Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam MUSCULATURA TRUNCHIULUI
AI NVOIE DE AFECTIUNE SAU DE AFECTIUNI?
CULTURISM LA FEMININ
CSID - Alimente contra canicula
FITNESS, SANATATE LA SUPERLATIV


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole Exercitii pentru muschii posteriori ai coapselor
Flexii la scripeti (superior)
REMEDII IMPOTRIVA DURERILOR DE CAP
Piedici in calea scaderii in greutate
CONCURSUL DA JOS BURTA, EDITIA 2010
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Beneficiile consumului de CACAO Fierbinte
Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei,...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Antrenament » PENTRU PARINTI SI FRATI MAI MARI

PENTRU PARINTI SI FRATI MAI MARI


Este antrenamentul de forta o alegere buna pentru copii? Ar trebui ei sa frecventeze o sala de forta? De la ce varsta se poate incepe culturismul

Iata cateva intrebari care ajung sa framante parintii, atunci cand copilul lor incepe sa devina interesat de culturism, fie dupa ce a rasfoit o revista, fie dupa ce a vazut o emisiune la televizor, sau poate incercand sa imite un frate mai mare sau un prieten care merge la sala.

Trebuie spus de la bun inceput ca antrenamentul de forta poate fi un element important in cadrul programului sportiv al unui copil. Cand spun copil ma gandesc la cei cu varsta scolara, aflati la pubertate. Deja de la varsta adolescentei, tanarul sanatos poate urma fara restrictii un program de antrenament de forta.

In ceea ce priveste oportunitatea participarii copiilor la antrenamente de forta, este bine sa dezvoltam aceasta problema pentru a intelege clar cum este bine sa procedam.

Un program de antrenament bine condus nu poate avea decat efecte pozitive asupra dezvoltarii motrice, emotionale si sociale a copilului. El va dezvolta o mai buna coordonare musculara si isi va dezvolta forta, elemente care ii vor fi de folos atat in viata curenta, cat si pentru orice alt sport ar practica mai tarziu. Copilul va capata mai multa incredere in el si va deveni mai sociabil. Cei supraponderali vor scadea in greutate, iar oasele celor ce fac exercitii de forta vor fi mai rezistente.

Ce ar trebui sa urmareasca un parinte atunci cand copilul sau participa la antrenamente de forta?

Cel mai important element este siguranta. In toate cazurile, copiii trebuie sa se bucure de o permanenta supraveghere din partea unui adult, de preferinta un instructor care sa aiba experienta cu cei de varsta mica. Acesta trebuie sa cunoasca masurile de siguranta si nivelul la care trebuie sa se antreneze un copil. Antrenamentul fara supraveghere intr-o sala de forta este o greseala, fiindca cei mici sunt tentati sa experimenteze sau sa braveze, ceea ce poate conduce la accidentari foarte grave.

Cum isi poate da seama un parinte daca programul de antrenament al copilului sau este cel potrivit?

Intr-un program bine echilibrat, antrenamentele se vor compune la inceput din exercitii simple, care presupun miscari doar la nivelul unei singure articulatii. Miscarile complexe, care presupun coordonare si implica mai multe grupe musculare (cum ar fi genuflexiunile) vor fi introduse mai tarziu. In primele luni de antrenament, copiii vor fi indrumati sa faca exercitii numai cu greutatea corpului lor sau folosind corzi elastice, mingii medicinale. Accentul se va pune pe tonifierea musculaturii spatelui si abdomenului, dar si a umerilor si coapselor. Pentru inceput nu se va incuraja lucrul cu greutati libere sau aparate, desi exista tentatia si curiozitatea de a incerca. Inainte de fiecare antrenament se va face incalzire, implicand fiecare grupa musculara si fiecare articulatie.

Exercitiile cu greutati se vor incepe cu bara goala. De o importanta cruciala este invatarea formei corecte a exercitiilor, inainte de a se trece la incarcarea progresiva a greutatii. Sub supravegherea instructorului (sau a unui parinte experimentat) se va mentine intensitatea de antrenament crescand progresiv greutatea, numarul de serii sau repetari pe serie. Copii se plictisesc repede, deci este de preferat ca exercitiile sa fie schimbate periodic, ceea ce reprezinta un factor important in antrenarea tuturor grupelor musculare.

Un antrenament presupune 6-8 exercitii diferite, cate 2-3 seturi a 10-15 repetari cu greutate mica. Daca nu pot fi executate macar 10 repetari, atunci greutatea este prea mare si trebuie redusa. Cand 3 seturi de 15 repetari pot fi efectuate cu usurinta, este momentul sa cresteti greutatea.

Unii parinti se tem ca antrenamentele de forta vor dezvolta excesiv masa musculara a copiilor lor. Acestia ar trebui sa fie linistiti, deoarece este putin probabil ca un copil la pubertate sa dezvolte masa musculara ca un adolescent, in principal datorita faptului ca nu exista o secretie hormonala suficient de puternica incat sa stimuleze acest proces. Pe de alta parte, un program de antrenament bine condus va evita utilizarea unor greutati suficient de mari care sa reprezinte un stimul de crestere optim. Principalele beneficii vor fi la nivelul coordonarii si fortei, iar accentul se va pune pe stapanirea formei corecte de executie a exercitiilor si nu pe utilizarea a cat mai multa greutate.

Este de preferat ca intre antrenamente sa existe cel putin o zi de pauza, pentru refacerea corpului dupa efort. Pe langa deprinderile sportive, copiii vor fi incurajati sa adere la un stil de viata sanatos, sa prefere alimentele considerate hranitoare si sa invete sa fie organizati



Dr. Serban Damian


slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca supeeeerrrr!!!.)

Acest articol a fost vizualizat de 56189 ori.



Beneficiile consumului de CACAO

22 Aprilie 2024

Desi ciocolata este un dulce iubit si foarte celebru in toata lumea, boabele de cacao, materia de baza a ciocolatei, nu sunt la fel de cunoscute. Stiai ca se pot consuma ca atare si au beneficii pentru sanatate?

Da, exact, pe langa pudra de cacao, de pus la prajituri sau din care poti sa prepari cacao cu lapte, exista si boabe de cacao simple, gata de savurat. Despre proprietatile nutritive ale boabelor de cacao, sub diferite forme, iti voi vorbi in acest clip.


Cum ne organizam corect mesele

18 Aprilie 2024

Sari peste micul dejun, ciugulesti toata ziua, iar seara ti se face foame si “spargi” frigiderul. Nu reusesti sa te organizezi cu mancarea, sub pretextul ca esti ocupat si nu mai ai timp si de asta.

Poate mesele tale se reduc adesea la covrigi, biscuiti, dulciuri sau batoane de ciocolata, mancate pe marginea biroului, cu o sticla de suc alaturi, in timp ce lucrezi de zor. Daca ai o alimentatie dezordonata si iti lipseste un program regulat de mese, cresc sansele sa consumi frecvent produse prea calorice, cu grasimi, sare si zahar in exces, sarace in nutrienti.

In acest clip vei afla cum sa iti organizezi mesele!


Beneficiile extraordinare ale TURMERICULUI

26 Martie 2024

Promovate ca adevarate cocktailuri de energie, „shot-urile” din lamaie, ghimbir si turmeric sunt pe val printre pasionatii de fitness si sanatate. Despre lamaie si ghimbir am vorbit deja in alte clipuri pe care le gasesti pe canalul meu, dar cum ramane cu turmericul?

Care este rolul lui in aceasta familie a super-alimentelor?


Articole din aceeasi categorie

CUM TE ANTRENEZI DUPA CE RENUNTI LA TIGARI? CUM TE ANTRENEZI DUPA CE RENUNTI LA TIGARI?
Daca ai renuntat in sfarsit la tigari, felicitari. Ai reusit ...
ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA ANTRENAMENTUL DE PRIMAVARA
Incepe deja sa miroasa a primavara, si ar fi momentul ...


EXERCITII PENTRU SOLDURI - SCAPA DE COLACEI! EXERCITII PENTRU SOLDURI - SCAPA DE COLACEI!
Colaceii, bata-i vina! Ce ne facem cu ei? Cum scapam ...
TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013 TRENDURI PENTRU ANTRENAMENTELE ANULUI 2013
Daca te intrebi care sunt principalele trenduri in materie de ...


Alte articole despre Antrenament






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 2 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii