Home  |  Sitemap  |  Contact




Iti recomandam RESTRICTIA CALORICA IN TRATAMENTUL OBEZITATII
NICIUN MINUT FARA MISCARE
LIPODIZOLVAREA. SA TOPIM GRASIMILE!
Flexii cu haltera la banca Scott
PROMOTIE!


Nutritie Sportiva
Sala Bucuresti
Cursuri de nutritie online

Cele mai bine cotate articole PUTEREA PROTEINELOR
ANTRENAMENTELE SI ACNEEA - MIT SAU REALITATE?
E-URI DE CARE SA TE FERESTI
CALDURA CORPULUI IN TIMPUL EFORTULUl
Stretching - coapse - teorie
PHP Coder - Romania
PHP inside
Hosted by TRIUMF
RSS feed
Ghiduri de sanatate
Informatii si sfaturi practice pentru o viata mai buna.
Ghidul nutritiei
Ghidul scaderii in greutate
Ghidul suplimentelor nutritive
Ghidul exercitiilor de stretching
Ghidul exercitiilor pe mingea gonflabila
Ghidul exercitiilor de forta
Superfit - Consultanta in nutritie si antrenament

Fierbinte
Cea mai USOARA dieta de slabire Fierbinte
Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu...
Citeste mai mult


calculator
Cursuri de nutritie online

Sunteti aici :: Sanatate » 4 CAUZE SURPRINZATOARE ALE ANXIETATII

4 CAUZE SURPRINZATOARE ALE ANXIETATII


sursa: sxc.hu

Situatiile dificile, stresul si problemele cotidiene nu sunt singurii factori care pot crea anxietate, panica, iritabilitate sau nervozitate. In afara de stresul zilnic, programul incarcat si relatiile tensionate cu cei din jur, dieta are un rol esential pentru mentinerea unei gandiri pozitive in orice situatie. Inainte de a incerca un tratament special pentru a reduce efectele nocive ale stresului asupra organismului tau, incearca sa-ti modifici meniul zilnic pentru a fi mereu optimist, gata de noi provocari. Iata care sunt "dusmanii" bunei dispozitii:

1. Aditivii alimentari

In aceasta categorie sunt inclusi aspartamul, siropul de glucoza-fructoza, colorantii si aromele artificiale. Potrivit studiilor de specialitate, 80% dintre persoanele care consuma produse care contin aspartam sau sirop de glucoza-fructoza se confrunta cu schimbari bruste de dispozitie si sunt predispuse la anxietate. In plus, aromele artificiale si colorantii afecteaza dispozitia si pot creste riscul declansarii ADHD sau al autismului la copii. Specialistii au constatat ca indulcitorii artificiali si colorantii sunt neurotoxine care afecteaza negativ functionarea normala a sistemului nervos si exacerbeaza simptomele caracteristice anxietatii. Cu toate acestea, nu esti obligat sa renunti la desert. Daca iti plac dulciurile incearca sa alegi produsele care contin numai ingrediente naturale sau iti poti prepara chiar tu deserturi rapide, foarte gustoase, amestecand fructele tale preferate cu miere si nuci sau migdale crude. Este important sa consumi cat mai des fructe proaspete, care sunt o sursa naturala de zahar si te vor ajuta sa te mentii in forma si sa ai mereu o silueta armonioasa fara sa iti restrictionezi numarul de calorii pe care le consumi in fiecare zi.

2. Ceaiurile pe care le consumi

Atunci cand simti ca problemele te coplesesc o ceasca de ceai savurata in tihna poate fi antidotul pentru tensiunea acumulata pe parcursul zilei, insa nu toate ceaiurile sunt benefice in cazul simptomelor de anxietate. Desi au multiple beneficii pentru organism, sunatoarea si ginseng-ul trebuie evitate sau consumate cat mai rar de persoanele care se confrunta cu momente de panica sau anxietate. Ceaiul rosu este principalul tau aliat in momentele dificile. In urma studiilor realizate s-a constatat ca acest tip de ceai stimuleaza sistemul imunitar, reduce stresul oxidativ si actioneaza eficient impotriva insomniei, anxietatii si depresiei. De asemenea, este important sa nu indulcesti ceaiul cu zahar rafinat, ci sa folosesti zaharul brun sau mierea, care te ajuta sa te linistesti si sa te concentrezi mai usor. Adauga 1-2 felii de lamaie sau lime si vei obtine un gust fresh, care te revigoreaza.

3. Saritul peste mese

Programul incarcat, situatiile neprevazute care necesita solutii imediate si problemele urgente iti pot influenta dramatic alimentatia, exacerband anxietatea. De multe ori, atunci cand esti foarte stresat uiti sa mananci dimineata sau la pranz si incerci sa recuperezi seara, insa acest lucru contribuie la acumularea kilogramelor in plus, cauzeaza un dezechilibru al metabolismului si provoaca o schimbare brusca a dispozitiei. In plus, pot aparea scaderea glicemiei, ameteala, starea de confuzie sau de slabiciune. In aceste conditii, chiar daca pentru tine cariera este foarte importanta, este esential sa iti rezervi timpul necesar pentru mesele principale ale zilei. In cazul in care nu poti gati trebuie sa ai la indemana gustari sanatoase, care iti dau energie, fara sa adauge kilograme in plus. Evita sa consumi dulciuri atunci cand te simti epuizat pentru ca, dupa cateva ore starea de oboseala se va accentua. Fructele proaspete (bananele, portocalele sau merele) sunt ideale pentru gustarile rapide, in momentele in care ai o pauza scurta si vrei sa iti recapeti fortele. Pentru masa de pranz este ideal sa iti rezervi minim 20 de minute in fiecare zi, dar in situatiile in care nu reusesti sa faci acest lucru, tine la indemana seminte de dovleac, de floarea soarelui, nuci si migdale crude pentru a te asigura ca foamea nu te va obliga sa consumi chips-uri sau mancare de la fast food.

4. Un meniu sarac in alimente bogate in seleniu si magneziu

Carentele nutritionale pot afecta echilibrul emotional, iar anumite alimente au efecte rapide pentru a evita declansarea starilor de anxietate. Seleniul este un antioxidant esential pentru functionarea celulelor sistemului nervos si previne schimbarile bruste de dispozitie. Nucile braziliene, crevetii, semintele de floarea soarelui si ficatul de vita sau pui sunt surse excelente de seleniu care vor adauga savoare meniului tau zilnic, favorizand optimismul si relaxarea.

Magneziul este un mineral esential pentru functionarea sistemului muscular si nervos, cresterea imunitatii si mentinerea ritmului cardiac in limite normale. Nutritionistii iti recomanda sa consumi cat mai des orez brun, seminte de dovleac sau floarea soarelui, ciocolata amaruie, migdale crude, seminte de in si nuci braziliene pentru a evita deficientele de magneziu.



Amalia Scurt

Bookmark and Share
slabut nimic special ok foarte bine supeeeerrrr!!! Voteaza articolul ( Articolul este votat ca foarte bine.)

Acest articol a fost vizualizat de 54190 ori.



Cea mai USOARA dieta de slabire

18 Martie 2024

Ai incercat sa slabesti cu diferite regimuri, dar nu ai reusit sa te tii prea mult de ele? Poate simteai mereu ca iti era foame, erau greu de urmat sau nu-ti placeau alimentele propuse. Ei bine, se poate si altfel!

Exista diete de slabit eficiente, dar pentru care nu trebuie sa-ti dai viata si buzunarul peste cap. Azi plecam in cautarea dietei de slabit care da rezultate si pe care o poti tine fara mare dificultate.


Beneficiile consumului de aronia

11 Martie 2024

Ce este aronia si cum te ajuta sa fii mai sanatos?

Din lista super-fructelor bogate in antioxidanti, promovate ca fiind un remediu pentru numeroase boli si probleme de sanatate, nu lipseste aronia, despre ale carei proprietati voi vorbi in acest clip.

Aronia stiintific numita Aronia melanocarpa, iar popular scorus negru este un arbust cu fructe mici, sub forma unor bobite, care face parte din familia Rosaceae, avand ca rude arbori si arbusti ca maces, mar, prun, cires.


Cine are nevoie de suplimente alimentare?

4 Martie 2024

Suplimentele alimentare pot fi de ajutor in anumite situatii.

Sunt sigur ca la un moment dat te-ai intrebat si tu daca e cazul sa iei suplimente alimentare, daca iti fac bine sau din contra, daca sunt sigure si ce anume ar trebui sa alegi?

In acest clip iti voi spune de ce este nevoie de suplimente si cum functioneaza ele pe langa o alimentatie sanatoasa.




Adauga un comentariu Acest articol are 0 comentarii.

Adauga un comentariu

Nume Prenume : *
Email : *
Comentarii : *
Cod verificare : *
Completati codul din imagine (daca nu vedeti codul, apasati pe butonul trimite pentru a se genera alt cod)


Nota : campurile marcate cu * sunt obligatorii

Articole din aceeasi categorie

CUM PREVII RAUL DE TRANSPORT CUM PREVII RAUL DE TRANSPORT
Foarte multe persoane se confrunta cu asa numitul "rau de ...
MENOPAUZA, MITURI SI ADEVARURI MENOPAUZA, MITURI SI ADEVARURI
Menopauza este o perioada putin asteptata de femei dar care, ...


TIPURI DE MASAJ SI EFECTELE ACESTORA TIPURI DE MASAJ SI EFECTELE ACESTORA
Masajul reprezinta una dintre cele mai eficiente metode de a ...
BORELIOZA LYME BORELIOZA LYME
Ce este boala Lyme? Este o boala infectioasa produsa de o ...


Alte articole despre Sanatate






« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » »»
Pagina 4 din 14






Homepage | Nutritie | Sanatate | Slabire | Antrenament | Instrumente | Galerie media | Servicii | Contact | Colaboratori | Termeni si conditii