenea, inotul este folositor pentru adultii si copiii cu astm. Studii efectuate pe esantioane reprezentative de copii si adulti au aratat ca inotul reduce severitatea episoadelor de astm. Cresterea capacitatii pulmonare castigata prin inot si inhalarea aerului umed care inconjura piscina pot imbunatati functia pulmonara si controleaza episoadele de astm. Dar clorul cu care se dezinfecteaza piscinele poate exacerba simptomele astmului. De aceea este indicat sa se ventileze corespunzator spatiile unde sunt plasate piscinele inchise.

O persoana de 60 de kilograme care inoata intr-un ritm moderat va arde aproximativ 240 de calorii la fiecare 30 de minute. Cu timpul, arderea caloriilor si cresterea metabolismului derivata din inlocuirea grasimii cu masa musculara poate conduce la o scadere in greutate importanta. Pentru ca scaderea in greutate sa se produca, dieta trebuie sa fie controlata. Un studiu efectuat arata ca pierderea in greutate prin inot este destul de dificila deoarece se banuieste ca apa rece din piscina stimuleaza apetitul. Acest tip de antrenament prin inot este diferit de alte tipuri de exercitii care incalzesc corpul si, ca rezultat, reduc pofta de mancare.
Pentru multe persoane, inotul este ca si o forma de meditatie. Acest lucru este posibil deoarece inotul este o activitate care necesita maxima concentrare si nu o poti combina cu alte distractii precum cititul sau privitul la televizor. Inotul reduce stresul si te face sa te simti relaxat si odihnit.

Inotul este distractiv si poate fi o modalitate foarte buna de socializare. Chiar daca il practici pe plaja sau in piscina, este placut sa inoti cu alte persoane. Poti sa urmezi un curs de aerobic in apa si sa socializezi in timp ce lucrezi. Exercitiile aerobice efectuate in apa sunt mai eficiente deoarece in general miscarea in apa te face sa depui mai mult efort. Pentru femeile insarcinate exercitiile efectuate in apa tonifica musculatura folosita in timpul nasterii. Pentru cei mai in varsta, cu probleme articulare (artrita), exercitiile efectuate in apa sunt mai sigure, satisfac dorinta de miscare, cresc flexibilitatea si au impact scazut asupra articulatiilor.
Indiferent de varsta, greutate, nivel de calificare, inotul este o alegere excelenta de petrecere a timpului liber si nu numai. Poate fi privita si ca o forma de antrenament pe care sa o adaugi la exercitiile pe care le faci in mod obisnuit. Inainte de a incepe antrenamentul obisnuit, inotul te va ajuta sa te incalzesti, iar dupa ce iti termini exercitiile, te va ajuta sa te racoresti si sa-ti relaxezi musculatura.
Inotul este un exercitiu care aduce beneficii atat adultilor cat si copiilor. Accesul la inot in general nu este asa costisitor. Piscinele exterioare sunt binevenite pe timpul verii in timp ce bazinele acoperite permit antrenamentul in orice anotimp.

Ca si o concluzie....
• In timpul inotului iti folosesti majoritatea grupelor musculare si de asemenea iti soliciti la maxim inima si plamanii,
• Creste forta si rezistenta musculara, se imbunatateste postura si creste flexibilitatea,
• Este folositor in special pentru persoanele obeze, gravide si de asemenea pentru cei cu probleme articulare si ale spatelui,
• Inotul este un sport excelent pentru persoane de toate varstele si nivelele profesionale,
• Nu exercita presiune asupra articulatiilor, precum alergatul, aerobicul sau ridicatul greutatilor,
• Te ajuta sa mai dai jos din kilograme, cu conditia sa tii si o dieta corespunzatoare.



Dr. Raluca Burja


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 146277 ori.



Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Articole din aceeasi categorie

CAT DE REPEDE IESI DIN FORMA DUPA CE NU TE MAI ANTRENEZI?
Deconditionarea sau iesirea din forma, apare atunci cand nu te ...
CRESTETI TIMPUL IN CARE MUSCHIUL ESTE MENTINUT SUB TENSIUNE
Ati fost vreodata atenti la viteza cu care faceti repetarile ...


CUM COMBINAM ANTRENAMENTELE CARDIO SI CELE DE FORTA?
Sa presupunem ca esti unul dintre cei multi care merg ...
SPECIFICITATEA ANTRENAMENTULUI AEROB
In mintea celor mai multi dintre noi, termenul "fitness" se ...


Alte articole despre Antrenament






Pagina 11 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii